Sprostitev, eleganca, elektrika.

Preizkusna vožnja #SocialTestride odkriva Milano.

V Milanu je povsem običajno glasno rohneti po ulicah z veliko vnemo. Kako bi se prebivalci odzvali, če bi namesto glasnega ropota slišali le tiho brnenje?

Po Amsterdamu, Parizu in Barceloni je prišel na vrsti Milano. Začetna točka četrte preizkusne vožnje #SocialTestride je bila znamenita lokacija. Zaključek prometne avtoceste A1 v predelu San Donato Milanese. Udeleženci so se zbrali pri zastopniku za BMW Milano. Navsezadnje so za Italijane skuterji tako rekoč del narodne identitete. Vznemirjenje je bilo zato veliko: kako odprti so domačini za novo vrsto mobilnosti?

Srečni udeleženci.

Srečni udeleženci.

In kdo so bili srečni udeleženci? Med več kot 100 kandidati so bili za preizkus skuterjev izbrani Simone Bozzi, Laura Elia, Matteo Bozzetti in Alessandro Ferrari. Pri zastopniku za BMW so se zbrali polni navdušenja, da bodo na lastno pest in temeljito preizkusili novi skuter. V medijih so že veliko prebrali o inovativnem konceptu. Zdaj pa je končno napočil čas, da spoznajo svojega vodiča po mestu – Alessandra Manzuetija. Alessandro je razpet med Milanom in Rimom ter se spozna na urbano mobilnost.

+ Izvedi več

Vedno na dosegu, vse na dosegu.

Vedno na dosegu, vse na dosegu.

Še ena strast Italijanov: mobilni telefoni. Naši udeleženci so bili seveda opremljeni tudi z mobilnimi telefoni. Preizkusno vožnjo #SocialTestride skozi Milano je bilo le treba ovekovečiti s številnimi fotografijami in objavami. Kmalu je postalo jasno, da so številni Italijani zamenjali skuterje z majhnimi kolesi in motorji za maksi skuterje z večjimi kolesi in večjo medosno razdaljo, saj se lažje upravljajo in so udobnejši, zaradi česar je vožnja z njimi prijetnejša izkušnja. K temu pripomoreta tudi višja hitrost in dodatna vremenska zaščita. Kar je smiselno, zlasti za daljšo vožnjo v službo in daljša potovanja. Zato so ceste okrog Milana polne motociklov BMW C 600 Sport in C 650 GT.

+ Izvedi več
Najlepši trenutki med potjo.

Vedno s sproščenim nasmehom.

Vedno s sproščenim nasmehom.

Vodič Alessandro je za vodilo dneva razglasil sprostitev. Udeleženci so se vsekakor sproščali, vsaj dokler so se vozili s skuterji C evolution. Takoj ko so se ustavili, so jih namreč zasula vprašanja o njihovem prevoznem sredstvu. V prestolnici modnih oblikovalcev so bili komentarji o oblikovalski plati skuterjev C evolution prav tako številni kot vprašanja o njihovi tehnološki plati. Toda zaradi zanimivih postankov in uživanja v vožnji so imeli udeleženci ves dan nasmeh na obrazu in bili pripravljeni tudi na najbolj nepričakovana vprašanja.

+ Izvedi več
Pregled vseh postaj na poti #SocialTestride v Milanu.

Postaja 1: Arco della Pace.

Postaja 1: Arco della Pace.

Slavolok Arco della Pace stoji na svetovno znanem trgu Piazza Sempione. Zmagoslavni slavolok je bil zgrajeni med letoma 1807 in 1838. Sprva so ga začeli graditi v čast Napoleonovemu Italijanskemu kraljestvu. Toda po razpadu kraljestva so ga na Dunajskem kongresu posvetili miru v Evropi. Za skupino skuterjev C evolution je bil slavolok simbolna začetna točka za raziskovanje Milana. Pot preizkusne vožnje navsezadnje vodi skozi pet evropskih mest – zelo tiho, umirjeno in brez emisij.

+ Izvedi več

Postaja 2: Ceresio 7.

Postaja 2: Ceresio 7.

Zdelo se je, da so vozniki tisto jutro pritegnili pogled prav vsakega mimoidočega v Milanu. V času kosila je bil skrajni čas za sprostitev in razgledovanje. In restavracija Ceresio 7 je bila idealna lokacija. Velik bazen s čudovito panoramo in nagrajeno kulinarično postrežbo. Kaj bi si sploh lahko še želel – poleg vožnje seveda.

+ Izvedi več

Postaja 3: Piazza XXV Aprile.

Postaja 3: Piazza XXV Aprile.

Najelegantnejše kavarne, najslavnejše trgovine, najbolj modno oblečeni ljudje – Milano je najbolj milanski okrog trga 25. aprila. Tukaj se tradicija zlije s sodobnostjo v edinstveno atmosfero. Naši pionirji na področju elektromobilnosti so se prav tako sprehodili po nakupovalnem bulvarju Corso Como in prečkali trg Piazza Gae Aulenti. To je bila odlična priložnost, da so občudovali okolico, mimoidoči pa njih – zaradi skuterjev C evolution seveda.

+ Izvedi več

Postaja 4: Camparino.

Postaja 4: Camparino.

Camparino naj bi bil rojstni kraj aperitiva. Bar velja za najbolj tradicionalnega, atraktivnega in najboljšega v Milanu, nahaja pa se na enem najslavnejših točk v mestu: neposredno na vogalu vhoda v kompleks Galleria Vittorio Emanuelle. Vozniki si privoščijo zdrave brezalkoholne koktajle in uživajo v neprimerljivem pogledu na živahni trg Piazza del Duomo, kjer kraljuje slavna milanska katedrala.

+ Izvedi več

Postaja 5: El Brellin.

Postaja 5: El Brellin.

Restavracija »El Brellin«, nekoliko skrita in obdana z vrtičkom, je zadnja postaja milanske poti #SocialTestride. Vozniki električnih skuterjev z ekipo izmenjajo vtise o dnevu v tej majhni a ugledni restavraciji ob kanalu Naviglio Grande. Ekipa se je morala še zadnjič izkazati: zaposleni pri BMW Motorrad so se ustavili pri splavu in voznikom pomagali odgovarjati na številna vprašanja o skuterjih C evolution. Vsi, ki so jih zanimali skuterji, so se lahko na mestu dogovorili za preizkusno vožnjo. Zanimanje za elektromobilnost je bilo tako veliko, da se dan v Milanu kar ni in ni zaključil.

+ Izvedi več

Skuter BMW C evolution

Novo gibanje.

Hitra rast mest po svetu zastavlja nove izzive: ceste so polnejše, razdalje daljše in parkirna mesta je vedno težje najti. S skuterjem C evolution na električni pogon BMW Motorrad ponuja sodobno rešitev za urbano mobilnost prihodnosti.

Skuter BMW C evolution

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner