Vrhunci iz leta 2017.

Dogodek BMW Motorrad Days 2017 je navdušil 40.000 motoristov.

Garmisch-Partenkirchen se je že sedemnajstič prelevil v Meko za poznavalce družbe BMW Motorrad. Ob prekrasnem ozadju gore Zugspitze se je več kot 40.000 obiskovalcev z vsega sveta družilo in slavilo skupno strast za dvokolesni motor. Tukaj si lahko ogledaš vrhunce. Motociklistični vrhunci tridnevnega dogodka so bili premiera inovacij BMW Motorrad Spezial in Connectivity, barvne posodobitve aktualnega nabora modelov BMW ter osupljiva svetovna premiera v motodromu, kjer so se prvič v zgodovini štirje motocikli BMW R 25 hkrati vozili znotraj lesenega bobna. Po zaslugi cvilečih gum, akcijsko nabitih predstav in pravega poletnega vremena je bilo gledalcem vroče tako podnevi kot zvečer, ko pa so za to poskrbele glasbene skupine in didžeji. Po uspešnem festivalu, polnem fantastičnega vzdušja in številnih dogodkov, že delamo načrte za 18. dogodek BMW Motorrad Days, ki bo potekal od 6. do 8. junija 2018 – kar zabeleži si v koledar! Veselimo se snidenja!

AKCIJA IN PREDSTAVE

Čisti užitek.

Čisti užitek.

Predstava vratolomnih podvigov v motodromu je bila pravi spektakel – šlo je za osupljivo svetovno premiero z več kot zgolj pridihom bencina v zraku. Na strmih zidovih iz leta 1928 so se motociklistični akrobati z oglušujočim hrupom vozili po lesenem bobnu – prvič na štirih motornih kolesih BMW R 25. Štirje umetniki strmega naklona – Donald »Captain Donald« Ganslmeier, Jan »Flying Dutchman« Laurens, Clemens »San Clemens« Schöne in Peter »The Viking« Petersen – so skupaj, skoraj z roko v roki, krožili po šest metrov visokem zidu. Obiskovalci so občudovali drzne voznike in se navdušeno odzvali z bučnim ploskanjem. Mojstri zidu smrti so nastopali vse tri dni dogodka in so svojo predstavo, ob katerih se ti postavijo dlake pokonci, izvajali skoraj vsako uro.

+ Izvedi več

Motoristična deskarja.

Motoristična deskarja.

Cvileča kolesa in rjoveča motorja so bili že slišni v daljavi, saj je ob visokih poletnih temperaturah v areni dogodka nekajkrat dnevno postalo spektakularno vroče: po borbi za najboljše sedeže je občinstvo kar stalo na nabito polnih tribunah in navdušeno spremljalo akrobatske podvige dveh umetnikov prostega sloga, za katera se je zdelo, da kljubujeta zakonom fizike. V popolnem duhu iskanja vznemirjenja sta akrobatska voznika Sarah Lezito (Francija) in Mattie Griffin (Irska) zagotovila predstavo najvišjega kalibra, ko sta se v prostem slogu zapeljala na cestnih motornih kolesih. Dvojica je gledalce navdušila s triki, ko je menjavala počasno zaustavljanje in vožnjo po zadnjem kolesu z vrtenjem gum v prazno nazaj, deskanjem z motociklom in obrati naprej. Mattie je svoje veščine pokazal na motociklu F 800 R, medtem ko je Sarah z neverjetno lahkoto plesala s svojim motociklom S 1000 R in pustila, da ji dolgi lasje plapolajo pod črno-rumeno čelado. »Morda je tako vroče, ker tako vneto navijate,« je akrobatska voznica zavpila množici po eni izmed mnogo predstav. Oba akrobatska umetnika si je bilo mogoče ogledati vse tri dni.

+ Izvedi več

Spektakularna predstava drsenja.

Spektakularna predstava drsenja.

Ko se je začelo v Garmisch-Partenkirchnu kaditi iz asfalta pod avtomobilskimi kolesi, je bil čas za predstavo drsenja Ritzmann Motorsport. Ekipa voznikov je prikazala vse skrajnosti prečne vožnje in oprijema ter drvela po areni dogodka kot zmagovalna ekipa, kot da ni jutrišnjega dne. Gledalci so bili nad akcijo navdušeni. Toda nekaj je postalo jasno. Predstava drsenja ni za osebna vozila.

+ Izvedi več

Nič manj navdušujoč ni bil sobotni nastop dirkača DTM Marca Wittmanna. Za pokušino je pokazal tudi svoje veščine vožnje po štirih kolesih z BMW-jem, ki si ga lahko obiskovalci običajno zgolj ogledajo v njegovem razstavnem prostoru – ter katerega osupljivi zvok je bilo mogoče tu in tam slišati iz goratega predela.

+ Izvedi več

PRIDRUŽI SE IN POSKUSI

Izzivanje prvaka.

Izzivanje prvaka.

Imena Bernd Hiemer ne poznajo le ljubitelji motošporta. V areni dogodka pred več tisoč obiskovalci je dvakratni svetovni prvak v motošportu (2006 in 2008) dopustil, da ga izzovejo v pobudi »Izzovi svetovnega prvaka«. Do deset obiskovalcev je preizkusilo svoje veščine v dveh krogih vožnje, obeh s šestimi zelo ozkimi ovinki, s čisto novim G 310 GS ­– proti uspešnemu vozniku v motošportu. Kdor je kroga prevozil v enakem času, z najmanjšo mogočo časovno razliko, je bil nagrajen s 45-minutno vožnjo s svetovnim prvakom v istem dnevu.

+ Izvedi več

Skupno brnenje motorjev.

Skupno brnenje motorjev.

Ženski izlet je bil v petek deležen moške podpore v obliki zvezdniškega tandema. Nemška igralca Hannes Jaenicke in Daniel Rösner sta zajahala lastna jeklena konjička – R nineT Scrambler in R nineT Pure – ter pospremila deset žensk od Münchna do Garmisch-Partenkirchna. »Vožnja je bila fantastična in udobna, saj smo štiri ure vozili po čudovitem podeželju,« je zatem povedal Daniel Rösner. Prav tako na programu so bile celodnevne in poldnevne ture ter panoramske ture, ki so vodile proč od običajnih ulic in skozi idilično gorsko podeželje.

+ Izvedi več

BMW Motorrad Days zmeraj pomeni čas za nepozabna potovanja. Več sto obiskovalcev iz celotnega sveta je sodelovalo na veliki motoristični paradi. Na vožnji s predelanimi motocikli je bilo prav tako znova v ospredju na ducate raznolikih, a čudovitih predelav.


Na legendarnem sprevodu klasikov je vrsta izjemnih motornih koles ob zaustavljenem prometu in spodbudi policistov na kraju paradirala po ulicah Garmisch-Partenkirchna. Med njimi so bili ljubeče ohranjeni klasiki, najnovejši superšportni motocikli, celoten nabor zmogljivosti valjev in velikosti motorjev – pri čemer je bil vsak naslednji motocikel osupljivejši od prejšnjega.

+ Izvedi več

Preskušanje najboljših, tudi brez vozniškega dovoljenja.

Preskušanje najboljših, tudi brez vozniškega dovoljenja.

Jasno kot beli dan: dogodek BMW Motorrad Days je ponujal obilico priložnosti za preizkušanje motornih koles. Kot običajno je bila za preizkusno vožnjo na razpolago široka ponudba motociklov BMW iz vseh segmentov – bodisi potovalniki, športni modeli, cestni motocikli, modeli Heritage, Adventure ali Urban Mobility. Obiskovalci so si že samo v prvih dveh dneh izposodili več sto motociklov in opravili več sto preizkusnih voženj. Prvič je bil za preizkus na voljo K 1600 Bagger. Tudi preizkusi čelad so naredili dober vtis; moto je bil: nadeni si čelado in jo preizkusi. BMW Motorrad Days je omogočil motociklistično pokušino tudi tistim, ki še nimajo vozniškega izpita. Veliko število obiskovalcev se je pod strokovnim vodstvom podalo na prvi krog z motornim kolesom na parkirišču za ledeni stadion.

+ Izvedi več

Entuziazem za Enduro.

Entuziazem za Enduro.

Pridih pustolovščine? Občutje brezpotja? Odsek poti Enduro ob vznožju gore Hausberg omogoča vznemirljiv motociklistični oviratlon za začetnike in za napredne poznavalce vzdržljivostnega dirkanja. Navdušenci nad terensko vožnjo so s pomočjo nasvetov strokovnih inštruktorjev odkrili, kaj modeli BMW GS zmorejo zunaj utrjene poti. Dvomov ni bilo: proč od asfalta so se vsi udeleženci noro zabavali.

+ Izvedi več

Obišči vasico predelanih motociklov.

Prizorišče v Garmisch-Partenkirchnu je bilo veliko in raznoliko. Strast motociklistov in njihova neomajna vnema, da bi na edinstven način predelali svoje izjemne motocikle, sta na dogodku BMW Motorrad Days združili nekaj največjih imen, kar zadeva ponudbo za stranke: Krautmotors, Unit Garage, Hammer Kraftrad, Nagel Motors, Temple Choppers in Berham Customs, če jih naštejemo samo nekaj. Izjemno razburljiv primer je bilo dogajanje na razstavnem prostoru Urban Motor, kjer je berlinska delavnica za predelave pred očmi obiskovalcev preoblikovala R 80 ST in vdihnila novo življenje v stari dobri protibatni motor. Kdo ne bi padel na kolena iz spoštovanja?

+ Izvedi več

V začetni postavi znova množica partnerjev.

V začetni postavi znova množica partnerjev.

Ob tem bo začelo srce motorista biti hitreje: okoli 100 razstavljavcev je prikazovalo svoje ekskluzivne motociklistične izdelke. Zastopani so bili opremljevalci motociklov in strokovnjaki za opremo, kot so Touratech, Wunderlich, SW-Motech, Ilmberger Carbonparts, AC Schnitzer in ZTechnik, tako da so njihovi rezervni deli in oprema postali pika na i za mnogoteri motocikel. Blagovne znamke, kot so Martin Edition, Kesstech Ltd in Edelweiss-Motorsport in podobne, so prav tako pritegovale množice obiskovalcev. Zraven so bili, med drugimi, tudi Rennkuh, WÜDO Motorrad in cela vrsta proizvajalcev izpušnih sistemov, kot so Siebenrock, Hattech in Akrapovič. Priznani izdelovalci pnevmatik so razpostavili svojo najnovejšo robo. Na dogodku BMW Motorrad Days 2017 je bilo vse znova na mestu – ponudba je vključevala celo menjavo olja, servisiranje pnevmatik in naročila popravil. Poleg tega so lahko motociklisti v predelih razstavnega šotora BMW Motorrad za potovanje, usposabljanje in preizkusno vožnjo načrtovali naslednji podvig, se prijavili na tečaj motociklističnega usposabljanja in uredili nadaljnje preizkusne vožnje.

+ Izvedi več

Dirkač: Peter Hickman.

Dirkač Peter »Hicky« Hickman je večkrat vozil na navdušujoči dirki HP4 RACE za TT Tourist Trophy na otoku Man in se povzpel na zmagovalno stopničko. Na dogodku BMW Motorrad Days se je britanski voznik o motociklu s karbonskim ogrodjem in sklopko izrazil pesniško. V areni dogodka je Hicky spregovoril o popolnosti dirke HP4 RACE ter s svojo strastjo do dirkanja in do blagovne znamke razvnel tako dirkalne navdušence kot tudi druge obiskovalce. »Sanje so bile voziti motocikel na Tourist Trophy,« je Hicky povedal gledalcem.

+ Izvedi več

Srce Wincenta Weissa bije za Garmisch-Partenkirchen.

Srce Wincenta Weissa bije za Garmisch-Partenkirchen.

Wincent Weiss je bil prvič gost v Garmisch-Partenkirchnu in se je že takoj navdušil nad dogodkom BMW Motorrad Days, saj so ga navdihnile številne razstave in predstave, užival pa je tudi v pogovorih z akrobatskima motociklistoma Sarah Lezito in Mattiejem Griffinom. Pevec je bil zvečer zaposlen kot napovedovalec loterijskega žreba in je izžrebal srečnega dobitnika motocikla BMW R 1200 GS, ki je bil hkrati presenečen kot vesel. To pa še ni vse, saj je družba BMW Motorrad v naslednjem loterijskem žrebu podarila še BMW R nineT.

+ Izvedi več

Igralca na štartni črti.

Igralca na štartni črti.

Hannes Jaenicke in Daniel Rösner, dolgoletna prijatelja, sta stara znanca dogodka BMW Motorrad Days. Igralska kolega sta se slučajno spoznala na deskanju, saj delita strast do tega vodnega športa. Njuna druga strast so motocikli BMW. Na dogodku sta se pomešala med goste, se zapeljala z najpopularnejšimi novimi motocikli in vozila na čelu različnih izletov. »Garmisch-Partenkirchen je zelo navdušujoča lokacija in področje predelave me zelo pritegne,« je pojasnil Daniel Rösner, ki je ambasador znamke BMW Motorrad in vozi BMW R nineT Pure.

+ Izvedi več

Vljudnostni klepet? Klepet strokovnjakov!

Vljudnostni klepet? Klepet strokovnjakov!

Obiskovalci razstavnega paviljona so imeli priložnost pridobiti notranje informacije o modelih in kolekcijah – neposredno od produktnih vodij in razvijalcev pri BMW Motorrad – ter pogled v zakulisje, kar zadeva delo razvojnega oddelka BMW Motorrad. V petek so v areni dogodka Chris Gonschor, Uwe Geyer in Sepp Mächler iz družbe BMW Motorrad ter motociklistični dirkač Peter »Hicky« Hickman delili svoje strokovno znanje s pridihom bencina glede vizije, uspešnosti in komponent dirke HP4 RACE.

Poleg tega so v kinu BMW Motorrad v loži US globalni popotniki in motociklistične legende, kot so Michael Martin, Rolf Lange, Christoph Köhler iz MotorCircus in Lei Jona, pripovedovali zgodbe o svojih neverjetnih doživetjih. Dogodivščin polne zgodbe so vključevale veselje ob svobodi na poti ter spoznavanju novih ljudi in kultur – navdihujoče trenutke iz našega sveta, ki jih je redko mogoče videti.

+ Izvedi več

Velika mednarodna skupnost.

Velika mednarodna skupnost.

Ne glede na lokacijo je scena enaka – na BMW Motorrad Days se srečujejo ljudje iz različnih držav. Na kraju je bilo mogoče slišati angleščino, italijanščino, španščino, norveščino, francoščino in druge jezike. Pet navdušencev se je pripeljalo 1500 kilometrov iz Francije samo zato, da bi bili del dogodka. René Constantin se vedno znova vrača v Garmisch-Partenkirchen: »Všeč mi je vzdušje, saj gre za celoten paket predstav in izdelkov, ki me navdušuje in žene, da prihajam sem. Tukaj se druži toliko različnih ljudi – to je čudovito.« Več tisoč motoristov je bilo premamljenih, da se odpravij na pot v Gamisch-Partenkirchen, pa ne samo iz Evrope. Na tridnevnem dogodku je na primer užival tudi Byron Coetzee iz Južne Afrike. Leta 2016 je s svojo ekipo osvojil GS Trophy na Tajskem. Nekaj ljubiteljev znamke BMW Motorrad je prišlo iz Japonske in Malezije. Voznik GS Prasit Aphiphunya je imel še posebej dolgo potovanje do cilja, saj je z motociklom prevozil 18.000 kilometrov!

+ Izvedi več

VZDUŠJE

BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017

Garmisch-Partenkirchen, postavljen na glavo.

V zgodnjih jutranjih urah so v Garmisch-Partenkirchnu vsi obcestni naki kazali proti motociklističnemu dogodku. Prva motorna kolesa so zjutraj že drvela skozi mesto naravnost na BMW Motorrad Days. Ob visokih poletnih temperaturah so motociklisti uživali v znanem in razburljivem vzdušju na razstavnem območju, polnem akcijskih predstav. Zmes več programskih vrhuncev in razstavljenih inovacij je spodbudila mnogo motociklistov, da so se znova podali na kraj dogodka, kot že tolikokrat prej. Aktualni modeli, testne vožnje, deli in dodatna oprema, park Enduro in akrobatske predstave pa niso prevzeli le znanih obrazov. Z motorji je zagrmela tudi nova generacija navdušencev nad znamko BMW Motorrad – mnogi so začeli novo tradicijo. Prav za vsakega se je nekaj našlo: tudi za mlade ljubitelje, za katere je bilo poskrbljeno v deželi za otroke Kinderland, ki je delovala do zgodnjega večera. Razburljiva otroška steza za parkour jim je prav tako omogočila čaroben vikend v zaupnem in družini prijaznem okolju.

V nedeljo zjutraj sta obilen bavarski zajtrk ali tradicionalno letna maša za motocikliste zagotovila hrano za telo in duha. Po razburljivem dnevu – po katerem je bila ekipa utrujena, a vesela, množica obiskovalcev pa potešena – se je letošnji dogodek BMW Motorrad Days nazadnje zaključil.

+ Izvedi več

Zabava tu, koncerti tam.

Zabava tu, koncerti tam.

Zabava dobrodošlice z nastopajočimi Bogus Brothers v šotoru za zabavo družbe BMW Motorrad je zadela pravo struno pri gostih, tako da je bil uvod v tri raznolike in razburljive dni zmagovalen. Skupina Bogus Brothers je znana po vročih odrskih nastopih, ekscentričnih kostumih in nabito polnih prizoriščih. Ob tej skupini petih članov iz Združenega kraljestva in njihovem senzacionalnem kitaristu je bilo nemogoče ostati pri miru. Množica je lahko slišala pesmi iz različnih desetletij in žanrov.

+ Izvedi več

Skupina Rob Ryan Roadshow je poskrbela za divje vzdušje z mešanico starejših glasbenih zvrsti rockabilly, country in blues na odru Pure&Crafted v motodromu. Mnogo obiskovalcev je ob koncu razgibanega dneva uživalo ob kitarskem nastopu Jimmyja Rogersa ob tabornem ognju. Odlično vzdušje so širili tudi DJ Robert, Gerry & Gary in The Dead Lovers.

Prav tako vredna ogleda in poslušanja je bila ženska rockovska skupina Push It Up, ki je nastopila v loži US: pet dam iz Hamburga je v soboto zvečer resnično navdušilo BMW Motorrad Days in širilo neustavljivo ozračje zabave.

+ Izvedi več

SVETOVNE PREMIERE IN NOVOSTI

Najnovejši modeli, funkcije in dodatna oprema.

Novi motocikli in veliko dodatne opreme: obširna razstava družbe BMW Motorrad v bližini arene je ponujala globok vpogled v trenutni razpon modelov, najnovejše barvne stvaritve in inovativne funkcije. Preskušanje je bilo izrecno dovoljeno!

Več informacij

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner