Umetnost, arhitektura in inovativnost.

Preizkusna vožnja #SocialTestride se nadaljuje v Barceloni.

Sonce, lahen vetrc in plaža le nekaj korakov stran. Ob tem pomisliš, da bi si nadel kopalke – ali motoristično čelado.

Barcelona je zaradi sredozemskega podnebja, dih jemajoče arhitekture, umetniških del na vsakem koraku ter zanimive mešanice starodavnih in sodobnih ulic popolno mesto, ki ga lahko vedno znova odkrivaš. V najboljšem primeru na dveh kolesih, seveda. Pri rešitvah za inovativno mobilnost so v Barceloni že pred nekaj leti od besed prešli k dejanjem. Ravno zato je mesto idealno za tretji postanek preizkusne vožnje #SocialTestride.

Srečni udeleženci.

Srečni udeleženci.

V trenutku, ko v Barceloni posije sonce, se staro in mlado odpravi na plažo. Toda poležavanje na pesku ob toplem morju je bila zadnja stvar, na katero so mislili Pedro Cañamares, Albert Marti in Franz Inselkammer. Srečneži so bili izbrani za preizkusno vožnjo #SocialTestride po Barceloni. Njihova naloga je bila ves dan opazovati svoje mesto s popolnoma druge perspektive. Pri prodajalcu BMW Motorrad Barcelona v okrožju Adrià de Besòs so se sestali s svojim vodičem Jordijem Canudasom. Jordi je oblikovalec, ki živi in dela v Barceloni. Njegova svetilka »Less Lamp« je celo razstavljena v muzeju sodobne umetnosti v New Yorku. Široka perspektiva je bila torej zagotovljena.

+ Izvedi več

Udeleženci so najprej spoznali svoja vozila: skupina skuterjev BMW C evolution je do zdaj že nabrala nekaj kilometrov. Navsezadnje so električni skuterji malo pred tem že osvojili Amsterdam in Pariz. Zdaj pa je bila na vrsti Barcelona. Predstavitev skuterjev C evolution je potekala v mešanici španščine, nemščine, angleščine in francoščine. Nato je napočil čas za raziskovanje katalonske prestolnice in njene izjemne lokacije med Sredozemljem in Pireneji. Udeleženci so se tiho, a hitro, znašli v središču mesta. Ves čas so imeli pripravljene pametne telefone, da so z njimi snemali fotografije in jih takoj delili prek družbenih omrežij.

+ Izvedi več
Najlepši trenutki med potjo.

Mestni turistični avtobusi se prebijajo skozi gost promet. Vozniki so imeli med vožnjo #SocialTestride veliko razlogov za smeh. Preizkusili so vse štiri načine vožnje – za najboljšo kombinacijo pospeševanja, hitrosti in varčevanja z energijo v spremenljivih prometnih razmerah. Kar se tiče mobilnosti je Barcelona svetlobna leta naprej: ima sistem za izposojo koles, odlično mrežo tramvajev, hibridne taksije in vse več vozil na električni pogon. Nič čudnega torej, da so skuterji C evolution privabljali toliko pozornosti. Nismo spregledali pozitivnih odzivov policistov na motociklih, voznikov skuterjev in voznikov različnih električnih vozil. Številne turiste pa je zanimalo, kdaj bo inovativni »zeleni motocikel« v prodaji v njihovi državi.

+ Izvedi več
Pregled vseh postaj na poti #SocialTestride v Barceloni.

Postaja 1: Prodajalec BMW Motorrad.

Postaja 1: Prodajalec BMW Motorrad.

Preden so se udeleženci vožnje #SocialTestride podali na ulice Barcelone, so se pri lokalnem zastopniku BMW Mottorad Barcelona spoznali s skuterji C evolution in drug z drugim. Kmalu se je izkazalo, da je Barcelona idealno mesto za raziskovanje na skuterjih C evolution.

+ Izvedi več

Postaja 2: Palau de Música.

Postaja 2: Palau de Música.

Palau de la Música Catalana – že samo ime koncertne dvorane je kot glasba za ušesa. Zgrajena je bila med leti 1905 in 1908. Vmes je bila izboljšana akustika, ki je bila najprej zasnovana za zborovsko petje. Na klasičnih in pop koncertih je zdaj mogoče uživati v popolni kakovosti zvoka. Preizkusna vožnja #SocialTestride s čudovitim ozadjem se začne: vseh pet voznikov zajaha neslišne skuterje C evolutions in se poda na pot po mestu.

+ Izvedi več

Postaja 3: Jordijev delovni studio.

Postaja 3: Jordijev delovni studio.

Jordi je ustanovil svoj studio za oblikovanje leta 2007 v Londonu. Leta 2011 se je preselil v Barcelono. Še sreča, saj smo tako lahko dobili vpogled v njegov ustvarjalni svet. Studio združuje različne dejavnosti: oblikovanje, razvijanje izdelkov, umetniško vodenje, notranje oblikovanje in izdelavo. Jordiju sta pomembni predvsem skrbna obdelava širokega nabora materialov in seveda trajnostna uporaba razpoložljivih virov.

+ Izvedi več

Postaja 4: Encants Barcelona.

Postaja 4: Encants Barcelona.

Nad tržnico Encants se razprostira edinstvena zrcalna streha Fermína Vázqueza. Eden najstarejših bolšjakov v Evropi skriva številne zanimivosti. Tukaj najdemo redke, stare in preizkušene stvari – včasih pa tudi nove in inovativne, kot so skuterji C evolution. Radovedni mimoidoči so prav tako navdušeni nad odkritjem. Vprašanj in fotografij ne manjka. Toda naši vozniki ostanejo mirni. Do zdaj so že vajeni pozornosti in takega sprejema.

+ Izvedi več

Postaja 5: Mirablau.

Postaja 5: Mirablau.

Zadnja postaje vožnje #SocialTestride je bila restavracija Mirablau. Udeleženci so ob zaključni večerji uživali v še enem izjemnem panoramskem razgledu nad Barcelono. Pot iz mesta do restavracije je bila tudi posebna izkušnja. Zunaj mestne pokrajine je vožnja s skuterjem C evolution zelo zabavna. Zato ni bilo presenetljivo, da pri večerji nihče ni pil alkohola: udeleženci namreč niso želeli zamuditi vožnje nazaj v mesto in v restavraciji niso hoteli predati ključev skuterjev C evolution.

+ Izvedi več

Skuter BMW C evolution

Novo gibanje.

Hitra rast mest po svetu zastavlja nove izzive: ceste so polnejše, razdalje daljše in parkirna mesta je vedno težje najti. S skuterjem C evolution na električni pogon BMW Motorrad ponuja sodobno rešitev za urbano mobilnost prihodnosti.

Skuter BMW C evolution

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner