Deset let v središču pozornosti z BMW Motorrad.

Brez strahu: odvisnik od motornih koles Chris Pfeiffer.

Chris Pfeiffer upošteva načelo »Naj bo življenje divja vožnja«, če je le mogoče. BMW Motorrad podpira motorista kaskaderja pri njegovih drznih podvigih že deset let.

»Da, to je BMW, in ne, ne morete ga kupiti,« pove Chris Pfeiffer. Še en oboževalec ga sprašuje o novem motornem kolesu F 800. Kaskader motociklist je na znamenitem dogodku StuntWars na Floridi prikazal osupljive, popolnoma nove trike na športnem univerzalnem motornem kolesu. Žirijo in oboževalce je prepričal: 100 točk – najboljši rezultat. Vendar morajo oboževalci še malo počakati, preden bo motorno kolo naprodaj. Zaenkrat pa je F 800 R na voljo kot proizvodni model.

»To je bila prva priložnost zame, da sem lahko nekajkrat prikazal vožnjo po zadnjem kolesu brez rok in zaustavitev na prvem kolesu z 230-stopinjskim obratom,« pove Pfeiffer in doda: »Ugotovil sem tudi, da lahko skočim proti publiki na zidu. To je nekaj novega. Žirija se naveliča gledanja vedno znova istih trikov.«

+ Izvedi več

Ogromno osvojenih trofej z družbo BMW Motorrad.

Ogromno osvojenih trofej z družbo BMW Motorrad.

Nadarjenost in neskončne ure treningov so omogočile, da je Chris Pfeiffer osvojil ogromno trofej z družbo BMW Motorrad, med drugim na svetovnem prvenstvu cestnih koles v prostem slogu (2007, 2008, 2009), evropskem prvenstvu kaskaderskega motociklizma (2006, 2007, 2008) in odprtem prvenstvu Nemčije (2009 in 2010).

+ Izvedi več

Zvezdnik.

Zvezdnik.

Pfeiffer je prepotoval ves svet in je bil vedno vesel podpore. »Odzivi občinstva so osupljivi – do mene se obnašajo, kot da sem največji zvezdnik,« je povedal Chris na turneji v Kolkati leta 2011.

+ Izvedi več
Izvedel sem nekaj izjemnih podvigov z družbo BMW Motorrad. “

15 dvigov na zadnje kolo v 30 sekundah.

15 dvigov na zadnje kolo v 30 sekundah.

Motociklist kaskader se ni ustrašil nobenega izziva. Leta 2000 mu je uspelo v 30 sekundah izvesti 15 dvigov na zadnje kolo, prav tako pa se je na motornem kolesu pomeril z vozilom BMW M5 in letečo žogico za golf. Izvajal je celo dvige na zadnje kolo na strehi stavbe družbe BMW v Münchnu. »Izvedel sem nekaj izjemnih podvigov z znamko BMW Motorrad,« se spominja.

+ Izvedi več

Je tudi off-road voznik.

Je tudi off-road voznik.

Z znamko BMW Motorrad se je udeležil tudi več off-road izzivov. Udeležil se je evropskega prvenstva v gorskem hitrostnem dirkanju v kraju Obersaxen v Švici in endurokroda Rodeo X v Avstriji z motornim kolesom HP2 Enduro. Snežna gorska hitrostna dirka je vključevala celo vožnjo po snegu v Nemčiji.

+ Izvedi več

Pfeiffer je junak za Garmisch-Partenkirchen.

Vrhunec je bil zanj vsakoletni dogodek Dnevi BMW Motorrad. Pfeiffer je izvajal eno od najbolj priljubljenih točk v živo. Trume obiskovalcev so se zgrinjale na glavno prizorišče, da bi si ogledale njegove predstave na motornem kolesu F 800 R. »Vedno si prizadevam za izboljšanje trikov, da lahko ljudje ob koncu rečejo: 'Spet ima nove trike'.«
Tako je bilo tudi v tem primeru: domačin mesta Schongau je vedno pripravil nekaj novega za svoje predstave na dogodkih Dnevi BMW Motorrad.
V preteklih desetih letih sodelovanja z družbo BMW Motorrad je Pfeiffer dokazal, da je izjemno nadarjen. Tako pri off-road tekmovanjih, cestnih dirkah in v predstavah. Je pravi profesionalec.
+ Izvedi več
Več o dogodku Dnevi BMW Motorrad external-link-arrow-slim

Zavrnitev odgovornosti

Prikazana vozila je mogoče modificirati in opremiti z dodatno opremo tretjih dobaviteljev in/ali lastnimi deli, ki jih podjetje BMW ne proizvaja, prodaja ali preizkuša. Podjetje BMW ne prevzema odgovornosti za modifikacije (vključno z montažo in uporabo prikazane dodatne opreme). POZOR: Modifikacija serijskih vozil (vključno z montažo in uporabo delov tretjih oseb in lastnih delov) lahko vpliva na vozne lastnosti! Vožnja naših vozil v modificiranem stanju poteka na lastno odgovornost.

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner