Polni vznemirjenja v Amsterdamu.

Preizkusna vožnja BMW Motorrad #SocialTestride.

Dejstvo, da je v Amsterdamu nekaj v zraku, je splošno znano. Toda tokrat je bilo drugače: preizkusna skupina #SocialTestride podjetja BMW Motorrad se je podala na prvi ogled mesta kanalov – v celoti na maksi skuterjih C evolution in brez emisij.

Skupno je bilo za preizkusno vožnjo #SocialTestride izbranih pet mest. Cilj je bil najti kulturna žarišča vsakega mesta na skuterjih, ki ne uporabljajo goriva. Ogled Amsterdama se je začel pri slavnem zastopniku za BMW Motorrad Harryju Meijerju. Njegov center se razprostira na več kot 2100 kvadratnih metrih blizu letališča Schiphol in Harry nam razkaže trenutni izbor izdelkov BMW Motorrad. Tukaj na udeležence tudi čakajo skuterji BMW C evolution. Seveda je bilo vznemirjenje veliko in na srečo so bile vremenske razmere skoraj popolne. Mesto z neštetimi ozkimi uličicami in gostim prometom je bilo popolno ozadje za udeležence.

Srečni udeleženci.

Srečni udeleženci.

Med njimi so bili učiteljica Ann-Tine Thijssen, trener za fitnes Simon Stomps, izdelovalec kovinskih izdelkov Tom Oude Elferink in podjetnik Ewald Vastenburg. Brez težav so prepoznali svojega vodiča: Martijna van Ooststrooma. Skoraj dva metra visoki bradati strokovnjak za marketing in komunikacijo v muzeju Stedelijk je bilo ravno tako prepoznaven kot električni skuter, na katerem je sedel. Skupina se je veselila vznemirljivega dnevnega izleta – iz predmestja Riekermolen naravnost v srce mesta in nazaj.

+ Izvedi več

Z vso opremo.

Z vso opremo.

Toda najprej je bil čas za pametne telefone. Udeleženci preizkusne vožnje #SocialTestride so morali seveda najprej deliti svoje izkušnje s svetom prek družbenih medijev – prek Instagrama, Facebooka in tudi spletnega mesta BMW Motorrad. Nato je napočil trenutek za predstavitev bleščečih električnih skuterjev C evolution, ki so bili napolnjeni in pripravljeni na akcijo. Kratka predstavitev, v kateri je sodelovala tudi filmska ekipa v električnem avtomobilu BMW i3, je zadostovala, da so se udeleženci spoznali s skuterji. Kljub najnovejši visokotehnološki opremi je vožnja z njimi izredno enostavna in dinamična.

+ Izvedi več
Najlepši trenutki med potjo.

Urbani lepotec.

Urbani lepotec.

S spremljanjem vožnje v živo, številnimi priložnostmi za fotografiranje in kopico zastavljenih vprašanj med domačini in turisti je preizkusna vožnja #SocialTestride na skuterjih C evolution dosegla vse kotičke mesta. Voznike so vsakič, ko so se ustavili na semaforju ali križišču, drugi vozniki skuterjev in pešci spraševali o futurističnih električnih skuterjih, ki so pritegovali veliko pozornosti. Pa čeprav so skoraj neslišni.

+ Izvedi več
Pregled vseh postaj na poti #SocialTestride v Amsterdamu.

Postaja 1: Riekermolen.

Postaja 1: Riekermolen.

Začeli smo v predmestju Amsterdama, kjer se reka Amstel vije po umirjeni pokrajini. Ta še vedno skoraj podeželska idila je nekoč navdihovala tudi Rembrandta. Danes pa tukaj dela Martijn. Martijn je eden od petih udeležencev preizkusne vožnje #SocialTestride. Od tod bo pot na skuterjih C evolution vodila v bolj urbano idilo. Naravnost v srce Amsterdama.

+ Izvedi več

Postaja 2: muzejska četrt.

Postaja 2: muzejska četrt.

Čeprav je bil muzej Stedelijk ustanovljen že pred več kot 110 leti, še danes ostaja talilni lonec na področju sodobne umetnosti. Številne razstave so se zapisale v zgodovino umetnosti. Tukaj lahko občutiš živahno trenje med preteklostjo in sedanjostjo – ne samo v samem muzeju, temveč tudi v okolici. V neposredni okolici stojita Van Goghov muzej in muzej Rijksmuseum s svetovno znanim napisom »iamsterdam« ter prepoznavnimi vhodnimi vrati za pešce in kolesarje.

+ Izvedi več

Postaja 3: Coffee Company.

Postaja 3: Coffee Company.

»Coffee Company« še zdaleč ni običajna kavarna. Niti ni kavarna, kot bi jo sicer pričakoval v Amsterdamu. Res imajo kavo. Odlično kavo. Vsi postopki, od izbire, obdelave in poskušanja, so izvedeni ročno – od zrn do zadnje kapljice kave. Skupina si privošči kratek odmor v tem čudovitem središču kavne umetnosti. Medtem ko mi uživamo v okusu kave, se ostali čudijo naši paradi parkiranih vozil C evolution zunaj.

+ Izvedi več

Postaja 4: Eye.

Postaja 4: Eye.

Eye – nobeno drugo ime ne bi moglo biti primernejše za novi nizozemski filmski muzej, ki je odprt šele od pomladi leta 2012. Oko lahko uživa v mnogih pogledih zunaj in znotraj – arhitektura in okolica kompleksa sta še posebno zanimivi. V stavbi, ki stoji neposredno nad vodo, se odvijajo tudi dogodki. Zaradi čudovitega razgleda na pristanišče sta enako priljubljeni tudi tamkajšnja restavracija in kavarna.

+ Izvedi več

Postaja 5: Hotel de Goudfazant.

Postaja 5: Hotel de Goudfazant.

Stavba je na prvi pogled videti kot skladišče, vendar se ob vstopu v notranjost izkaže za izjemno kulinarično prizorišče. Pohištvo in avtomobilistična oprema v »Zlatem fazanu« se prepletata z neizumetničeno vrhunsko kuhinjo in pristno gostoljubnostjo. Zaradi prostornosti in veličastnih lestencev je vsak obisk zares posebna izkušnja. Tukaj udeleženci ob čudovitem obroku uživajo v zadnjih trenutkih dneva, ne da bi jih radovedneži zasuvali z vprašanji.

+ Izvedi več

Skuter BMW C evolution

Novo gibanje.

Hitra rast mest po svetu zastavlja nove izzive: ceste so polnejše, razdalje daljše in parkirna mesta je vedno težje najti. S skuterjem C evolution na električni pogon BMW Motorrad ponuja sodobno rešitev za urbano mobilnost prihodnosti.

Skuter BMW C evolution

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner