Fotografiraj

Vedno ostani osredotočen. Naj te vodi lastna pot. Uživaj v vožnji. Privošči si vožnjo življenja.

Iskalec

Meniš, da si že vse videl?

Meniš, da si že vse videl?

Nikakor ne. Lepota je vse okoli nas – le ljudje je ne vidimo. Ravno zato potujem v kraje, za katere večina ljudi še nikoli ni slišala. S svojimi očmi vidim na milijone stvari, ki bi sicer ostale skrite. Seveda ni enostavno priti na takšna mesta. Kar je dobro, sicer ne bi bila posebna. A nimam le očesa za vsako fotografijo in objektiva za vsak motiv, temveč tudi motocikel za vsak teren.

+ Izvedi več

Objektiv

Luna je eden redkih krajev, kamor ne morem priti.

Luna je eden redkih krajev, kamor ne morem priti.

A ta kraj je skoraj tako tih in zapuščen, kot bi bil na luni. Izklopim motorno kolo, izvlečem svoj fotoaparat in izberem objektiv. Le trznem s prstom in trenutek je ovekovečen. Klik. Kdaj je bil nazadnje nekdo tukaj pred mano? To sploh ni pomembno, ker je meni uspelo priti sem in zdaj lahko sem pride tudi preostanek človeštva. Brez večurnega potovanja po težkem terenu.

Moje fotografije so posnete. Nič več me ne zadržuje tukaj. Moram naprej, res moram naprej. Za to skalo, v senci tiste vzpetine ali na drugi strani reke se namreč skriva naslednje čudo, ki že čaka, da ga odkrijem in fotografiram. Fotoaparat izgine v moji torbi kot ladijsko sidro. Zasukam zapestje in spet sem na poti.

+ Izvedi več

Prepusti se

Pušča se na koncu zdi tako razsežna, da bi se lahko vozil in fotografiral več let.

Pušča se na koncu zdi tako razsežna, da bi se lahko vozil in fotografiral več let.

In če mi ne bi bilo treba jesti, piti in spati, bi naredil prav to. Nisem kot tukajšnje skale – morda imam dom, a nikoli ne ostanem predolgo na istem mestu. Da bi drugim lahko pokazal svoje vidike, moram biti kot veter, ki se vije okoli teh skal: tukaj, tam, povsod in nikjer, vse ob istem času. To ni le moja služba; to je moje življenje. Na glavo si poveznem čelado in nadaljujem svoje brezkončno potovanje: v nov kraj, v nov dan, z novo fotografijo.

+ Izvedi več

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner