Liberté, Égalité – Gourmet?

Preizkusna vožnja #SocialTestride se ustavi v Parizu.

Geslo francoske revolucije je seveda »Liberté, Égalité, Fraternité« (svoboda, enakost, bratstvo). Toda »Gourmet« (kulinarika) ni slabo nadomestilo pri raziskovanju Pariza. Preizkusni vozniki skuterjev C evolution pa so že tako prava bratovščina.

Pariz, mesto ljubezni in dobre, prefinjene hrane, je bilo drugo velemesto na poti preizkusne vožnje #SocialTestride. Kako bi bilo lahko sploh drugače? Seveda so se vsi štirje zmagovalci v francoski prestolnici v trenutku zaljubili v skuterje BMW C evolution, za dobro počutje pa je bilo prav tako ves čas poskrbljeno. Zabava se je začela zgodaj zjutraj v soboto, 24. maja, v prestižni trgovini znamke BMW na Avenue Georges V, tik ob Champs-Élysées. Četverica vznemirjenih voznikov se je zbrala ob zajtrku in kavi, kjer jim je skupina #SocialTestride kot običajno na kratko predstavila vozila, potem pa je bil čas za akcijo – in nekaj kulinaričnih vrhuncev ... Zaželeli smo jim »Bon Voyage«.

Srečni udeleženci.

Srečni udeleženci.

Francosko skupino za #SocialTestride so sestavljali navdušeni ljubitelji jeklenih konjičkov. Med njimi je bil Hervé Laurent, velik zagovornik elektromobilnosti, ki ima več električnih vozil in je celo razvil lastni prototip električnega skuterja. Pridružili so se mu lastniki skuterjev in motornih koles Leo Trevisan, Paul Tran in Nicolas Bischoff, ki se vsak dan iz predmestja vozijo v Pariz in nazaj ter jih je zanimalo predvsem, kako bi se lahko po francoski prestolnici vozili na bolj trajnosten način. Pridružil se jim je tudi Cédric Munier, lastnik restavracije Le Dôme du Marais. Njihov izkušeni vodnik je bil Gilles Dronneau, ljubitelj vozil BMW z odličnim poznavanjem mesta in skuterjev C evolution, saj je sodeloval pri nedavni medijski predstavitvi električnih skuterjev. Električne skuterje je že pomagal predstaviti medijem in njegov cilj je bil preprost: pokazati vozniški ekipi (in tudi filmski ekipi) kar največ živahnih pariških točk v enem dnevu.

+ Izvedi več

Opremljeni nalašč za Pariz.

Opremljeni nalašč za Pariz.

Udeleženci so se na sedmih skuterjih BMW C evolution podali na ulice Pariza opremljeni s pametnimi telefoni, da so lahko fotografirali in objavljali fotografije na Instagramu za prijatelje in sledilce po vsem svetu. Na enega od rezervnih električnih skuterjev je skočil fotograf in novinar. Pariški mestni promet je legendaren in zdi se, da ne velja veliko pravil. Toda nič hudega, ob tem razgledu! Skupina se je ves dan vozila mimo zgodovinskih in sodobnih znamenitosti – bilo je skoraj kot v filmu, ki se ne konča. Skuterji C evolution so bili kos vsem izzivom in se izkazali za dinamične, odzivne, udobne in enostavne za uporabo.

+ Izvedi več
Najlepši trenutki med potjo.

Videli in bili videni.

Videli in bili videni.

Pariška vožnja #SocialTestride je udeležence in ekipo na skuterjih C evolution popeljala vsepovsod, po mestni obvoznici, bulvarjih, avenijah in uličicah. Vozniki so se poskusili voziti s potniki in preizkusili več načinov vožnje. Prav tako kot v Amsterdamu so voznike takoj, ko so se kjer koli ustavili, turisti, domačini ter drugi motociklisti, vozniki avtobusov in vozniki taksijev zasuli z radovednimi vprašanji. Le vozniki avtomobilov niso pokazali veliko zanimanja in so bili »zabubljeni« v svojih jeklenih škatlah, v katerih se skoraj niso zavedali okolice, dokler niso mimo njih tiho švignili belo-zeleno-črni skuterji, ki so se z lahkoto prebijali skozi promet.

+ Izvedi več
Pregled vseh postaj na poti #SocialTestride v Parizu.

Postaja 1: Palais de Tokyo.

Postaja 1: Palais de Tokyo.

Stavba Palais de Tokyo je pravi pariški talilni lonec umetnosti, mode in življenjskega sloga – zato je bila odlična točka za uživanje v bogati pariški raznolikosti. V središču za sodobno umetnost inovacije hitro prepoznajo in razstavijo. Tisti, ki postavljajo trende, modni agentje in vsi avantgardisti se mudijo okrog kompleksa. Skratka prava destinacija za skuterje C evolution.

+ Izvedi več

Postaja 2: Le Dôme du Marais.

Postaja 2: Le Dôme du Marais.

Udeleženci preizkusne vožnje #SocialTestride v Parizu so se ustavili v veličastni 200 let stari zastavljalnici, ki je danes spomeniško zaščitena stavba. Kosilo so si privoščili v slavni restavraciji Dôme du Marais na Rue des Francs Bourgeois. Lastnik in ljubitelj električnih skuterjev Cédric Munier je pozdravil skupino in jim pojasnil načela trajnostnega pristopa v svoji restavraciji. In kako pomembno je vedeti izvor sestavin, iz katerih pripravlja jedi. Cédric jim je ponazoril svojo filozofijo kupovanja lokalnih sestavin, s katero se izogne nepotrebnemu prevozu, tudi v praksi.

+ Izvedi več

Postaja 3: Marché Charonne.

Postaja 3: Marché Charonne.

Cédric se je brez oklevanja povzpel na skuter C evolution in skupino pospremil do tržnice. Tam kupi vse sestavine za svojo restavracijo. Tudi dežni naliv ni omajal navdušenja voznikov #SocialTestride. Ljubezen do svežih živil in raznolika ponudba na stojnicah sta bili nalezljivi.

+ Izvedi več

Postaja 4: Comptoir General.

Postaja 4: Comptoir General.

Ta kraj je prava Meka pariške umetnosti, kulture in kulinarike. Tukaj lahko zares začutiš utrip časa in podležeš čarom starega mesta – zares poseben kraj. Spomin na nekdanje hleve je še vedno živ. Danes ljudi na 600 kvadratnih metrih privabljajo bistro, bar in kavarna. Soba za zanimive predmete in nekakšna prodajalna rabljenih knjig in oblačil v zgornjem nadstropju poskrbita, da se nihče ne dolgočasi.

+ Izvedi več

Postaja 5: Chez Moustache.

Postaja 5: Chez Moustache.

Ob koncu dneva so udeleženci imeli za seboj 10-urni in 90-kilometrski izlet po Parizu. Zaradi vseh vtisov so si imeli veliko za povedati in morda celo skovati nove načrte. Seveda je bilo to najbolje storiti ob dobri hrani. Zadnja postaja preizkusne vožnje, ki je bila ne nazadnje tudi pravo kulinarično popotovanje, je bila trendovska, a prijetna restavracija Moustache. Prefinjene jedi iz eksperimentalne kuhinje so bile kot nalašč za zaključek dneva.

+ Izvedi več

Skuter BMW C evolution

Novo gibanje.

Hitra rast mest po svetu zastavlja nove izzive: ceste so polnejše, razdalje daljše in parkirna mesta je vedno težje najti. S skuterjem C evolution na električni pogon BMW Motorrad ponuja sodobno rešitev za urbano mobilnost prihodnosti.

Skuter BMW C evolution

Druge zgodbe, ki vas utegnejo zanimati.

spinner