Pogosta vprašanja

Dobro je vedeti.

Vsako leto se na dneve BMW Motorrad Days odpravi okoli 40.000 motociklističnih navdušencev. Se jim želiš pridružiti? Tukaj lahko najdeš odgovore na pogosta vprašanja.  

Pogosta vprašanja.
 • BMW Motorrad Days je eden največjih motociklističnih dogodkov v Evropi, ki ponuja testne vožnje, razburljive akrobatske predstave, glasbo v živo, zabave ter najnovejše modele in ponudbe družbe BMW Motorrad. Dogodek poteka letno v Garmisch-Partenkirchnu in privabi več kot 40.000 obiskovalcev iz več kot 40 držav.  

 • V Bavarskem mestu Garmisch-Partenkirchen na parkirišču za žičnico Hausbergbahn. 

  Točen naslov je: Am Hausberg, 82367 Garmisch-Partenkirchen, Nemčija.

 • Ne potrebuješ vstopnice, vstop je prost.
  Za nekatere dejavnosti, kot so preizkusne vožnje, vožnja v parku Enduro ali sodelovanje v predstavi »Izzovi svetovnega prvaka«, moraš pridobiti »vozniško karto« (10 €), ki omogoča sodelovanje po registraciji.
  Kampiranje na predvidenem prostoru stane 12 € na šotor ne glede na število dni bivanja. Uporaba sanitarij je vključena.

 • Za nekatere dejavnosti aktivne vožnje potrebuješ »vozniško karto« (10 €), ki ti omogoča sodelovanje po registraciji. »Vozniška karta« je na voljo na mestu dogodka, npr. na informacijskih okencih.
  Opozarjamo, da potrebuješ veljavno vozniško dovoljenje za motorno kolo (mednarodno vozniško dovoljenje za motorno kolo za nedržavljane EU), osebno izkaznico ali potni list ter popolno zaščitno motoristično opremo.
  Zahtevana motoristična oprema vključuje: motoristično čelado z oznako skladnosti ECE 22, motoristične rokavice (ki pokrijejo celotne prste), motoristične škornje/čevlje (superge niso primerne), motociklistična oblačila (jakna in hlače) s ščitniki (vsaj za hrbet in kolena). Žal sodelovanje brez popolne zaščitne opreme ni mogoče.

 • Da, trenutne modele BMW Motorrad lahko testiraš na naših vodenih preizkusnih vožnjah. Registriraš se na samem mestu. Pred tem moraš pridobiti »vozniško karto« (10 €). Ta je na primer na voljo na informacijskih okencih.
  Opozarjamo, da potrebuješ veljavno vozniško dovoljenje za motorno kolo (mednarodno vozniško dovoljenje za motorno kolo za nedržavljane EU), osebno izkaznico ali potni list ter popolno zaščitno motoristično opremo.
  Zahtevana motoristična oprema vključuje: motoristično čelado z oznako skladnosti ECE 22, motoristične rokavice (ki pokrijejo celotne prste), motoristične škornje/čevlje (superge niso primerne), motociklistična oblačila (jakna in hlače) s ščitniki (vsaj za hrbet in kolena). Žal sodelovanje brez popolne zaščitne opreme ni mogoče.

 • Program je na voljo za prenos na spletnem mestu BMW Motorrad Days. Izvod lahko dobiš tudi na informacijskih okencih na mestu dogodka.

 • Na voljo so ograjena mesta za kampiranje. S seboj moraš imeti šotor, spalno podlogo in spalno vrečo. Šotori niso varovani. V šotoru ne puščaj dragocenosti, gotovine, kreditnih kartic itd., saj ne prevzemamo odgovornosti za morebitne kraje. Za postavljanje šotorov so odgovorni uporabniki sami. Kampiranje na predvidenem prostoru stane 12 € na šotor ne glede na število dni bivanja. Uporaba sanitarij je vključena.
  Upoštevaj: na mestu dogodka in v okolici ni razpoložljivega parkirišča za bivalna vozila/avtodome. Prostor za bivalna vozila/avtodome je v kampu »Am Wank« ali v kampu kraja Grainau (zahtevana pristojbina, s priključkom za elektriko in vodo).
  Poleg tega je na voljo omejeno število šotorov podjetja Marmot za ceno 25 €, z doplačilom pristojbine za kampiranje 12 €. Obrazec za registracijo najdeš spodaj.
  Ne želiš kampirati? Turistični informacijski center Garmisch-Partenkirchen ti z veseljem pomaga: https://www.gapa.de/en/Footer-1-5/About-us/GaPa-Departments/Central-Reservation

 • Od zgodaj zjutraj do pozno zvečer je na voljo široka ponudba hrane in pijače (vegetarijanska, veganska, bavarska in mednarodna).

 • Otroci so zelo dobrodošli na dnevih BMW Motorrad! Na voljo sta posebna otroška steza in varstvo otrok (napihljiva igrala, obrazne poslikave za mlajše itd.).  

 • Doživetje BMW Motorrad Days se začne že na poti do dogodka. Ne glede na to, po kateri strani se boš približeval dogodku, boš potoval po vijugastih podeželskih cestah ob čudoviti gorati regiji Werdenfelser Land. Pokrajina okoli Garmisch-Partenkircha je tako slikovita, da se boš med trajanjem dogodka želel zapeljati naokoli s svojim motornim kolesom. Najboljše poti smo zbrali tukaj: https://www.brand.bmw-motorrad.com/en/experience/stories/brand/bmd-2017/journey.html#/section-route-suggestions
  BMW Motorrad Days je mogoče doseči tudi z javnim prevozom. Železniška postaja Garmisch-Partenkirchen je dosegljiva z vlakom (Deutsche Bahn – nemške železnice), bavarski vlak za Zugspitze stoji neposredno na kraju dogodka (železniška postaja »Hausberg«).

 • Parkirna mesta za motocikle so neposredno ob mestih za kampiranje za vse udeležence. Poleg tega je še več parkirnih prostorov na voljo na cesti Alpspitzstrasse in pri ledenem stadionu (Eisstadion). Žal ni namenskega parkirišča, zato lahko uporabiš javna parkirišča, ki na voljo v mestu.

 • Zvečer je na voljo brezplačen avtobusni prevoz od hotelov v okolici do lokacije BMW Motorrad Days in spet nazaj. Informacije o avtobusnem voznem redu in progah so na voljo na informacijskih okencih, avtobusne linije pa stojijo na krožnem postajališču na kraju dogodka.


 • Na kraju dogodka ni dovoljeno naslednje: naprave Segway, droni, orožja, droge, vnetljive tekočine in druge nevarne snovi, izdelki za ognjemete itd. Na območjih z visoko gostoto ali drugih območjih, ki jih določi organizator dogodka, niso dovoljeni steklenice, kozarci, vrčki, pločevinke ali drugi predmeti, narejeni iz stekla ali drugega lomljivega, drobljivega ali zlasti trdega materiala. Upoštevati je treba pravila kampa, objavljena na kraju samem.  

 • Prosimo te, da si ves čas, zlasti ponoči, upoštevaš vse ljudi okoli sebe. Zvočniki in zvočni sistemi niso dovoljeni.Upoštevati je treba pravila kampa, objavljena na kraju samem.  

 • Uporaba majhnih in tehnično brezhibnih žarov na oglje je dovoljena, če ni nevarnosti za nastanek požara ali če preveč ne motijo drugih zaradi dima in vonjav. Upoštevati je treba pravila kampa, objavljena na kraju samem.

 • Radi bi poudarili, da bodo na kraju dogodka fotografi in filmske ekipe, ki smo jih najeli.
  Z vstopom na kraj dogodka nepreklicno soglašaš, da se tvoja podoba in glas lahko brez poplačila uporabita za fotografije, prenose v živo, oddajanja in/ali posnetke s tvojo podobo/glasom. Pripravi jih organizator dogodka ali njegove pooblaščene osebe v povezavi z dogodkom, ti pa soglašaš, da se lahko uporabijo v vseh sedanjih in prihodnjih medijih (zlasti v obliki zvočnega ali slikovnega medija in kot digitalno objavljanje, npr. prek interneta).

 • Psi so dovoljeni samo na prosto dostopnih mestih in morajo biti zmeraj na vrvici. Pasme bojevitih psov v skladu z bavarskimi predpisi glede bojevitih psov so načelno prepovedane. Izjeme so psi vodniki za slepe ali psi spremljevalci.  

 • Uradne majice, puloverje s kapuco in kape »BMW Motorrad Days«, ki jih odneseš domov kot spominke, so na voljo v trgovini za ljubitelje.  

 • Na kraju dogodka so na voljo pakirni prostori za invalide in toaletni prostori za invalide. Splošno načelo je, da je večina šotorov in mest na dogodku dostopna brez ovir.

 • V letu 2018 bo dogodek BMW Motorrad Days potekal od petka, 6. julija, do nedelje, 8. julija, v Garmisch-Partenkirchnu.  

Prenosi.
 • Program schedule 2017
  PDF   |   1.38 MB   |   English
Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.
Primerna motorna kolesa.