Osupli nad deželo nasmejanih ljudi.

Ovinkaste terenske poti, gorske ceste in strmi, ostri ovinki.

Motoristi so lahko na mednarodni dirki BMW Motorrad GS Trophy 2016 preizkusili svoje veščine. Pokrajino t. i. Zlatega trikotnika v jugovzhodni Aziji, kjer se stikajo meje Tajske, Burme in Laosa, prepredajo številne zahtevne poti.

Od območja Chiang Dao do najlepših delov Tajske.

Ekipe so potovale vse od območja Chiang Dao pa do območij Lamphun, Mae Sariang, Mae Hong Son in Pai. Med tekmovanjem so motoristi dosegli nekatere izjemne razgledne točke – ogledali so si lahko stoletja stare poti, nedotaknjeno gorsko pokrajino in džunglo.
»Vesel sem, da smo dirko GS Trophy organizirali v jugovzhodni Aziji in tako to osupljivo pokrajino pokazali motoristom s celega sveta,« je povedal Heiner Faust, vodja prodaje in trženja pri BMW Motorrad.
Tajska je bila popolna destinacija za šesto izvedbo mednarodne dirke GS Trophy. Udeleženci niso bili navdušeni le nad izjemnimi potmi, ampak tudi nad čudovito kulturo in domačini.
+ Izvedi več
Dirka GS Trophy je izjemna izkušnja v izjemni deželi. “

Stéphanie Bouisson, mednarodna ženska ekipa

Zvezda na dveh kolesih.

Na voznikovem sedežu motocikla GS.

Zvezda na dveh kolesih.

1400 kilometrov dolga pot je ekipe vodila skozi čarobno naravo in raznolike kraje, ki se lahko pohvalijo s številnimi izjemnimi kulturnimi znamenitostmi. Kamor koli so prišli, so bili motoristi in njihovi jekleni konjički sprejeti odprtih rok. Otroci so si ta velika pustolovska motorna kolesa tudi od blizu ogledali.

Ženska ekipa pa je bila deležna veliko začudenih pogledov. »Ko so domačini ugotovili, da smo ženske, so bili popolnoma navdušeni,« je povedala Amy Harburg iz Avstralije.

+ Izvedi več

Ohladitev.

Pri več kot 30 stopinjah Celzija so si nekateri udeleženci v želji po ohladitvi privoščili skok v vodo.

Ohladitev.

Na začetku mednarodne dirke GS Trophy je vreme resnično zagodlo tekmovalcem. Zaradi močnega deževja je bilo treba celo spremeniti traso. A že naslednji dan je dež ponehal in ekipe so se lahko na posebnih preizkusih pomerile pod žgočim soncem.

Med tednom so se pri visoki vlažnosti temperature povzpele do 30 stopinj Celzija. Nihče ni bil presenečen, ko je zaradi vročine celotna ekipa Japonske kar v polni motoristični opravi skočila v potok.

+ Izvedi več

Vsi na levo: promet na Tajskem.

Vozniki na motociklih GS so se morali najprej privaditi prometu na Tajskem. Tam namreč vozijo po levi. Poleg tega pa je bil za udeležence nekaj novega tudi vrvež na cesti.
Tuk tuki, poltovornjaki in skuterji.
Cela družina na majhnem skuterju, tuk tuki in poltovornjaki z veliko preveč potniki in prtljage se vsi nekako prebijajo po ozkih uličicah.
Na tajskih cestah je bilo zelo malo vozil. »Tukaj sploh ni avtomobilov, samo motocikli in skuterji. To je res izjemno,« je povedal Dennis Godwin iz ekipe ZDA.
+ Izvedi več

Vedno prijazni

Tajska je poznana tudi kot dežela nasmejanih ljudi. To poimenovanje ji popolnoma pristoji. Domačini so znani po svoji gostoljubnosti. Udeleženci so lahko njihovo prijaznost izkusili iz prve roke. »Domačini so čudoviti. Res se razveselijo, ko jih pozdravim v tajščini,« je povedala Stéphanie Bouisson iz Francije.

Budistični templji, ribiške vasi in džungla.

Na dnevnih etapah so motoristi prečkali džunglo, hribe in prostrana riževa polja. Člani ekip so si lahko ogledali tudi budistične templje in ribiške vasi na pilotih.

Na sedemdnevni turi so motoristi redno videvali slone, vodne bivole, peteline, race in prašiče. »Nekaj posebnega je bilo opazovati slone v naravnem okolju. Pot nas je vodila globoko na podeželje Tajske, daleč proč od cest in celo od pohodniških poti. Čudovito je, da smo lahko to videli,« je povedal Gaston Quiroga iz Argentine.

+ Izvedi več

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner