Duh sprinterskih dirk

Dinamični 201 meter.

Ko se zberejo ljubitelji predelanih motornih koles, se navadno stvari vrtijo okoli osupljivih motornih koles – in pospeševanju od 0 do 60. Željo po zmagi preglasi sprinterski duh, čista zabava na 201 metru.

V duhu sprinterskih dirk se skriva prava mera med zabavo in hitrostjo. Na dirkalni stezi ti ni treba iskati ravnotežja. Ravnotežje najde tebe. “

Kengo Kimura

Heiwa Motorcycle

Na ciljni ravnini zgodovinskega dirkališča Solitude na Glemsecku 101 komaj slišite svoje misli. Glasneje kot rohnijo motorji, bolj se dirkačem in gledalcem svetijo oči. Osamljeni? Danes že ne. V kraju, kjer se od leta 1903 odvijajo vzponi k švabskemu dvorcu Solitude, se je razvilo pravo dirkaško vzdušje. Kasneje je dirkalna steza zaslovela tudi kot dirkališče za Formulo 1, dokler ni leta 1965 steza Solitude izginila z dirkaških koledarjev.

+ Izvedi več

Že dvanajst let je motošport spet doma v nemškem mestu Leonberg. Z eno razliko: tokrat se vse vrti okoli dirk v pospeševanju. Ljubiteljski mehanik proti slavnemu predelovalcu, nedeljski voznik proti dirkaški legendi. Kengo Kimura iz družbe Heiwa Motorcycle je na najnovejšem biseru, zasnovanem na modelu R nineT Scrambler, priletel z daljne Japonske. Po dirkalni stezi se spusti enako kot svetovna prvaka Freddie Spencer in Kevin Schwantz ali sedanji dirkači, kot je Nate Kern. Po njegovih žilah neprestano teče adrenalin. Duh sprinterskih dirk

+ Izvedi več

Na Glemsecku 101 je vsepovsod prisoten lahkotni dirkaški duh šestdesetih let. Usnje namesto jaken Gore-Tex. Odprte čelade namesto takih s polnim vizirjem. Tu ni prostora za konformizem. Tradicija in modni trendi se združijo v iskreno zapuščino brez kompromisov. Zakaj bi bil preudaren, če si lahko neukročen? Zato je predelani Scrambler Haydna Robertsa videti kot športni avto iz sedemdesetih; Rolf Reick iz Krautmotors pa slavi svojo stvaritev E-LisaBad. Električni dragster preseneča, zmede in osuplja – s tihim vrtenjem koles v prazno pa spravlja ljudi v smeh. Glavno je dobro vzdušje. To je duh sprinterskih dirk.

+ Izvedi več

Gorivo za dušo na dirkališču.

Gorivo za dušo na dirkališču.

Vse se vrti okoli bokserjev: predelovalci, kot so Kengo Kimura, Hayden Roberts ali Jens vom Brauck, so na ustvarjalen način preosmislili sodobne štirivaljne motorje in jih poslali v dirko. Dotočite gorivo za dušo na dirkališču.  

+ Izvedi več

Na modni pisti.

Na modni pisti.

Ročno stanjšan aluminij, karbonski deli, slog art déco: na sprinterskih dirkah Essenza se zbere smetana predelovalske scene. Ikonične oblike, ki jih predstavljajo, torej niso nobeno presenečenje. Čista bela eleganca ali črna moč – na koncu je glavno samo bistvo motornega kolesa.  

+ Izvedi več

Potujoči cirkus.

Potujoči cirkus.

Ko skupina Sultans of Sprint zapelje na dirkališče, se strgajo vajeti. Pobudnik Seb »The Lucky Cat« Lorentz je zbral evropske motociklistične fanatike in prižgal pravi ognjemet zabave in hitrosti. Pozor! Nizkoleteči dragsterji.  

+ Izvedi več

Zavrnitev odgovornosti

Prikazana vozila je mogoče modificirati in opremiti z dodatno opremo tretjih dobaviteljev in/ali lastnimi deli, ki jih podjetje BMW ne proizvaja, prodaja ali preizkuša. Podjetje BMW ne prevzema odgovornosti za modifikacije (vključno z montažo in uporabo prikazane dodatne opreme). POZOR: Modifikacija serijskih vozil (vključno z montažo in uporabo delov tretjih oseb in lastnih delov) lahko vpliva na vozne lastnosti! Vožnja naših vozil v modificiranem stanju poteka na lastno odgovornost.

Druge zgodbe, ki vas utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner