Motociklistični duh GS imamo v krvi.

Skupaj uživamo v pustolovščini.

Pozor, nalezljivo! Ne glede na to, kam vas popelje pot in kdo vas spremlja, ambasadorji motociklov GS širijo motociklistični duh GS po vsem svetu. Navdihujejo nas s svojimi pustolovščinami. Navdušujejo nas s svojimi zgodbami. S svojim pogumom nas spodbujajo, da odkrivamo neznano. Tukaj jih lahko predstavimo le nekaj, saj se motociklistični duh GS zelo hitro širi med vami.

Motocikli GS so mi odprli povsem novo obzorje in mi v celoti spremenili življenje. “

Tobias Weiser

Že 30 let ekstremov.

Že 30 let ekstremov.

Michael Martin je fotograf, avanturist in geograf. Motociklistični duh GS ima v krvi poklicno, zato je nenehno na poti po pustinjah Sahare, Atacame in Antarktike. Te negostoljubne kraje raziskuje že več kot 30 let in motocikel je njegovo najljubše prevozno sredstvo.

+ Izvedi več

Ženska v moškem svetu.

Ženska v moškem svetu.

Kot prva ženska redarka na dirki International GS Trophy se je morala Jolandie ali kratko »Jo« Rust dokazati na tipično moškem področju. To ji ni bilo težko. Ni je namreč enostavno vreči iz tira. Iztirila je ni niti naperjena pištola na potovanju po Afriki.

+ Izvedi več

Prva svetovna popotnica.

Prva svetovna popotnica.

Kako je bilo potovati po svetu pred globalizacijo? Kako je bilo brez interneta, GPS-a in mobilnih telefonov v najbolj odročnih kotičkih sveta? Angležinja Elspeth Beard se dobro spominja tistih časov. Ko se je na sedežu BMW-jevega motocikla leta 1982 odpravila v neznano, je utirala pot bodočim pustolovcem in pustolovkam. Njene zgodbe občinstvo pogosto pustijo brez besed. Knjiga je v načrtu. In tudi Hollywood je že pokazal zanimanje.

+ Izvedi več
Tomm Wolf je povezan s svetom motociklov GS kot nihče drug. Že v osemdesetih letih je raziskoval svet na motociklu R 80 G/S. Njegove zavzetosti in navdušenja nad vzdržljivostno vožnjo se takoj nalezeš. Zato ni presenetljivo, da je svoj hobi spremenil v poklic in zdaj dela kot inštruktor v parku Enduro.
Toda ni se ustavil tam. Gorečneži tudi drugim prižgejo ogenj v očeh. Tommu Wolfu je bila naravnost usojena vloga športnega vodje na dirki Int. GS Trophy. Kmalu je dobil vzdevek »Mister GS Trophy« (gospod pokala GS). Motociklistični duh GS je v vsaki celici njegovega telesa in se jasno odraža v njegovi osebnosti.
+ Izvedi več
Več o Tommu Wolfu external-link-arrow-slim

#spiritofGS

Vsak kilometer nas spremeni, vsaka sekunda nam prinese nove perspektive in vsak pogled nam vtisne sliko v spomin – to je motociklistični duh GS.

Preveri na lastne oči

Velika družina motociklistov GS

Veliko nas je. Živimo po vsem svetu. Živimo za pustolovščine. Vsi vozimo motocikel GS. Motociklistični duh GS je odprt za vse ljudi na svetu. Vedno ponudi roko. Odpira vrata tuji kuhinji. In spreminja srečanja v prijateljstva.
+ Izvedi več
Letos želim odpotovati v Cape Town. Naslednje leto si želim prevoziti Panameriško avtocesto. Kdo ve, kaj bo sledilo za tem ... “

Željan Rakela

Če se sanje nikoli ne končajo.

Svetovni popotniki kmalu začnejo živeti svoje sanje. Odpravijo se z namenom, da so nenehno na poti. Iščejo pustolovščine in si zastavljajo nove izzive.
V dežju, blatu, prahu in pestu se počutijo kot doma. Nič jih ne more ustaviti, saj se motociklistični duh GS pretaka po njihovih žilah. To so veliki pustolovci našega časa. Sledijo svojim sanjam in dokazujejo, da se pogum izplača. In to so njihove zgodbe.
+ Izvedi več

Skupnost GS priskoči na pomoč – kjer koli.

Skupnost GS priskoči na pomoč – kjer koli.

Dr. Hans-Henning je izkušen potovalni motociklist, ki se je odločil pomagati ljudem v najbolj odročnih krajih. Ima vizijo: prevoziti 50.000 milj in s tem zbrati 50.000 evrov za tiste, ki potrebujejo pomoč. Najbolj od vsega si želi narisati nasmeh na otroške obraze. Motociklističnih duh skupnosti GS se odraža v mnogih obrazih in zgodbah. Ena od njih je zgodba o Hans-Henningu in njegovi vožnji Ride-of-Smile-Tour.

+ Izvedi več

Sledi svoji strasti – od Azije do Alp.

Sledi svoji strasti – od Azije do Alp.

Vsakih nekaj let se motociklistični navdušenci z vseh koncev sveta zberejo na dogodku BMW Motorrad Days. Ljudje običajno prispejo nekaj dni prej. Prasit pa se je podal na pot že nekaj tednov pred velikim dogodkom. Vendar z dobrim razlogom. Njegovo potovanje se je namreč začelo na Tajskem. Natančneje v Bangkoku, nadaljevalo pa se je čez Mongolijo do Rusije in končalo v nemškem kraju Garmisch-Partenkirchen. Svoje življenje je spremenil v čisto pravo dolgo vožnjo.

+ Izvedi več

Potovalne torbe, polne zgodb o pustolovščinah na motociklu GS.

Tisti, ki želijo nekaj doživeti, morajo imeti pogum, da se poberejo, in voljo, da vztrajajo. Veliko od njih se je že podalo na potovanja z motocikli GS, tako kratka kot dolga. Vsi so se vrnili z nepozabnimi izkušnjami.

Tisti, ki se še niso, pa še pišejo lastne zgodbe na motociklih GS. Potovati po svetu na motociklu GS pomeni biti pionir. Iskati pustolovščine. Odkrivati še neodkrito. Izkušati še neizkušeno.

+ Izvedi več
O vznemirljivih zgodbah skupnosti GS external-link-arrow-slim

Dogodivščina zagotovljena.

Noben motocikel ni primernejši za dogodivščine kot motocikli GS. Modeli GS so od leta 19080 prevozili že mnogo kolovozov, prečkali puščavo Gobi, zmočil jih je tajski dežni naliv in povzpeli so se na gorske prelaze z razglednimi točkami – dogodivščina je glavni cilj. Ne glede na to, kakšna dogodivščina te čaka, te bodo motocikli GS popeljali nanjo.

Več o motociklu BMW R 1200 GS Adventure

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner