»Kar koli počnem, me mora veseliti.«

Intervju z vintage dirkačico in navdušenko nad scramblerji Joy Lewis.

Zakaj bi sledili množici, če se lahko veliko bolj zabavamo po svoje? Joy Lewis je za del programa uporabila svoje ime. Pogovor z radoživo dušo, ki se ne prilagaja, temveč živi v svojem slogu.

Joy, zakaj te motocikli tako navdušujejo?
Vedno sem bila očarana nad motocikli. Moj oče mi je pogosto razlagal o svojih relijih po puščavi. Ko sem bila stara dvanajst let, me je dedek naučil voziti Hondo in takrat me je to takoj pritegnilo. Zame je vožnja z motociklom nekaj razburljivega, pustolovščina in popolna osredotočenost na vožnjo z vsemi čuti. Prav tako obožujem nove izkušnje, ki jih prinaša vsako potovanje.
Bila si na dogodku »Babes Ride Out«. O čem gre pravzaprav?
»Babes Ride Out« je srečanje motociklistk sredi puščave. To je fantastična priložnost za ženske, da delijo svojo strast do motociklizma – ne glede na to, ali so začetnice ali izkušene, mlade ali stare.
Ampak verjetno še vedno ni prav veliko žensk na motociklih?
Trenutno je od vseh ljudi, ki se ukvarjajo z motociklizmom, okoli 14 odstotkov žensk in z vsakim manjšim in šibkejšim motociklom, ki pride na trg, jih je vedno več. Nerada ves čas govorim o razlikah v slogu vožnje med moškimi in ženskami. Vsak dan se vozim s fanti in tekmujem proti njim na dirkah. Pogosto opažam, da svoj življenjski slog živim celo bolje kot oni!
+ Izvedi več
Kamor koli me ponese pot: Joy Lewis in R nineT Scrambler.
Če bi lahko izbirala, kam bi najraje odpotovala?
Trenutno sem sredi načrtovanja. Rada bi potovala na Aljasko, od koder prihajam. Prav tako bi rada nekaj časa preživela v Južni Ameriki ali pa se s svojim motociklom podala na pot po Evropi. Seznamu ni in ni konca. Še toliko krajev je, ki bi jih rada odkrila – idealno bi bilo, da bi jih odkrivala na svojem motociklu in z ljudmi, ki imajo enako strast do vsega na dveh kolesih. Ne morem si predstavljati izleta brez motocikla.
Kako je videti popoln dan s scramblerjem R nineT?
Zgodaj vstanem, na motocikel naložim nekaj rezervnih oblačil, vse potrebno za spanje, pripomočke za kampiranje in se odpravim na pot – brez določenega cilja in z vsem časom na tem svetu. Obožujem spontane izlete in iskanje najboljših poti s pomočjo nasvetov domačinov. Z motociklom, kot je R nineT Scrambler, je enostavno priti kamor koli.
+ Izvedi več
Scrambler R nineT ponazarja svobodo, nekonvencionalnost in neukročenost. Ti to ustreza?
Uf, dobro vprašanje. Moja družina mi nikoli ni govorila, kaj punce in fantje lahko počnejo in česa ne. Zato nikoli nisem imela občutka, da nečesa ne smem početi. Moja neodvisnost je bila zame vedno pomembna. In moja družina me je pri tem vedno podpirala. Glede na moje ime, »Joy« (veselje), je verjetno jasno, da nisem otrok žalosti. Zato vedno poskrbim, da se zabavam pri vsem, kar počnem.
Imaš življenjski moto?
Danes je TA dan. Ali: življenje je kratko, zato najprej pojej sladico. Mislim, da imata oba enak pomen.
Prosim, dokončaj stavek: Zame je motociklizem ...
Življenje.
+ Izvedi več
Ko sedim na svojem motociklu, me preplavi mešanica navdušenja, strahu in veselja. In to tudi zares je – enostavno občutek ljubezni. “

Joy Lewis

Iskren. Neukročen. Zračno hlajen.

Občuti veter, nagni se v vsak zavoj in doživi svobodo v vsakem metru, ki ga prevoziš – BMW-jev scrambler R nineT ti omogoča, da si to, kar si. Je vzdržljiv, neobičajen in presega standarde – zapelje te, kamor hočeš. Izdelan za vsakogar, ki želi neokrnjeno, minimalistično motorno kolo, ki ruši vsa pravila.

Več o modelu R nine T Scrambler

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner