Potujoči cirkus.

Oglejte si skupino Sultans of Sprint

Ko skupina Sultans of Sprint zapelje na dirkališče, se strgajo vajeti. Pobudnik Seb »The Lucky Cat« Lorentz je zbral evropske motociklistične fanatike in prižgal pravi ognjemet zabave in hitrosti. Pozor! Nizkoleteči dragsterji.

»Vsi Sultani, pozor, vsi Sultani!« Moški s turbanom, tuniko in roza sončnimi očali brezglavo steče med predelana motorna kolesa. Mrzlično maha z rokami in poskuša zbrati odštekano skupino Sultans of Sprint za informativni sestanek voznikov. Ko se pred kolesom sreče zberejo bolj kot ne vsi, se začne žreb za startna mesta. Zombi proti jetiju, Frankenstein proti Herkulu.

Skupina Sultans of Sprint je znana po izrednih pospeških in hitrostih. Prav tako pa slovijo po odštekanih opravah in norih nastopih, kjer dirkalno stezo uporabljajo kot cirkuško areno. Poleg dirkaških rezultatov dobijo dodatne točke za domiselne zasnove in žurerski odnos. Da ne govorimo o točkah za najbolj zastrašujočo strategijo. Tako imenovani fanatiki so gotovo ponosni, saj je prav to njihov namen.

+ Izvedi več
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint

Razred zase.

Razred zase.

Seb Lorentz in njegova žena Lolo sta se domislila, da bi burko popeljala na dirkaško stezo. Francoski par je pred nekaj leti v mestu Chartres odprl delavnico za predelovalce The Lucky Cat Garage. Seb se je udeleževal dirk v pospeševanju s svojim legendarnim Sprintbeemerjem in opazil, da za njegovo pošast, ki je zmožna radikalnih pospeškov, ni nobene ustrezne kategorije. Zato je leta 2016 ustanovil skupino Sultans of Sprint, razred zračno hlajenih dvovaljnih motorjev domiselnih oblik z veliko mero stila. Odziv je bil neverjeten. Letos se je zbralo že 26 ekip, med drugim tudi velikani dirkaške scene, kot so Krautmotors, Edelweiss Motorsport, VTR Customs, Kraftstoffschmiede, St-Brooklyn Motorcycles in Bcan Race.

+ Izvedi več

Ubija nežno.

Ubija nežno.

Seb Lorentz je letos prvo mesto prepustil ženi. Lolo se dirke udeleži z modelom BMW Bombinette, ki sta ga skupaj sestavila v delavnici Lucky Cat Garage. Kot pove že ime, je dirkalnik prava bomba, a zelo lepa. »Popolnoma te ubije, ampak nežno in z občutkom,« razloži Lolo z nasmehom in ubijalskim pogledom. Nato ponosno razkaže podrobnosti svojega motornega kolesa BMW s protibatnim motorjem, ki ima na levi strani raketo. »Ukvarjam se z restavracijo starega zlatega pohištva. Zato sem tudi Bombinette pobarvala zlato – in modro s kovinskimi bleščicami, ker sem punca. Preskusila sem veliko različnih barv, preden sem našla pravo kombinacijo.«

+ Izvedi več

Žurerska zver s stilom.

Žurerska zver s stilom.

Navsezadnje pa je Bombinette tudi hitra, kar je pomembno za Lolo. Motor je iz BMW-ja iz leta 1978, uravnali pa so ga pri Edelweiss Motorsport. »Na dirkah v pospeševanju delujem kot stroj. Teh 200 metrov sem popolnoma osredotočena.« Vseeno pa je težko premagati konkurenco – sploh, ker je edina ženska. Nazadnje je Lolo v končnem seštevku po štirih dirkah zasedla peto mesto. Dodatne točke, ki so podeljene izven dirkališča, so tu igrale veliko vlogo: za vsak dogodek je dobila dodatek za žurersko zver. Poleg tega pa še 50 dodatnih točk z nagrado za stil in konstrukcijo. »Tega niso pričakovali. Jaz sem Bombinette, ženska s stilom.«

+ Izvedi več

Potujoči cirkus.

Monza, Monthléry, Spa, Glemseck – kjerkoli Sultani priredijo sprinterske dirke, jih spremlja cela skupina. Ne glede na razdalje ali vremensko napoved. »Preprosto uživamo,« pravi Lolo, »in tega nihče noče zamuditi.« Sultani vejo, kako združiti ustvarjalnost z dirkanjem, zabavo, oblikovanjem in tehnično dodelanimi motornimi kolesi. Ekipe prihajajo iz Francije, Italije, Nemčije, Velike Britanije, Švice in Belgije. »Smo mednarodni potujoči cirkus, ki se vozi od dirke do dirke,« pove Lolo, »smo cigani. Cigani dirk na 201 meter.«

+ Izvedi več

R nineT

Heritage

Izvedi več

Zavrnitev odgovornosti

Prikazana vozila je mogoče modificirati in opremiti z dodatno opremo tretjih dobaviteljev in/ali lastnimi deli, ki jih podjetje BMW ne proizvaja, prodaja ali preizkuša. Podjetje BMW ne prevzema odgovornosti za modifikacije (vključno z montažo in uporabo prikazane dodatne opreme). POZOR: Modifikacija serijskih vozil (vključno z montažo in uporabo delov tretjih oseb in lastnih delov) lahko vpliva na vozne lastnosti! Vožnja naših vozil v modificiranem stanju poteka na lastno odgovornost.

Druge zgodbe, ki vas utegnejo zanimati.

spinner