Motorna kolesa, nakupovanje in rock.

Glasba, motorna kolesa in nova dediščina na festivalu Pure&Crafted 2017.

Okoli 10.000 navdušenih obiskovalcev je v sproščenem vzdušju festivala Pure&Crafted v Berlinu uživalo v glasbi, motociklistični kulturi in življenjskem slogu, ki črpa iz nove dediščine. Stara elektrarna v predelu Rummelsburg ob reki Spree se je izkazala kot popolno prizorišče za festival.

Skozi visoka okna opečnate zgradbe v okviru stare elektrarne v predelu Rummelsburg so sijali zadnji sončni žarki pozno poletnega dne. Zgodovinska lokacija ob rekli Spree je za cela dva dneva postala meka navdušencev nad dediščino in predelavo motornih koles, pri čemer je festivalu dala prav poseben, edinstven pečat. V nakupovalnem delu je bilo mogoče kupiti najprimernejša oblačila in ročno izdelano dodatno opremo za edinstven vintage videz, v območju s kolesi (Wheels Area) na nasprotni strani pa se je v večerni svetlobi kopala dolga vrsta neverjetnih motornih koles po meri. Navdušeni obiskovalci so pod milim nebom v Berlinu plesali na glasbo skupin Interpol, Car Seat Headrest in Kytes.  

+ Izvedi več

Strast do motornih koles

Za številne je bila prva dogodivščina že sama vožnja do festivala Pure&Crafted. Ubrali so poti, ki jih je priporočila družba BMW Motorrad, in v Berlin pripotovali z območja Spreewald na jugu ali iz doline reke Labe s severa Nemčije. V območju s kolesi festivala Pure&Crafted so se srečali s slovitimi velikani na področju predelave in mladimi mehaniki z zanimivimi pristopi. Na tekmovanju iz predelave, katerega pobudnik je bil BMW Motorrad Germany, se je v ustvarjalnosti pomerilo sedem ekip. Tekmovalne ekipe so pred festivalom v predelavo prejele motorno kolo R nineT Pure, pri čemer za material niso smele porabiti več kot 4000 €. Na podelitvi nagrad festivala Pure&Crafted je slavila ekipa iz Rüsselsheima Rabbit Ground, ki je predstavila svojo različico purističnega boksarskega motornega kolesa.  

+ Izvedi več

Tihi prihod motornega kolesa E-LisaBad.

Na festivalu je precej vznemirjenja vzbudila prav posebna predstavitev. Tik pred sobotnim nastopom skupine Car Seat Headrest se je predelovalec Rolf Reick tiho pripeljal na glavni oder. Občinstvo je obmolknilo, ko je začel vrteti gume v prazno. Slišati je bilo mogoče le cviljenje gum, ne pa tudi zvoka motorja. Rolf Reick je prvi, ki se je lotil predelave električnega skuterja BMW E-Scooter C evolution. Končni izdelek z imenom E-LisaBad je futuristični dragster za dirkalno stezo. Predelani skuter, ki je ključno motorno kolo festivala Pure&Crafted 2017, je svojo električno moč predstavil na festivalu Glemseck 101.  

+ Izvedi več
Na zgodbo external-link-arrow-slim

Festival Pure&Crafted je zlasti v nedeljo pritegnil družine, prijatelje in motocikliste, ki so se tja odpravili na enodnevni izlet. V sproščenem vzdušju so se kopali v soncu, uživali v vožnjah v okolici Berlina ali se odpravili na testno vožnjo motornih koles iz tovornjaka družbe BMW Motorrad. Prihodnji generaciji motoristov so se izpolnile želje v otroškem kotičku. Tisti, ki so bili uspešni na kolesarski dirki, so prejeli lično oblikovana otroška vozniška dovoljenja, kar je njihov prvi korak na poti, da postanejo pravi motociklisti. Fantje iz originalnega motodroma so že dosegli najvišjo stopnjo motociklističnih sposobnosti. Zdaj se po steni smrti ne vozijo več s tremi, temveč že kar štirimi motornimi kolesi BMW R 25 hkrati. Tako so bili na festivalu Pure&Crafted od jutra od večera prava poslastica za oči.  

+ Izvedi več

Ljubezen do glasbe

Interpol, Car Seat Headrest, Kytes – glasbeni program festivala Pure&Crafted je obsegal vse od neposredne kitarske glasbe, elektronske psihedelije do organskih akustičnih skladb. Ko je v soboto popoldne na glavnem odru nastopila skupina Ladys von Gurr, ki jo odlikuje povsem edinstveni slog, so se oblaki nad Berlinom razkadili in preostanek konca tedna se je obdržalo sonce. Zvok glasbe se je razlegal po celotnem festivalskem območju, vendar v nobenem pogledu ni motil živahnih pogovorov o predelanih motornih kolesih v območju s kolesi.  

+ Izvedi več

Nova dediščina v pravem pomenu besede

Nakupovalni del je bil v s svetlobo preplavljeni strojnici elektrarne, ki je bila zgrajena leta 1906. Pod stropom visi staro dvigalo. Tako kot vse v elektrarni je skoraj popolnoma ohranjeno in je del nemške industrijske arhitekturne dediščine z začetka 20. stoletja. Dobro ohranjena strojnica je bila nakupovalna meka za ljubitelje dediščine in vintage kosov. Na voljo je bilo vse od dovršenih jet čelad, visokokakovostnih usnjenih pasov do ročno izdelanih čevljev. Klobučarka iz Berlina je stranke navdušila s svojim starim ročnim delom. Neokrnjeno in ročno izdelano – individualnost v pravem pomenu besede.  

+ Izvedi več

Kdor si je zaželel sprostitve po nakupovanju, je obiskal brivca za hitro urejanje brade ali si privoščil dobrote ulične kuhinje iz tovornjakov s hrano ali na stojnicah. Nato so se obiskovalci odpravili v zeleno sobo za fotografiranje. Fotografija ob motornem kolesu R nineT Scrambler z rezkanimi deli Spezial je idealen spominek. Domov ga je odnesel več kot eden od desetih obiskovalcev festivala Pure&Crafted. Sobotni večer se je končal čarobno, z ognjemetom nad reko Spree, nedeljski večer pa se je zaključil s spevnimi skladbami skupine Kytes. Za mnoge je bil zadnji nastop na glavnem odru eden od vrhuncev celotnega konca tedna. Ob tem so postajala vse glasnejša vprašanja, ali se bo festival naslednje leto ponovil. Vas zanima odgovor? Da, ponovil se bo. Več podrobnosti bo na voljo kmalu.  

+ Izvedi več

Več zgodb, ki vas utegnejo zanimati.

spinner