Z vso odločnostjo.

Prvakinja v premagovanju izzivov.

Sarah Lezito je že veliko dosegla, a je še vedno ves čas na lovu za novimi izzivi. Z motociklom G 310 R se je pojavila na tekmovanju »Park 'n' Ride«, poznovečerni dirki z motocikli in rolkami »longboard« v parkirni hiši. To zveni zabavno – kot tudi Sarah.

Tekma v večnadstropni parkirni hiši

Sarah Lezito s članom ekipe Sebastianom Hertlerjem.

»Dirka po klancu navzdol z motocikli in longboardi v parkirni hiši – tega si ne bi mogla predstavljati,« se spominja Sarah. Je v najvišjem nadstropju parkirne hiše. Sredi neba. Za njo se razteza obzorje. »A vsa stvar je bila slišati zelo zabavno in nedvomno bi bilo prijetno s fanti,« pove Sarah. »Fantje« so drugi trije vozniki, ki so se poleg 24-letne Francozinje odločili soočiti s tem izzivom: nemški in evropski prvak v spustu z longboardom Sebastian Hertler v ekipi s Sarah ter nasprotna ekipa, katere člana sta akrobatski motociklist Chris Northover in štirikratni svetovni prvak v rolkanju z longboardom Guto Negão.

+ Izvedi več

Talentirani akrobatski motociklist in rolkar z longboardom na tekmovanju »Park 'n' Ride«.

»Spretnosti rolkarjev na longboardih so neverjetne. To bi tudi sama rada znala. Včasih rolkam, a moje znanje je precej na nizki stopnji.« Namesto tega je Sarah od svojega 13. leta ves svoj čas in ambicije posvečala akrobatskemu motociklizmu. Njeno sposobnost so lahko vsi opazili na tekmovanju »Park 'n' Ride«, na katerem je vozila svoj G 310 R. »Ta motocikel je zelo lahek in z njim lahko počneš, kar želiš. Uživam v igranju s tem motociklom.« In ko Sarah reče, da se z motociklom igra, to pomeni, da se igra. Dvig na sprednje kolo, dvig na zadnje kolo, vrtenje gum v prazno – preden se je tekmovanje sploh začelo, je svoj motocikel prav zares dobro preizkusila. »Temu motociklu brez težav zaupam,« je nadaljevala, nato pa se je začela pripravljati na tekmo v večnadstropni parkirni hiši.

+ Izvedi več

Osredotočenost in sproščenost

Vožnja po zadnjem kolesu, vožnja po sprednjem kolesu, vrtenje gum v prazno: Sarah Lezito pleše s svojim motociklom.    

Ko je Sarah Lezito na motociklu, sedenje zanjo enostavno ne pride v poštev. Na svojem motociklu izvaja gimnastične vaje. Ali pleše. Njen slog spominja na ulični ples; je neverjetno hiter in ritmičen. Njeni triki so tehnično popolni in brez napak. Tega sodniki ne spregledajo. Sarah na tekmovanju naredi vtis na celotno komisijo. Na tekmovanju akrobatskega motociklizma za veliko nagrado (Stunt Grand Prix) se je uvrstila med prvih deset tekmovalcev. Kot edina ženska na startnem mestu je za seboj pustila mnoge moške tekmece in vzbudila veliko pozornosti. Od takrat Sarah velja za najboljšo žensko akrobatko v motociklizmu na svetu.

+ Izvedi več

Popolna zbranost: Sarah Lezito tik pred začetkom tekme.

Njena osredotočenost je tako izrazita kot njen sproščen in umirjen videz. »Zbranost je ključnega pomena. Ko vozim, obstajava samo jaz in motocikel,« razlaga. Čeprav Sarah sebe vidi kot relativno previdno, so padci in neuspehi pri akrobatski vožnji zelo pogosti. Vendar nikoli niti ne pomisli, da bi obupala. Njen recept za uspeh: »Poskušam se razvijati korak za korakom in ne prehitro. To je zame najpomembnejše.« Njen uspeh govori zase. »Z akrobatsko vožnjo sem se začela ukvarjati zato, ker je bilo zabavno. In še vedno je – vendar na drugačni ravni,« pravi z nasmehom na obrazu.

+ Izvedi več
»Z akrobatsko vožnjo sem se začela ukvarjati zato, ker je bilo zabavno. In še vedno je – vendar na drugačni ravni. “

Sarah Lezito

Intenziven užitek v vožnji

BMW G 310 R.

Živahna moč motocikla je tisto, kar zagotavlja užitek v vožnji. Izdelan je bil za živahna mesta in vse tiste, ki preprosto uživajo v vožnji z motocikli. Je okreten, lahko vodljiv in hkrati tudi športen. Vozniki vseh velikosti, tako nizki kot visoki, se na motociklu BMW G 310 R takoj počutijo kot doma.

Pojdi na G 310 R

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

spinner