Neverjetno drugačen.

BMW Concept Stunt G 310.

Je glasen in vzbuja pozornost – nova konceptna študija akrobatskega motocikla G 310 družbe BMW Motorrad. Enovaljni cestni motocikel z unikatno zasnovo akrobatskega motornega kolesa. Le en pogled nanj in jasno je, kolikšen užitek v vožnji prinaša ta konceptni motocikel.

BMW Concept Stunt G 310.
BMW Concept Stunt G 310.
BMW Concept Stunt G 310.
BMW Concept Stunt G 310.
BMW Concept Stunt G 310.
BMW Concept Stunt G 310.
BMW Concept Stunt G 310.
BMW Concept Stunt G 310.
Barvna shema združuje motoristične barve BMW Motorsport – belo, rdečo in modro – z moderno interpretacijo barv državne brazilske zastave. Bleščeči poudarki v neonski rumeni in zeleni barvi poudarjajo izjemno dinamično zasnovo, zaradi česar motocikla BMW Concept Stunt G 310 ni mogoče prezreti, v nobeni situaciji.
Prav tako pa ga ni mogoče preslišati. Kot je običajno za akrobatske motocikle, kratka izpušna cev ustvarja silovit, hrumeč zvok.
+ Izvedi več

Izdelan za akrobatske točke.

Zasnova motocikla BMW Concept Stunt G 310 temelji na DNK njegovega prednika S 1000 R – močnega in zmogljivega cestnega motocikla. Inovativna zasnova na novo ustvarjenega enovaljnega motorja vključuje zelo kompaktne in spretne linije. Da voznika zagotovo ne bi nič oviralo pri izvajanju spektakularnih akrobatskih točk, na motociklu ni ogledal, luči, nožnih opor za sovoznika ali registrske tablice.
Namesto tega so na njem prisotne številne predelave za akrobatsko vožnjo: nožne opore na sprednji osi in v bližini sedeža in poseben akrobatski rep, razvit s strani družbe BMW Motorrad, s tako imenovano luknjo v sedežu, ki vozniku omogoča varno oporo za stopalo – s temi elementi je mogoče izvajati osupljive akrobatske točke.
+ Izvedi več
BMW Concept Stunt G 310 ti nedvomno pade v oči. Vse na njem kriči po želji, da bi ukanil pravila težnosti. “

Edgar Heinrich, vodja oblikovanja pri BMW Motorrad

Pfeifferjev podpis.

Mimogrede, pri snovanju konceptnega motocikla je sodeloval nihče drug kot štirikratni svetovni in evropski prvak v akrobatski vožnji Chris Pfeiffer. K razvoju motocikla je prispeval z mnogimi leti izkušenj kot profesionalni akrobatski voznik, poleg tega pa je bilo motorno kolo razvito na podlagi Pfeifferjevih potreb po funkcionalnem akrobatskem motociklu.
BMW Concept Stunt G 310 je tako v več pogledih osnovan na podlagi njegovega lastnega motocikla in celo njegovih delov – na njem so na primer nameščeni enaki ročaji kot na motociklu F 800 R Chrisa Pfeifferja. Vožnja po zadnjem kolesu brez rok, umetniško držanje ravnotežja na eni nogi med vožnjo, osupljivi manevri na sprednjem kolesu med zaviranjem – vse to je mogoče z motociklom BMW Concept Stunt G 310. Motocikel, ki zagotavlja največji užitek v vožnji.
+ Izvedi več
Več o Chrisu Pfeifferju external-link-arrow-slim

Intenziven užitek v vožnji

BMW G 310 R.

Energičen motocikel je utelešenje užitka v vožnji. Izdelan je bil za živahna mesta in vse tiste, ki preprosto uživajo v vožnji z motocikli. Je okreten, lahko vodljiv in hkrati tudi športen. Vozniki vseh velikosti, tako nizki kot visoki, se na motociklu BMW G 310 R takoj počutijo kot doma.

O motociklu G 310 R

Zavrnitev odgovornosti

Prikazana vozila je mogoče modificirati in opremiti z dodatno opremo tretjih dobaviteljev in/ali lastnimi deli, ki jih podjetje BMW ne proizvaja, prodaja ali preizkuša. Podjetje BMW ne prevzema odgovornosti za modifikacije (vključno z montažo in uporabo prikazane dodatne opreme). POZOR: Modifikacija serijskih vozil (vključno z montažo in uporabo delov tretjih oseb in lastnih delov) lahko vpliva na vozne lastnosti! Vožnja naših vozil v modificiranem stanju poteka na lastno odgovornost.

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner