Tekmuj

Tvoje roke na ročajih krmila. Prsti na ročici za plin. In obe očesi na cesti pred tabo. Privošči si vožnjo življenja.

Startno mesto

Ko me ljudje vidijo, ne pomislijo najprej na dirkanje z motocikli.

Ko me ljudje vidijo, ne pomislijo najprej na dirkanje z motocikli.

A motošport ni vprašanje videza ali spola. Če si najhitrejši, te ne zanima, ali si najhitrejši moški in najhitrejša ženska. Zato mi ni pomembno, kaj si drugi ljudje mislijo o meni. Zame so pomembne le dirke in naslednja dirka je vedno najpomembnejša. Ročico za plin vedno trdno držim, oči pa imam ves čas uprte v startno luč. In takrat zame ne obstaja nič drugega.

+ Izvedi več

Idealna linija

Rdeča. Ne pomežikni.

Rdeča. Ne pomežikni.

Rdeča. Mežikanje je sovražnik. Rdeča. Pomežik je trenutek, ki zmagovalca loči od poražencev. Luči ugasnejo. Z vsakim delcem moči v sebi in vso močjo pod sabo se poženem s startnega mesta in hrupno zdrvim v veter. Zamenjam prestavo. Svet postane majava cesta, ki gre mimo mene levo in desno. Zamenjam prestavo. Edino, kar še obstaja, je asfalt pod mojimi podplati in fantomski glas časa, ki se nesramno posmehuje in se šepetaje vriva globoko v mojo čelado: tik tak. Tik tak.

+ Izvedi več

Karirasta zastava

Desni zavoj. Zaviranje me naredi hitrejšo. Levo

Desni zavoj. Zaviranje me naredi hitrejšo. Levo

Na asfaltu čutim idealno linijo. Desno. Na njej sem. Levo. V meni je. Desno. Postali sva eno. Levo. Pred mano se odpre ravnina. Zdaj je moja priložnost. Zamenjam prestavo. Tam je ciljna črta. Tik tak. Komaj čakam na naslednjo dirko. Zamenjam prestavo.

+ Izvedi več

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner