Izzovite mesto.

Z motociklom G 310 R skozi São Paulo.

V vseh mestih po svetu so izzivi enaki: rdeče luči, nabito polne podzemne železnice, dolge kolone v prometu, v katerih se pomikaš po polžje. Za G 310 R to ni težava. Tvojo dnevno vožnjo na delo bo spremenil v zabavno pustolovščino, z njega pa boš lahko mesto videl z druge perspektive.

Akrobatski motociklist Chris Northover se z motociklom G 310 R zapelje v noro večerno prometno konico sredi São Paula. Z motociklom lahko lahkotno in živahno vijuga sredi vrveža velikega mesta. S hitrimi zavoji pusti mestni vrvež za sabo, z željo, da začrta nove meje mesta. Z novim BMW-jevim modelom Roadster je Chris dokazal, da je 313 cc le številka in da se prava zmogljivost meri na cesti.

Zame je vožnja z motociklom širok nasmeh na obrazu in pravi užitek. “

Chris Northover

Rolkanje z longboardom in motociklizem.

Rolkanje z longboardom in motociklizem.

Vožnja z motociklom in rolkanje sta način življenja – njuna skupna vez je zadovoljstvo, ko se vozita skupaj. Chris, navdušenec nad motociklizmom že od mladih let, in Guto Negao, svetovni prvak v spustu z rolko »longboard«, sta se s prijatelji podala na vznemirljivo vožnjo po okoliških cestah São Paula. Mestne ulice so pustili za sabo, da bi se podali na spust z razburljivimi zavoji. Šli so, kamor jih je vodila cesta.

+ Izvedi več

V mestni džungli

Chris Northover je pripotoval v São Paulo, da bi se družil z Gutom Negãom, vozil novi G 310 R in se zabaval. Mesto ga navdušuje, še posebej ljudje. Vsi so sproščeni, kljub vrvežu in gneči. Guto živi v São Paulu in je del brazilske rolkarske scene. Med vikendi se pogosto zadržuje na jugu Brazilije – na svojem longboardu, seveda. Chris in Guto skupaj potujeta skozi ogromno metropolo. São Paulo je prometni center države São Paulo. Vsak dan mestne ulice prevozi kar 11,9 milijona ljudi. »Paulistanci«, prebivalci São Paula, so multikulturna skupina. V tem megamestu je polno Portugalcev, Italijanov, Nemcev, Libanoncev in Japoncev.
Na poti proti goram prečkata most Estaiada Octávio Frias de Oliveira, eno največjih turističnih znamenitosti mesta. Ta most, pritrjen s kabli, premošča reko Pinheiros. S 1.600 metri dolžine in 138 metri višine ponuja veličasten pogled, še posebej ponoči, in je vreden izleta za motocikliste. Prečkata most in se odpravita na pot, ven iz mesta. Njuna prava pustolovščina se začne, ko Guto stopi na longboard in začne pospeševati. Skupaj uživata v vožnji po gorah in v sproščenem brazilskem ozračju. S pogledom na mesto postane hitro jasno: to potovanje je šele začetek.
+ Izvedi več

Intervju s Chrisom Northoverjem

»Sem neusmiljen entuziast.«

Intervju z akrobatskim motociklistom in avtorjem Chrisom Northoverjem.

Izvedi več

Intenziven užitek v vožnji

BMW G 310 R.

Energičen motocikel je utelešenje užitka v vožnji. Izdelan je bil za živahna mesta in vse tiste, ki preprosto uživajo v vožnji z motocikli. Je okreten, lahko vodljiv in hkrati tudi športen. Vozniki vseh velikosti, tako nizki kot visoki, se na motociklu BMW G 310 R takoj počutijo kot doma.

O motociklu G 310 R

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner