Najbolj vsestranski med akrobatskimi motoristi.

Najboljši nasveti in triki Chrisa Pfeifferja.

Pravkar je četrtič osvojil naslov svetovnega prvaka. Njegove predstave so dvignile kar nekaj prahu. Chris Pfeiffer je postal legenda na področju kaskaderskega motociklizma. Zato ni presenetljivo, da ga je Tom Cruise prosil za nastop.

Misija: nemogoče? Ne, če si nastop zaželi Tom Cruise.

Misija: nemogoče? Ne, če si nastop zaželi Tom Cruise.

Tom Cruise je Pfeifferja na evropski premieri filma »Misija: nemogoče – protokol duh« prosil, da nastopi. Celo Pfeiffer je bil presenečen nad tem. »Moja naloga je bila ogreti množico, preden je Tom Cruise stopil na rdečo preprogo pred stavbo BMW Welt. In natanko to sem naredil. Ko me je Tom videl v motoristični opremi, me je vprašal, zakaj nisem na motorju. Pojasnil sem mu situacijo, on pa je rekel: 'Ne, želim videti tvoj nastop.' Zato sem izkoristil priložnost,« pravi Pfeiffer in doda: »Bilo je res pravo presenečenje – vesel sem bil že, ker sem bil lahko del premiere, vendar to, da me je Tom Cruise osebno prosil, naj nastopim, je bilo neverjetno.«

+ Izvedi več

Preizkus zmogljivosti z žogico za golf.

Preizkus zmogljivosti z žogico za golf.

Žogica za golf po udarcu pospeši s hitrosti 0 na 100 km/h v samo 0,25 millisekunde. Ali se lahko motorno kolo ali avtomobil kosata s tako hitrostjo? Avgusta leta 2006 sta Hans-Joachim Stuck v BMW-ju M5 in Pfeiffer na motornem kolesu K 1200 R na turnirju BMW International Open v Münchnu sprejela ta izziv. Njun nasprotnik na igrišču je bil nekdanji zmagovalec turnirja Ryder Cup: Ian Poulter.

+ Izvedi več

Pfeiffer zmaga na svetovnem prvenstvu v Zürichu.

Pfeiffer zmaga na svetovnem prvenstvu v Zürichu.

Leta 2007 je Pfeiffer s svojim motornim kolesom F 800 premagal več kot 16 tekmecev in osvojil naslov svetovnega prvaka pred 60.000 gledalci s skoraj popolnim končnim rezultatom. »Tekmovalci so izvajali neverjetne trike in manevre v tej dvorani,« je povedal Pfeiffer po dogodku v Zürichu.

+ Izvedi več

Uresničitev želje: vožnja čez most.

O tem je sanjal že deset let. Leta 2008 se mu je želja končno uresničila: Pfeiffer je na motorju BMW G 450 X prečkal obokan most v Italiji. Edinstveno pa je bilo to, da ga je prevozil po en meter širokem oboku nad mostom. Pfeiffer je imel na voljo le en poskus. Fotograf Bernhard Spottel je ujel trenutek.
»Ko spelješ, ni več poti nazaj – preprosto moraš peljati naprej, sicer padeš v globino. Če ti ne uspe že od samega začetka, si v hudi nevarnosti,« pravi Spottel. Pfeifferju drzni manever uspe. Na najvišji točki mostu je bil približno 20 metrov nad vodno gladino. »Z vožnjo po oboku mosta so se mi uresničile sanje,« je izjavil Pfeiffer po manevru.
+ Izvedi več

Pokal za akrobatske manevre v Avstriji.

Pokal za akrobatske manevre v Avstriji.

Le nekaj tednov po poškodbi hrbta je bil Chris leta 2008 spet nazaj na motornem kolesu. V avstrijskem mestu Röthis je na Evropskem prvenstvu akrobatskih voznikov tretje leto zapored osvojil naslov najboljšega akrobatskega motorista.

Pfeiffer je vodil po vsakem krogu in zbral 200 točk v polfinalu in finalu. Konkurenco je premagal s 601 točko – to je skoraj 50 točk več, kot je dosegel drugouvrščeni Zoltan Angyal na kolesu Kawasaki. »Vodilni položaj v vseh treh krogih je bila velika potrditev zame,« je povedal Pfeiffer po tekmovanju.

+ Izvedi več

Tretji naslov svetovnega prvaka.

Tretji naslov svetovnega prvaka.

Možnosti za osvojitev tretjega naslova svetovnega prvaka na prvenstvu Indoor Stunt Riding Championship leta 2009 so bile precej majhne. Pfeiffer je moral izpustiti prvi dan treninga zaradi gripe. Poleg tega je imel močno konkurenco. V prvem kvalifikacijskem krogu je Chris uspel doseči le tretje mesto. »Nisem bil v formi in zdelo se mi je, da imam srečo, da sem se uvrstil na tretje mesto,« pravi Pfeiffer. Veliko več uspeha je imel v drugem kvalifikacijskem krogu in se uvrstil v finale. Toda v drugem krogu je padel med dvigom na zadnje kolo z eno roko (t.i. »touch-ground circle«), ki ga je sam izumil. Padec ga je stal nekaj točk. Kljub temu je s svojimi manevri navdušil žirijo in zmagal. »Ko sem zagledal rezultat črno na belem, sem bil presrečen,« je povedal Pfeiffer po zmagi.

+ Izvedi več

Brez meja.

Brez meja.

Septembra leta 2009 je bil Chris s svojim kolesom F 800 R zvezda v neverjetnem video projektu: Pfeiffer je izvedel dih jemajoče dvige na zadnje kolo 19 nadstropij nad Münchnom – na strehi stavbe BMW. Videoposnetek na YouTubu si je ogledalo več kot dva milijona oboževalcev po svetu.

+ Izvedi več

Zmaga za Pfeifferja in motorno kolo BMW F 800 R.

Zmaga za Pfeifferja in motorno kolo BMW F 800 R.

Junija 2010 je Chris uspešno ubranil svoj naslov z motornim kolesom F 800 R na tekmovanju German Stuntriding Open na dirkališču Hockenheimring. »Z zmago sem bil zelo zadovoljen. Le najboljši motoristi na svetu se udeležijo tega tekmovanja ter pokažejo številne nove in izredno zahtevne trike,« je povedal Pfeiffer po tekmi.

+ Izvedi več

Hitreje, višje, dlje – Pfeiffer na Dnevih BMW Motorrad.

Od prve udeležbe do zadnjega nastopa na Dnevih BMW Motorrad leta 2015 je bil Pfeiffer eden od najbolj priljubljenih izvajalcev manevrov v živo.
Dvigi na zadnje kolo brez uporabe rok in zaustavitve na sprednjem kolesu – nastop Chrisa Pfeifferja s številnimi manevri in triki je jemal dih ter bil eden od vrhuncev dogodka v Garmisch-Partenkirchenu.
+ Izvedi več

Poljub za akrobatskega motorista.

Zaustavitev na prvem kolesu za poljub. Leta 2013 je Alena Gerber dala poljub Chrisu Pfeifferju na Dnevih BMW Motorrad v kraju Garmisch-Partenkirchen. Manekenka je voditeljica in tudi sama vozi motor. Kot velika Pfeifferjeva oboževalka je bila navdušena nad tem prisrčnim manevrom.
+ Izvedi več

Zavrnitev odgovornosti

Prikazana vozila je mogoče modificirati in opremiti z dodatno opremo tretjih dobaviteljev in/ali lastnimi deli, ki jih podjetje BMW ne proizvaja, prodaja ali preizkuša. Podjetje BMW ne prevzema odgovornosti za modifikacije (vključno z montažo in uporabo prikazane dodatne opreme). POZOR: Modifikacija serijskih vozil (vključno z montažo in uporabo delov tretjih oseb in lastnih delov) lahko vpliva na vozne lastnosti! Vožnja naših vozil v modificiranem stanju poteka na lastno odgovornost.

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner