Deset let v središču pozornosti z BMW Motorrad.

Brez strahu: odvisnik od motornih koles Chris Pfeiffer.

»Da, to je BMW, in ne, ne morete ga kupiti,« pove Chris Pfeiffer. Še en oboževalec ga sprašuje o novem motornem kolesu F 800. Kaskader motociklist je na znamenitem dogodku StuntWars na Floridi prikazal osupljive, popolnoma nove trike na športnem univerzalnem motornem kolesu. Žirijo in oboževalce je prepričal: 100 točk – najboljši rezultat. Vendar morajo oboževalci še malo počakati, preden bo motorno kolo naprodaj. Zaenkrat pa je F 800 R na voljo kot proizvodni model.

»To je bila prva priložnost zame, da sem lahko nekajkrat prikazal vožnjo po zadnjem kolesu brez rok in zaustavitev na prvem kolesu z 230-stopinjskim obratom,« pove Pfeiffer in doda: »Ugotovil sem tudi, da lahko skočim proti publiki na zidu. To je nekaj novega. Žirija se naveliča gledanja vedno znova istih trikov.«

+ Izvedi več

Ogromno osvojenih trofej z družbo BMW Motorrad.

Ogromno osvojenih trofej z družbo BMW Motorrad.

Nadarjenost in neskončne ure treningov so omogočile, da je Chris Pfeiffer osvojil ogromno trofej z družbo BMW Motorrad, med drugim na svetovnem prvenstvu cestnih koles v prostem slogu (2007, 2008, 2009), evropskem prvenstvu kaskaderskega motociklizma (2006, 2007, 2008) in odprtem prvenstvu Nemčije (2009 in 2010).

+ Izvedi več

Zvezdnik.

Zvezdnik.

Pfeiffer je prepotoval ves svet in je bil vedno vesel podpore. »Odzivi občinstva so osupljivi – do mene se obnašajo, kot da sem največji zvezdnik,« je povedal Chris na turneji v Kolkati leta 2011.

+ Izvedi več
Izvedel sem nekaj izjemnih podvigov z družbo BMW Motorrad.

15 dvigov na zadnje kolo v 30 sekundah.

15 dvigov na zadnje kolo v 30 sekundah.

Motociklist kaskader se ni ustrašil nobenega izziva. Leta 2000 mu je uspelo v 30 sekundah izvesti 15 dvigov na zadnje kolo, prav tako pa se je na motornem kolesu pomeril z vozilom BMW M5 in letečo žogico za golf. Izvajal je celo dvige na zadnje kolo na strehi stavbe družbe BMW v Münchnu. »Izvedel sem nekaj izjemnih podvigov z znamko BMW Motorrad,« se spominja.

+ Izvedi več

Je tudi off-road voznik.

Je tudi off-road voznik.

Z znamko BMW Motorrad se je udeležil tudi več off-road izzivov. Udeležil se je evropskega prvenstva v gorskem hitrostnem dirkanju v kraju Obersaxen v Švici in endurokroda Rodeo X v Avstriji z motornim kolesom HP2 Enduro. Snežna gorska hitrostna dirka je vključevala celo vožnjo po snegu v Nemčiji.

+ Izvedi več

Pfeiffer je junak za Garmisch-Partenkirchen.

Vrhunec je bil zanj vsakoletni dogodek Dnevi BMW Motorrad. Pfeiffer je izvajal eno od najbolj priljubljenih točk v živo. Trume obiskovalcev so se zgrinjale na glavno prizorišče, da bi si ogledale njegove predstave na motornem kolesu F 800 R. »Vedno si prizadevam za izboljšanje trikov, da lahko ljudje ob koncu rečejo: 'Spet ima nove trike'.«
Tako je bilo tudi v tem primeru: domačin mesta Schongau je vedno pripravil nekaj novega za svoje predstave na dogodkih Dnevi BMW Motorrad.
V preteklih desetih letih sodelovanja z družbo BMW Motorrad je Pfeiffer dokazal, da je izjemno nadarjen. Tako pri off-road tekmovanjih, cestnih dirkah in v predstavah. Je pravi profesionalec.
+ Izvedi več
Več o dogodku Dnevi BMW Motorrad
Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.
Primerna motorna kolesa.
spinner