Najlepše podaljšane poti do Berlina.

Motoristična tura na festival Pure&Crafted.

Vse poti vodijo v prestolnico. Vendar ali ni najkrajša pot običajno najdolgočasnejša? Pozabite na avtoceste in bližnjice ter se odpravite na podeželske ceste, ki vijugajo po rečnih pokrajinah in med travniki, pri čemer lahko odkrivate kulturne znamenitosti mest in vasic. Vzemite si čas in poskrbite, da bo že sama pot na festival Pure&Crafted v Berlinu posebno doživetje. Nasveti za poti v Berlin, po Berlinu in v njegovi okolici.

Pot ob lagunah

Iz mesta Hof v Berlin.

Iz mesta Hof v Berlin.

Celodnevna pot iz mesta Hof na severovzhodu Bavarske vodi proti vzhodu in mimo mesta Klingenthal v pokrajini Vogtland. Od tam pot vodi do Dresdna. Po želji se lahko ustavite v prestolnici Saške. Dresden je vsekakor vreden ogleda, ne samo zaradi veličastne arhitekture, kakršna je na primer Semperjeva opera, temveč tudi odprtega načina življenja in sredozemskega pridiha. To je odličen uvod v nadaljnje potovanje po Spreewaldu. Vodne poti se po deželi raztezajo kot lagune, pri čemer tvorijo labirint iz vodnih teles in rastlin. Iz Spreewalda je samo še ena ura do Berlina.

+ Izvedi več

Spust po dolini Labe

Iz Hamburga v Berlin.

Iz Hamburga v Berlin.

Z motornim kolesom se odpravite po največji nemški rečni pokrajini: Elbtalaue. Pot vas odpelje po podeželskih cestah ob bujnih travnikih do Dannenberga. Mesto leži med predeli Wendland, Altmark, Elbtalniederung in Lüneburger Heide. Pot se od tod nadaljuje po dolini Labe do zvezne dežele Brandenburg. Po treh urah vožnje boste prispeli v Wittenberge, ki je zaradi svoje lokacije ob Labi popolno mesto za kosilo. Od tod je do berlinskega Rummelsburga še tri ure vožnje. Na poti tja vas čakajo lepote pokrajine Havelland z dvorcem Schloss Kleßen ob enem od najlepših jezer v Brandenburgu.

+ Izvedi več

Berlinski vetrc

Mestna vožnja po Berlinu.

Mestna vožnja po Berlinu.

Iz Rummelsburga vozite ob reki Spree proti severozahodu. Peljite se mimo zgodovinskih spomenikov do jezera Tegel v zahodnem Berlinu. To je le lučaj od predela Spandau, kjer stoji berlinska tovarna družbe BMW Motorrad. Zdaj pa se odpravite v mesto. Uživajte v mestni vožnji skozi prometne zamaške in mimo množic ljudi. Ko sestopite, raziščite znamenitosti metropole: Brandenburška vrata, slavolok zmage in trg Potsdamer Platz. Zapeljite se skozi urbano džunglo do trga Platz der Luftbrücke s sosednjim parkom Tempelhofer Feld in nato nazaj v Rummelsburg.

+ Izvedi več

V okolico Berlina.

V okolico Berlina.

Pod vplivom glasbe, motornih koles in nove dediščine se lahko na izlet v okolico Berlina podate kar s festivala Pure&Crafted. Na poti proti vzhodu boste kot prvo znamenitost najprej dosegli jezero Müggelsee. To je priljubljeno območje za rekreacijo med Berlinčani, pa tudi med navdušenci nad vodnimi športi. Na tej turi vam bo resnično postalo jasno, koliko gozda in vode obkroža Berlin. Denimo na poti ob reki Fredersdorfer Mühlenfließ, vzdolž močvirij Langes Luch in Breites Luch. Med štiriurnim izletom boste prispeli tudi do najstarejšega naravnega parka v Brandenburgu Märkische Schweiz, ki se ponaša s številnimi jezeri, potoki in bukovimi gozdovi.

+ Izvedi več

Več zgodb, ki vas utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner