Človek mnogih kilometrov.

Brian Tinkler na motornem kolesu preživi veliko časa.

Pozerji. Taki motoristi niso del Brianove družbe. »Veliko preveč izumetničenosti, če me vprašate,« pravi 60-letni upokojenec iz Kalifornije. Ne ponaša se s svojimi motorističnimi izkušnjami in ne hvali se s svojimi sposobnostmi. Brian sploh ne govori o motorističnih turah. On jih preprosto doživi. »Tura je tisto, kar je edino pomembno,« pravi. Sploh, če se vozi hitro.

Nisem človek mnogih besed. Sem pa človek mnogih kilometrov. #MAKEITSPEZIAL “

Nekonformist.

Nekonformist.

S svojimi štirimi motorji Brian pušča za sabo kilometre kot za šalo. Na prvi pogled deluje skromno, prijazno. A takoj zatem postane jasno, da je Brian nekonformist. Individualist. Poseben človek – tako samosvoj in svoboden kot so njegove čudovite ture po Kaliforniji. Nikoli slediti množicam. To je bilo vedno njegovo vodilo.

+ Izvedi več

Brian je na motorno kolo prvič sedel pri 12 letih. Šel je obiskat bratranca na kmetijo v Oregonu. Od dneva, ko je prvič sedel na skuter Vespa, mu je pogled nenehno uhajal k pravim motornim kolesom. Leta pozneje je začel sanjati o nakupu motornega kolesa BMW R 90 S. Tistega, ki ga je zvezdniški predelovalec Roland Sands znova oživil v okviru koncepta Concept Ninety. Brian je na koncu kupil motorno kolo R 100 S, vendar so se s tem njegove sanje vseeno uresničile. Glede na razpoloženje pa vozi tudi ostala tri motorna kolesa. Ljubitelj raznolikosti in upokojenec menjuje med športnim potovalnim motornim kolesom, motornim kolesom za vse terene in klasičnim, standardnim cestnim motociklom.  

+ Izvedi več

Motorna kolesa potrebujejo ljubezen in pozornost. Za Tinka, kot ga imenujejo prijatelji, to sploh ni vprašanje. Ampak kaj pomenita ljubezen in pozornost v njegovem primeru? Včasih s staro zobno ščetko očisti težko dostopna mesta na svojih motornih kolesih in do bleska zlošči zaprašene dele. Dobro ve, da to ni nekaj, s čimer bi se pretirano hvalil, ampak motocikli mu pomenijo življenje. Kljub temu pa njegovi motorji nimajo vzdevkov. »To se mi zdi smešno. Ali ni to nekaj, kar počnejo dekleta?« reče in odmahne z roko.

+ Izvedi več

Nošenje čelade je za Tinka tako pomembno kot čiščenje motociklov z zobno krtačko. Varnost je na prvem mestu: »Cenim svoje življenje in ga želim zaščititi.« Človek jasnih prioritet. Brian ima v načrtu še veliko tur in želi zbrati še precej kilometrov. »Včasih vozim v manjši družbi, vendar zelo rad potujem tudi sam.« Tako se lahko lažje sprosti in bolj uživa v svobodi, ki jo občuti na poti. Ob tem pa posluša hard rock – skupino Led Zeppelin ali Jimmyja Hendrixa. Ko se vozi z motornim kolesom, mu v glavi odzvanjajo naslednje besede: dihaj, misli, preživi. Morda zveni rahlo eksistencialistično, vendar so to besede, ki bi jih Tink dal izpisati na posodo za gorivo svojega jeklenega konjička. Brian je pač individualist. 

+ Izvedi več

Druge zgodbe, ki vas utegnejo zanimati.

Prilagodite ga svojim željam

spinner