Vedno na poti.

Hing Yeung vozi 12 motornih koles.

Na mesta, pozor – doživetje, zdaj: če bi Hing lahko živel čisto po svoje, bi bil vedno na poti. Potovati, potovati in še enkrat potovati. Na enem od 12 motornih koles. Nič nenavadnega: Hing je doma povsod, vedno odprt za svet. Rodil se je v Hongkongu, odraščal na Nizozemskem, zdaj pa živi in dela v kraju Long Beach v Kaliforniji.

Svojega motocikla ne čistim. Vozim se v dežju. #MAKEITSPEZIAL “

Vedno pripravljen za pot.

Vedno pripravljen za pot.

Njegova sla po pustolovščini ga je na motornem kolesu vodila čez 25 držav. Jugovzhodna Azija, Kolumbija, Maroko, zahodna Evropa, Združene države in Mehika, če jih naštejemo le nekaj. Njegov junak: Norvežan Helge Pedersen. Pustolovec je prevozil dobrih 400.000 kilometrov in prepotoval 77 držav v desetih letih.

+ Izvedi več

Hing Yeung in Helge Pedersen. Možakarja imata še nekaj skupnega: BMW R 80 G/S. Hingovo najljubše motorno kolo. To je legendarno motorno kolo, ikona motorističnega sveta. »To je najboljši motocikel, ki je bil kadar koli narejen,« navdušeno pove Hing. Od dvanajstih motornih koles v njegovi garaži je kar šest motociklov BMW za enduro: trije R 80 G/S, en R 80 G/S HPN Dakar Replica in dva R 80 G/S Paris-Dakar. Sami legendarni motocikli. R 80 G/S je motocikel za zmagovalce: z njim si je zmago privozi lnajboljši na reliju Dakar leta 1981, 1983, 1984 in 1985. Ko Hing zajaše enega od teh legendarnih motornih koles, obudi zgodovino.

+ Izvedi več

Hing rad vozi po navdihu, brez pretiranega načrtovanja. Preprosto vzame motor in se odpelje. Imeti mora svobodo, da se lahko ustavi kadar koli in kjer koli želi. Ne da bi mu bilo pri tem treba misliti na druge. »Na poti tako ali tako vedno srečaš ljudi.« Svoj čas raje nameni pogovoru z ljudmi kot pa loščenju motornega kolesa. Njegov način čiščenja motorja je neobičajen: »V hudem nalivu se zapeljem en krog. Je neverjetno preprosto in ne vzame več kot 5 minut.« Med vožnjo posluša Pharrella Williamsa v skladbi »Come get it Bae«, kjer dekle vabi k vragolijam: »Gonna pop a wheelie, don't try to high«.

+ Izvedi več

Popolnoma jasno je, da Hing ne more brez motornih koles. A poklicni kreativni direktor bi bil izgubljen tudi brez svojega pametnega telefona. Z njim si pomaga pri iskanju prave poti skozi mesta, klicanju prijateljev in ustvarjanju čudovitih fotografij. In ker na poti človek hitro postane lačen, z aplikacijo »Food Finder« poišče restavracije v bližini. Hing je vedno pripravljen za pot. Želi si »več raziskovati« – prav to vodilo bi si dal izpisati na posodo za gorivo svojega jeklenega konjička. Ta svetovni popotnik mora odkriti še naslednjih 25 držav. In že je na poti.

+ Izvedi več

Druge zgodbe, ki vas utegnejo zanimati.

Prilagodite ga svojim željam

spinner