Od učitelja do akrobatske legende.

Chris Pfeiffer in revolucija akrobatskega motociklizma.

Skakanje čez 33 ljudi.

Skakanje čez 33 ljudi.

Njegove akrobatske točke niso dolgo ostale neopažene in prejel je ponudbo za svoj prvi veliki nastop v olimpijskem parku v Münchnu. Leta 1996 se je podal v profesionalne vode. Pfeiffer je štirikrat zmagal na tekmi Erzberg Rodeo. Leta 1997 mu je uspel dolg skok čez 33 ljudi, ki so ležali drug ob drugem – brez rampe. Kakšno navdušenje za oboževalce. In tudi za Chrisa.

+ Izvedi več

Vzponi in padci.

Vzponi in padci.

Chris Pfeiffer je trdo treniral in dal na vsakem nastopu in tekmovanju vse od sebe. Celo na nastopu Guinnessove knjige rekordov leta 1999, ko je zaradi tehnične okvare grdo padel in si zlomil več kosti. Po več operacijah in dolgotrajnem okrevanju je končno proslavil svojo ponovno vrnitev. In še več: svojo vrnitev je proslavil na tekmovanju Erzberg Rodeo in zmagal.

+ Izvedi več

Družinski človek.

Družinski človek.

Pfeifferja so njegove akrobatske veščine ponesle že po vsem svetu. Kljub neštetim potovanjem je vedno našel čas za družino. S hčerkama je igral tenis in sina naučil voziti štirikolesnik.

+ Izvedi več

V bitki za svoj glas.

Leta 2014 je Chris Pfeiffer dosegel vrhunec svoje kariere. A čeprav je bil absolutni strokovnjak na svojem področju, je bilo njegovo delo na robu ves čas tvegano. Med treningom je padel in si zlomil grlo ter utrpel poškodbe podlaketi. Rezultat: številne operacije in govorna terapija. Chris se je znašel v bitki za povrnitev svojega glasu.
Nesreča ga je spremenila. »Spoznal sem, da se moram v tem norem, burnem svetu malce umiriti,« je povedal 45-letnik. Vzel si je kratek odmor. Leta 2015 se je znova povzpel na F 800 R in na dnevih BMW Motorrad priredil nepozabno predstavo. Po še nekaj nastopih je Chris sprejel težko odločitev.
+ Izvedi več
+ Izvedi več

Odložil je svojo motoristično čelado.

Pfeiffer je imel dovolj. Prebivalec nemškega mesta Schongau je po 35 letih – od teh 20 let kot strokovnjak v akrobatskem motociklizmu – na Facebooku oznanil svojo upokojitev. Čeprav je ta objava oznanila konec njegove kariere, je pripomnil: »A ena stvar je jasna; ne bom se nehal intenzivno voziti z motociklom, ker je to moje življenje – vedno je bilo.« Ker ne bo nikoli opravil s svojim F 800 R.
+ Izvedi več
Na njegov Facebookov profil

Sodobni univerzalec.

F 800 R je močno uveljavljen igralec v segmentu cestnih motociklov BMW Motorrad. Je integriran športni paket, ki združuje okretnost, vsakodnevno praktičnost in dinamičen užitek v vožnji. In preoblikovan F 800 R vse to popelje še korak dlje.

O motociklu F 800 R
Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.
Primerna motorna kolesa.