Iz ljubezni do motociklov.

Kjer predelava motornih koles postane življenjski slog.

Ljubiteljev motornih koles na festivalu Pure&Crafted ne navdušujeta le vonj po bencinu in rohnenje motorjev, temveč tudi posamezna umetniška dela – ročno izdelana s pretanjenim občutkom za podrobnosti. Festival prinaša obilo dobre glasbe, neverjetne motocikle in pogovore s področja predelave motornih koles. Spodaj si oglejte izbrane predelovalce, ki jih boste lahko spoznali.

Berham Customs

Berham Customs

Berham Customs je mesto, kjer izdelujejo izjemne motocikle. Nobenega načrta ne uporabijo dvakrat. Fantje iz berlinske delavnice verjamejo: »Iz vsega, kar stoji na dveh kolesih, je mogoče narediti nekaj čudovitega.« V sodelovanju s KRT Framework ekipa Berham Customs oblikuje, izdeluje in prodaja predelane dele v majhnih serijah pod skupno blagovno znamko #bhckrt. Trenutno se osredotočajo na dvovaljne BMW-je, kar bo jasno tudi na festivalu Pure&Crafted.  

+ Izvedi več

Herzbube

Herzbube

Ekipa Herzbube Motorcycles si prizadeva za ohranjanje dobrih starih slogov motociklov.  Z vračanjem k preteklim motociklom želi berlinska ekipa predelovalcev zagotoviti raznolikost na cestah in spodbujati ustvarjalnost. Motoriste vključujejo v ta proces, saj človeka in motor vidijo kot nedeljivo celoto. Herzbube se osredotoča na klasične motocikle iz obdobja med dvajsetimi leti vse do poznih sedemdesetih. Pripravite se na staro šolo na festivalu Pure&Crafted!  

+ Izvedi več

Karoo

Karoo

Karoo Motorcycles je delavnica za predelavo motornih koles, ki je specializirana za prilagajanje sodobnih klasičnih motociklov osebnosti in slogu njihovih voznikov. Ime »Karoo« pomeni polsušno območje na visoki planoti Zahodne Kaplandije v Južni Afriki, ki se ponaša z enimi od najboljših cestnih in izvencestnih motorističnih poti. Gadso Hautmans, ki ima korenine v Zahodni Kaplandiji, je delavnico Karoo Motorcycles v Hamburgu ustanovil kot projekt, ki bi vzel le del njegovega časa. Strankam omogoča vožnjo na neoklasičnem motociklu s sodobno tehniko, vendar močnim, edinstvenim značajem in neponovljivo zasnovo. Dobrodošli na festivalu Pure&Crafted!

+ Izvedi več

Kradwahn

Kradwahn

Kradwahn je skupina motociklističnih navdušencev iz nemške pokrajine Münsterland. Druži jih strast do odpadnega kovinskega materiala, ki lahko postane prava dragocenost. V skupnosti, ki jo povezuje Kradwahn, se udeležujejo motorističnih izletov in dogodkov s področja predelave motornih koles ter sodelujejo na dirkah, predvsem pa predelujejo motocikle. V svojih delavnicah večinoma predelujejo BMW-je iz šestdesetih, sedemdesetih in osemdesetih let. Iz njih nastanejo edinstvena motorna kolesa s čisto estetiko in skrbno izbranimi podrobnostmi. To pa je kot nalašč za festival Pure&Crafted.  

+ Izvedi več

Krautmotors

Krautmotors

V preteklih bitkah za najboljše motorje in najhitrejše voznike je bila ekipa Krautmotors korak pred drugimi. Pri Krautmotors se srečata zgodovinska tradicija in sodobni slog. Predelani motocikli iz delavnice Krautmotors ob takšni viziji resnično presegajo okvirje. Njihova motorna kolesa so edinstvena brez primere in že leta visoko cenjena med ljubitelji predelanih motociklov.

Nekonvencionalnost in edinstvenost je značilna tudi za njihov novi projekt: ključni motocikel festivala Pure&Crafted, ki ga je vodja delavnice Krautmotors Rolf Reick izdelal na podlagi električnega maksi skuterja C evolution družbe BMW Motorrad. Motorno kolo bo dokončal in razkril na letošnjem festivalu Pure&Crafted. 

+ Izvedi več

KRT Framework

KRT Framework

KRT Framework ni delavnica v običajnem pomenu besede. Gre za manufakturo, v kateri se na tradicionalen način rojevajo edinstvena, ročno izdelana motorna kolesa. V sodelovanju z delavnico Berham Customs KRT Framework oblikuje, izdeluje in prodaja predelane dele v majhnih serijah pod skupno blagovno znamko #bhckrt. Trenutno se osredotočajo na dvovaljna motorna kolesa BMW. Na festivalu Pure&Crafted bodo pokazali svoje klasične rokodelske spretnosti in strast do motornih koles.

+ Izvedi več

Motorworld

Motorworld

Trije fantje iz Berlina so prisegli zvestobo prav posebni vrsti cirkusa. Kot ambasadorji motociklistične kulture si prizadevajo za nekaj več kot zgolj vožnjo motornih koles. Življenjski slog, ki so si ga izbrali, ima več pomembnih sestavnih delov. Ljubezen do predelanih motociklov pa je temelj za to strast in podlaga za vsako novo pustolovščino. Zato bodo z udeleženci festivala Pure&Crafted gotovo delili marsikatero zgodbo.  

+ Izvedi več

Omega Kraftrad

Omega Kraftrad

Zaradi dolgoletnih praktičnih izkušenj so štirje motociklistični navdušenci iz delavnice Omega Kraftrad resnično strokovnjaki na svojem področju. V svoji delavnici izdelujejo in obnavljajo motorna kolesa. Na festivalu Pure&Crafted bodo predstavili neverjetna predelana motorna kolesa ter oblačila in rezervne dele.

+ Izvedi več

The Curves

The Curves

Izključno ženski motoristični klub z veliko konjskimi močmi The Curves slavi žensko plat motociklistične kulture in kulture predelanih motornih koles. Dame med 25. in 50. letom se pod motom »zagretost za doživetja« srečujejo na motorističnih izletih in samoorganiziranih mehaničnih delavnicah. Leta 2016 so dekleta pripravila dogodek The Petrolettes, posvečen življenjskemu slogu sodobnih motoristk. Čas je za dekleta na festivalu Pure&Crafted.  

+ Izvedi več

Urban Motor

Urban Motor

Ekipe Urban Motor ne zanima slepo pehanje za dosežki. Nasprotno: fantje iz Berlina so znani po svojih ekskluzivnih motociklih, izdelanih iz starih in novih kovin. Tradicionalne vrednote v kombinaciji s sodobnostjo – tako živijo svoje sanje sredi Berlina. Njihova največja strast so tradicionalne obrtniške spretnosti in čista estetika. Oglejmo si, katera presenečenja je ekipa Urban Motor pripravila za letošnji festival Pure&Crafted.  

+ Izvedi več

Druge zgodbe, ki vas utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner