Pogled nazaj na mednarodno dirko GS Trophy 2016.

Ekipa Južne Afrike je osvojila prvo mesto na izzivu GS na Tajskem.

Vožnja po razpadajočih mostovih, bredenje po rekah z motociklom GS in menjavanje pnevmatik v naglici: mednarodno tekmovanje GS Trophy je vzdržljivostni izziv, ki mu ni para.

Leto 2016 in znova je čas za tisto dirko. 19 ekip s celega sveta se je s svojimi motocikli BMW R 1200 GS podilo po severni Tajski. Vozniki motornih koles GS so prevozili 1400 kilometrov, opravili 19 posebnih preizkušenj in preživeli sedem dnevnih etap. Vozili so se skozi džunglo, prek jezov in skozi deževni gozd ter pri tem prenašali nevzdržno vročino ter visoko vlažnost. Šesta mednarodna dirka GS Trophy je tekmovalce sicer popolnoma fizično izčrpala, vendar jih je glede vseh drugih vidikov v celoti zadovoljila.

Prednost 31 točk

Na koncu so si odločilno prednost privozili John Harris, Byron Coetsee in Charl Moolman. Nedvomni zmagovalec mednarodne dirke GS Trophy je s prednostjo kar 31 točk postala ekipa Južne Afrike. Sledili sta ji Nemčija in Velika Britanija, ki sta si delili drugo mesto. »Gotovo je s to zmago na dirki GS Trophy z naših ramen padla velika teža,« je po zmagi priznal 23-letni Byron Coetsee. Leta 2010 in 2014 je ekipa le za las zgrešila prvo mesto.
+ Izvedi več
Vsak od voznikov se lahko prišteva med zmagovalce. Že golo dejstvo, da so tekmovalci uspeli zaključiti sedemdnevno pustolovščino in vse težavne naloge, ki so vključevale tudi prečkanje reke ter preizkuse moči in spretnosti, je zadosten razlog, da se lahko prištevajo med zmagovalce. Pred uvrstitvijo v finale tega vzdržljivostnega izziva pa so se morali udeleženci dokazati tudi v izjemno zahtevnih kvalifikacijah.
+ Izvedi več
Izmed vseh preteklih dirk GS Trophy se je na dirki na Tajskem še posebej pokazalo, da na tem zahtevnem in razburljivem tekmovanju lahko zmaga le močna ekipa z izjemnim ekipnim duhom. “

Heiner Faust, direktor prodaje in trženja pri BMW Motorrad

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner