Končno doma.

Zadnja postaja preizkusne vožnje #SocialTestride je bil München.

Vsega lepega je enkrat konec in vožnja po Münchnu 14. junija, kjer je sedež podjetja BMW Motorrad, je bila zaključek preizkusne vožnje #SocialTestride. Tudi tokrat je celodnevna preizkusna vožnja potekala v živahnem velemestu.

Žareče obraze obdaja bleščeča se sodobna arhitektura. V zraku je močen vonj po kavi in bencinu in ljudje povsod naokrog izražajo navdušenje – dobrodošli v svetu BMW v Münchnu. Seveda po bencinu diši le v prenesenem smislu. Toda v celotni mogočni stavbi je mogoče jasno čutiti sanje o neodvisni mobilnosti. Sanje, ki so bile uresničene: vozila BMW, dirkalne zmage ter neštete zgodbe in dejstva o avtomobilih in motociklih pospešijo utrip prav vsakemu ljubitelju bencinskih konjičkov. Toda – ali res le bencinskih? Še zdaleč ne.

Srečni udeleženci.

Srečni udeleženci.

V veličastni zgradbi BMW Welt vodička Anika Schulze sprejme pet domačih udeležencev; to so Mike, Lukas, Josef, Matthias in Doris. Anika je pravzaprav zaposlena v nemškem centru za letalske in vesoljske raziskave. Toda kot navdušena motociklistka ima seveda rada trdna tla pod nogami. Pred vznemirljivim dnevom V stavbi, ki je postala ena od najbolj priljubljenih turističnih znamenitosti v mestu, stranke pogosto z navdušenjem prevzamejo svoja nova vozila. Tako je bilo tudi z našimi udeleženci – pa čeprav le za en dan.

+ Izvedi več

Tipični München pač.

Tipični München pač.

Potrdil se je slavni izraz »Laptop und Lederhosen«: bavarska gostoljubnost skupaj s tradicijo se odlično povezuje z inovativnim napredkom. Skuterji C evolution so dokaz za to. München domačini ljubkovalno imenujejo najsevernejše italijansko mesto, saj tukaj prevladuje izredno sproščeno vzdušje, udoben način življenja in zavedanje o vizualni podobi. In prav tako kot na drugi strani Alp tudi tukaj vsi ropotajo naokrog po prometnem mestu na dvokolesnikih. Idealni prostor za preizkušanje koncepta inovativne mobilnosti skuterjev C evolution torej.

+ Izvedi več
Najlepši trenutki med potjo.

Ne povzročamo hrupa.

Ne povzročamo hrupa.

Udeleženci so seveda vedeli, koliko pozornosti so skuterji C evolution privabili v prejšnjih mestih. BMW-jevi prototipi v Münchnu niso redkost, zato smo pričakovali miren dan. Toda zelo smo se zmotili: v Angleškem vrtu, na brzicah reke Eisbach, na poplavni ravnici reke Isar, na trgih ali pri gradu Schloss Nymphenburg – skuterji C evolution so spet obračali glave in porajali številna vprašanja. Ljudje so se predvsem čudili, kako skoraj neslišni so naši maksi skuterji. Toda na srečo so se zjutraj udeleženci s suhimi usti odpravili v Waldwirtschaft (»Gozdna gostilna«) v Grosshesselohe.

+ Izvedi več
Pregled vseh postaj na poti #SocialTestride v Münchnu.

Postaja 1: BMW world.

Postaja 1: BMW world.

Začetna točka vožnje #SocialTestride v Münchnu je bila stavba BMW world. Stavba, ki jo je leta 2007 otvoril arhitekturni biro COOPHIMMEL(B)LAU, je razstavni prostor, restavracija in kavarna, muzej, dostavni prostor ter prostor za rekreacijo. Veličastna zgradba je prostor, namenjen tako komunikaciji kot znanju. Če strnemo: je pravi svet v malem. Seveda je tudi idealna začetna točka za raziskovanje »svetovljanskega mesta s srcem«.

+ Izvedi več

Postaja 2: restavracija Waldwirtschaft Grosshesselohe

Postaja 2: restavracija Waldwirtschaft Grosshesselohe

Ko imaš pesek pod nogami in vse diši sveže in sadno, veš, da si na pravem mestu ter med pravimi ljudmi. Oziroma: v pivskem vrtu. Restavracija Waldwirtschaft Grosshesselohe je bila druga postaja skupine za sodobno mobilnost. Na višavi nad reko Isar so za kosilo uživali v tipičnem bavarskem prigrizku. Pod mogočnimi kostanji na vrtu restavracije »WaWi« so jim postregli svetlo pivo – brezalkoholno, seveda – jazzovska skupina (ne pihalni orkester) pa je poskrbela za ritem in dobro vzdušje.

+ Izvedi več

Postaja 3: poseben gost.

Postaja 3: poseben gost.

V Münchnu ni doma le BMW Motorrad, temveč tudi veliko strokovnjakov za motocikle. Udeleženci vožnje #SocialTestride so se sestali s strokovnjakinjo za električno mobilnost v muzeju Brandhorst: vodja produktov C evolution Dorit Mangold si je vzela čas za kavo z udeleženci. Posebna fasada stavbe, izdelana iz 36.000 barvnih keramičnih palic, je bila seveda čudovit motiv. Udeleženci so jo ovekovečili s posnetki in slikami, ki so jih delili s svetom na omrežjih Instagram, Twitter in Facebook. Tako kot se za vožnjo #SocialTestride spodobi.

+ Izvedi več

Postaja 4: Prometni muzej.

Postaja 4: Prometni muzej.

V Muzeju, ki obsega tri razstavne dvorane v predelu Theresienhöhe, je predstavljena zgodovina prevoznih sredstev. Tukaj so se na 12.000 kvadratnih metrih vozniki podučili o začetkih elektromobilnosti. Čudili so se nad napredkom tehnologije in hitro spreminjajočimi se izzivi na področju prometa in mobilnosti. Nato so se s ponosom zavihteli nazaj na skuterje C evolutions. Navsezadnje so bili na električnih maksi skuterjih tudi sami del prave mobilnostne revolucije.

+ Izvedi več

Postaja 5: restavracija 181.

Postaja 5: restavracija 181.

Zaključek pete in zadnje preizkusne vožnje #SocialTestride spet cilja visoko. Ne na višino Alp, temveč na višino slavnega stolpa Olympia, zgrajenega za olimpijske igre leta 1972. Udeleženci so ob slastni večerji uživali v zadnjih trenutkih dneva v miru in tišini, s čudovitim razgledom na bavarsko prestolnico: vrtljiva restavracija na 192 metrih višine se v 53 minutah zavrti za 360 stopinj. Tako so lahko vozniki med obrokom še enkrat videli mestne ulice, ki so jih malo prej raziskovali, hkrati pa občudovali edinstven razgled na Alpe.

+ Izvedi več

Skuter BMW C evolution

Novo gibanje.

Hitra rast mest po svetu zastavlja nove izzive: ceste so polnejše, razdalje daljše in parkirna mesta je vedno težje najti. S skuterjem C evolution na električni pogon BMW Motorrad ponuja sodobno rešitev za urbano mobilnost prihodnosti.

Skuter BMW C evolution

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner