Zmogljiv, vztrajen in pripravljen na vse.

BMW F 850 GS Adventure je potovalni enduro za prave svetovne popotnike, ki se kot doma počutijo tako na dolgih potovanjih kot na brezpotju. Njegovo vrhunsko podvozje in zmogljiv motor utirata pot na vsakem terenu. S svojim 23-litrskim rezervoarjem za gorivo premaga tudi velike potovalne razdalje in celo njegova oblika razkriva, kam vodi potovanje – povsod.  

+ Izvedi več
Svetovni popotnik.
 • V izvedbi Exclusive stroj prepričljivo dokazuje, s kakšno eleganco se lahko poda na dolge razdalje in tudi prostrana brezpotja. Zlato eloksirana platišča in vilice ter zelo kakovosten lak kovinske barve Granite Grey poudarjajo črte v kovinskih odtenkih Mars Red, White Aluminium in Black Storm.  

 • Ko je aktiven, inteligentni klic v sili samodejno vzpostavi stik s klicnim centrom BMW v primeru nesreče, da bi se čim prej sprožili reševalni ukrepi.  

 • Visokotehnološka popolnost: zelo kakovosten natični glušnik iz titana in nerjavnega jekla s karbonsko zaključno kapo zagotavlja močan zvok in športni videz. Poleg tega je športni glušnik znamke Akrapovič okoli 2,3 kg lažji od standardnega dušilca zvoka.  

 • Ozki, na strani nameščeni smerniki z LED-tehnologijo. LED-smerniki lepe oblike z belim steklom so prilagojeni videzu stroja in postavljajo nove standarde v smislu oblikovanja in funkcionalnosti. 

 • Ikonični vodnik iz optičnih vlaken daje inovativnim standardnim LED-žarometom zelo prepoznaven obraz. Integrirana dnevna luč prav tako zagotavlja boljšo vidljivost in s tem večjo varnost v cestnem prometu.  

 • Zmogljivi pomožni LED-žarometi zagotavljajo potrebno vidnost v pogojih slabe vidljivosti zaradi razširjene osvetlitve.  

 • LED dnevna luč izrazite oblike zagotavlja večjo varnost v cestnem prometu. Zaradi sodobne LED-tehnologije izboljša prepoznavnost motornega kolesa. Poleg udobne samodejne funkcije se lahko dnevne luči aktivirajo tudi ročno in so impresivne s svojim prepoznavnim videzom.  

 • Namestitev navigacije z držalom in polnilno postajo na objemki za krmilo služi za varno pričvrstitev BMW Navigatorja v vidnem polju motorista. Navigacijski sistem in izbirne funkcije povezljivosti je mogoče udobno upravljati z večnamenskim upravljalnikom na krmilu.  

 • BMW Motorrad Connectivity ponuja inovativno rešitev za navigacijo s pomočjo aplikacije, kot tudi telefoniranje in poslušanje glasbe med vožnjo. Pomembne funkcije motornega kolesa in povezljivosti so prikazane na 6,5-palčnem barvnem zaslonu TFT. Upravljanje poteka z večnamenskim upravljalnikom, tako da lahko stalno vozite z rokami na krmilu.  

 • S paketom Comfort na krovu lahko k vsakemu potovanju pristopite še bolj mirno in se popolnoma osredotočite na čisti užitek v vožnji. Komponente vključujejo glavno stojalo, nadzor tlaka v pnevmatikah (TPC), sistem Keyless Ride in udobno ogrevanje ročk za hladnejši letni čas.  

 • Paket Touring omogoča, da so tudi daljša potovanja sproščeno in udobno doživetje. To zagotavljajo nadzor hitrosti, nosilec za aluminijasta stranska kovčka in polaktivno uravnavanje podvozja Dynamic ESA (elektronska nastavitev podvozja).  

 • Paket Dynamics krepi športne lastnosti stroja tako na cesti kot po brezpotju, medtem ko ponuja dodatno varnost. Oprema vključuje načina vožnje Pro z dinamičnim nadzorom oprijema (DTC) in ABS Pro ter pomočnika za prestavljanje Pro.  

 • Paket luči z ikoničnim vodnikom iz optičnih vlaken, LED dnevnimi lučmi, pomožnimi LED-žarometi in LED-smerniki združuje sodobno tehnologijo, privlačno obliko in dodatno varnost v cestnem prometu. To pa zato, ker drugi udeleženci v prometu še hitreje zaznajo svetle LED dnevne luči.  

 • Robusten nosilec za kovčke omogoča enostavno namestitev enega 36-litrskega in enega 44-litrskega aluminijastega stranskega kovčka, vsakega z največjo obremenitvijo 8 kg. Kovčka se lahko varno zakleneta na zelo kakovosten nosilec. Največja dovoljena hitrost z nameščenima kovčkoma je 160 km/h.

 • Torba za rezervoar z razširljivim volumnom od 8 na 12 litrov je idealna spremljevalka za krajša potovanja. Vodoodporni zunanji žep z zadrgo, kabelska vtičnica z zaščito proti škropljenju, integrirano dežno pokrivalo s prozornim oknom in vrtljivo funkcionalno držalo so praktične funkcije, ki izpolnjujejo najvišje zahteve.  

Bodite eno. Z motociklom in pustolovščino.

Narejen je tako, da zmorete več: F 850 GS Adventure se na brezpotju počuti kot doma. Z njim se boste počutili suvereno tudi na grobem terenu. Razlog za to je nenazadnje v edinstveni ergonomiji in standardni opremi, ki je zasnovana za dolga potovanja in pustolovščine po vsem svetu. Poleg tega vam široka paleta dodatkov in dodatne opreme omogoča, da pripravite F 850 GS Adventure na svojo lastno pustolovščino. Na primer z različnimi možnostmi sedežev, nižanjem podvozja, načinoma vožnje Pro, Dynamic ESA in športnim glušnikom HP. Za izboljšano potovalno sposobnost ali boljše enduro funkcije.

+ Izvedi več
Pustolovec.
 • Zagotovljena športnost – in to na prvi pogled: kovinska barva Lupin Blue z izraznimi črtami v kontrastnih barvah. Prepoznavne podrobnosti izvedbe Rallye vključujejo krajše športno vetrobransko steklo, sedežno klop Rallye ter zlato eloksirane vilice in platišča. 

 • Ko je aktiven, inteligentni klic v sili samodejno vzpostavi stik s klicnim centrom BMW v primeru nesreče, da bi se čim prej sprožili reševalni ukrepi. Če je mogoče, se prenese položaj motornega kolesa in se vzpostavi začetni pogovor z zadevno osebo. Sistem lahko sprožite tudi ročno, na primer za pomoč drugim udeležencem v prometu. 

 • Visokotehnološka popolnost: zelo kakovosten natični glušnik iz titana in nerjavnega jekla s karbonsko zaključno kapo zagotavlja močan zvok in športni videz. Poleg tega je športni glušnik znamke Akrapovič okoli 2,35 kg lažji od standardnega dušilca zvoka. 

 • S funkcijo Keyless Ride bo ključ od zdaj naprej ostal v žepu. Ker je sistem brez ključa izjemno priročen in omogoča motoristu, da zažene stroj s pritiskom gumba. Na ta način lahko odklenete tudi ključavnico krmila in pokrovček rezervoarja. Moto se glasi: samo povzpnite se in krenite na pot!  

 • Nadzor tlaka v pnevmatikah (TPC) zagotavlja informacije o trenutnem tlaku v pnevmatikah in že v zgodnji fazi opozori voznika na možne nevarnosti, ki jih lahko povzroči izguba tlaka. Vrednosti lahko prikličete prek zaslona v kokpitu. Rumena informacijska lučka in rdeča opozorilna lučka med vožnjo samodejno sporočata ustrezno odstopanje od nastavljenih vrednosti.  

 • Nič več mrzlih rok: za to poskrbita električno ogrevani ročki z večstopenjskim nadzorom. To zagotavlja več udobja in večjo varnost, saj lahko s toplimi rokami in več občutka v prstih bolje nadzorujete motorno kolo. Ogrevanje ročk lahko priročno upravljate s kombiniranim stikalom na krmilu.  

 • Sijoč videz: privlačni LED-smerniki z belim steklom navdušijo z vitko obliko in sodobno tehnologijo osvetlitve. Hitreje se odzivajo kot običajne žarnice in imajo veliko daljšo življenjsko dobo. Rezultat tega je dodatna varnost v cestnem prometu.  

 • LED dnevna luč izrazite oblike zagotavlja večjo varnost v cestnem prometu. Zaradi sodobne LED-tehnologije izboljša prepoznavnost motornega kolesa. Poleg udobne samodejne funkcije se lahko dnevne luči aktivirajo tudi ročno in so impresivne s svojim prepoznavnim videzom.  

 • Paket Dynamics krepi športne lastnosti stroja tako na cesti kot po brezpotju, medtem ko ponuja dodatno varnost. Oprema vključuje načina vožnje Pro z dinamičnim nadzorom oprijema (DTC) in ABS Pro ter pomočnika za prestavljanje Pro. 

 • Paket Touring omogoča, da so tudi daljša potovanja sproščeno in udobno doživetje. To zagotavljajo nadzor hitrosti, nosilec za aluminijasta stranska kovčka in polaktivno uravnavanje podvozja Dynamic ESA (elektronska nastavitev podvozja).  

 • BMW Motorrad Connectivity ponuja inovativno rešitev za navigacijo s pomočjo aplikacije, kot tudi telefoniranje in poslušanje glasbe na motornem kolesu. Pomembne funkcije motornega kolesa in povezljivosti so prikazane na 6,5-palčnem barvnem zaslonu TFT. Upravljanje poteka z večnamenskim upravljalnikom, tako da lahko stalno vozite z rokami na krmilu.  

 • Robusten ščitnik za žaromet učinkovito ščiti motorno kolo pred poškodbami LED-žarometa pri zahtevni enduro uporabi. Polikarbonatni ščitnik za žaromet ni homologiran za uporabo v cestnem prometu, vendar ga je mogoče namestiti in odstraniti z žarometa po vgradnji priloženega adapterja v nekaj sekundah.  

 • Robusten aluminijast enduro ščitnik motorja učinkovito ščiti dno motorja pred udarci kamenja in poškodbami. Aluminijast ščitnik, ki je bil posebej zasnovan za terensko uporabo, meri 2 mm v debelino ter je bistveno širši in daljši od standardnega ščitnika motorja. Njegova posebna oblika krepi prepoznaven terenski videz stroja.  

 • Opore za noge na vzmet s plastičnimi nastopnimi ploščami so nastavljive v treh položajih in zagotavljajo največje udobje ter zanesljivost na cesti in po brezpotju. To pomeni dodaten oprijem na terenu in še boljši nadzor nad strojem pri vožnji stoje.  

Močan značaj. Na prvi pogled.

F 850 GS Adventure ne daje vtisa, da bi sklepal kompromise, in je takoj prepoznaven: GS v najčistejši obliki. Značilne poteze, ki so po izbiri poudarjene s športnimi deli HP, pokončno ergonomijo zaradi različnih možnosti sedežne klopi, nizkim zatemnjenim vetrobranskim steklom in pametno povezljivostjo s TFT, vklj. s 6,5-palčnim barvnim zaslonom TFT, naredijo ta stroj več kot enduro. F 850 GS Adventure spremenijo v motorno kolo, ki na prvi pogled jasno sporoča, za kaj gre: vašo pustolovščino. 

+ Izvedi več
Brezkompromisen.
 • Barva Ice Grey daje osnovnemu modelu poseben videz tako na cesti kot tudi izven asfalta. Skupaj s komfortnim sedežem za voznika v črni/sivi barvi odlično dopolnjuje tehnično sodoben videz stroja.  

 • Kombinacija športnega podvozja in nizkega sedeža privede do višine sedeža le 815 mm (standardno: 875 mm). To pomeni, da tudi motoristi z nižjo telesno višino uživajo večjo stabilnost in lahko bolje nadzorujejo svoj stroj med manevriranjem. Gib vzmeti je spredaj in zadaj skrajšan za 20 mm v primerjavi s standardnim vzmetenjem.  

 • Z nizkim dvojnim sedežem ima motorno kolo višino sedeža 835 mm, kar je za 40 mm nižje v primerjavi s standardnim sedežem. To zagotavlja boljši dostop do tal in olajša rokovanje na mestu.  

 • Ikonični in izbirni svetlobni vodnik iz optičnih vlaken daje inovativnim standardnim LED-žarometom zelo prepoznaven obraz. Integrirana dnevna luč prav tako zagotavlja boljšo vidljivost in s tem večjo varnost v cestnem prometu.  

   

 • LED dnevna luč izrazite oblike zagotavlja večjo varnost v cestnem prometu. Zaradi sodobne LED-tehnologije izboljša prepoznavnost motornega kolesa. Poleg udobne samodejne funkcije se lahko dnevne luči aktivirajo tudi ročno in so impresivne s svojim prepoznavnim videzom.  

 • Visokotehnološka popolnost: zelo kakovosten natični glušnik iz titana in nerjavnega jekla s karbonsko zaključno kapo zagotavlja močan zvok in športni videz. Poleg tega je športni glušnik znamke Akrapovič okoli 2,35 kg lažji od standardnega dušilca zvoka.  

 • Sijoč videz: privlačni LED-smerniki z belim steklom navdušijo z vitko obliko in sodobno tehnologijo osvetlitve. Hitreje se odzivajo kot običajne žarnice in imajo veliko daljšo življenjsko dobo. Rezultat tega je dodatna varnost v cestnem prometu.  

 • BMW Motorrad Connectivity ponuja inovativno rešitev za navigacijo s pomočjo aplikacije, kot tudi telefoniranje in poslušanje glasbe med vožnjo. Pomembne funkcije motornega kolesa in povezljivosti so prikazane na 6,5-palčnem barvnem zaslonu TFT. Upravljanje poteka z večnamenskim upravljalnikom, tako da lahko stalno vozite z rokami na krmilu.  

Udoben užitek v vožnji.

Udoben užitek v vožnji.

Tako raznolik in individualen kot vaše potrebe: novi BMW F 850 GS Adventure ponuja vrsto različnih sedežev.  

+ Izvedi več

Dodatna oprema za F 850 GS Adventure

Shranjevanje.
 • Popolna rešitev za ljubitelje potovanj, ki zahtevajo kar največ od sebe in svoje opreme, tudi v ekstremnih pogojih: prtljažni sistem iz aluminija, ki je robusten, odporen proti prahu in vodoodporen, sestavljajo:
   

  • Aluminijast kovček za namestitev na desni strani
  • Pribl. 36 litrov prostora

   

  • Aluminijast kovček za namestitev na levi strani
  • Pribl. 44 litrov prostora

   

  • Aluminijast zgornji kovček, npr. za shranjevanje čelade BMW Motorrad
  • Pribl. 32 litrov prostora

   

  • Aluminijast prtljažni sistem je na voljo tudi v črnem eloksiranem aluminiju  
 • Vsestranski, nepremočljiv in zelo odporen proti obrabi: prtljažni sistem iz mehkih torb z različnimi funkcijami, izdelanimi posebej za svetovne popotnike.

  Torba Atacama v obliki valja, ki je izdelana iz robustne mešanice materialov, prepriča s premišljenimi podrobnostmi in prostornino 40 litrov. Poleg vodoodporne obloge različni žepi za shranjevanje ponujajo dodaten prostor. Vsestranski koncept pritrditve, trije nosilni ročaji in funkcija nahrbtnika zagotavljajo varno prileganje in izjemno praktično uporabo.

  Robustni stranski torbi Atacama prav tako prepričata s premišljenimi podrobnostmi in prostornino 60 litrov. Poleg vodoodpornih podlog različni žepi za shranjevanje ponujajo dodaten prostor. Sponke za hitro sprostitev omogočajo enostavno pritrditev na motorno kolo, robustni nosilni ročaji pa zagotavljajo varno držanje in izjemno praktično uporabo.  

Ergonomija in udobje.
 • Opore za noge na vzmet s plastičnimi nastopnimi ploščami so nastavljive v treh položajih in zagotavljajo največje udobje ter zanesljivost na cesti in po brezpotju. To pomeni dodaten oprijem na terenu in še boljši nadzor nad strojem pri vožnji stoje.  

 • Opore za noge na vzmet s plastičnimi nastopnimi ploščami so nastavljive v treh položajih in zagotavljajo največje udobje ter zanesljivost na cesti in po brezpotju. To pomeni dodaten oprijem na terenu in še boljši nadzor nad strojem pri vožnji stoje.  

Navigator VI.

Navigator VI.

Večnamenski Navigator VI spremeni načrtovanje poti v otroško igro. Sistem s 16 GB bliskovnega pomnilnika in 5-palčnim zaslonom na dotik vas vedno zanesljivo vodi do cilja. Zaradi krožnega polarizacijskega filtra (CPOL) lahko vsebino z vodoodpornega zaslona z lahkoto odčitate tudi pri neposredni sončni svetlobi. Zaslon visoke ločljivosti v ohišju, ki je podobno pametnemu telefonu, nudi vse pomembne informacije in zagotavlja potreben pregled v vsaki situaciji. Številne dodatne funkcije naredijo iz načrtovanja in potovanja razburljivo doživetje. To omogoča, da lahko poti sestavite v skladu z željami, da bi uživali v vožnji na ovinkastih in stranskih cestah z malo prometa. Na neznanem terenu je še posebej koristna možnost "povratnega potovanja", saj vas bo vedno zanesljivo pripeljala nazaj na izhodišče. Povezava Bluetooth s komunikacijskim sistemom BMW Motorrad in izbirna aplikacija Smartphone Link omogočata čisto večpredstavnostno zabavo na poti: navigacijski napotki, telefonski klici in pretakanje glasbe, kot tudi priklic vremenskih napovedi ali informacij o prometnih zastojih niso noben problem. Skupaj s pripravo za navigacijo so na voljo tudi druge funkcije, kot je "My Motorcycle", ki jih lahko upravljate tudi z večnamenskim upravljalnikom na krmilu. Vsakdo, ki se je odločil za prednaložene podatke zemljevidov, ima vedno posodobljeno stanje zaradi vseživljenjskih, brezplačnih posodobitev zemljevidov. 

+ Izvedi več
Varnost.
 • Robusten aluminijast enduro ščitnik motorja učinkovito ščiti dno motorja pred udarci kamenja in poškodbami. Aluminijast ščitnik, ki je bil posebej zasnovan za terensko uporabo, meri 2 mm v debelino ter je bistveno širši in daljši od standardnega ščitnika motorja. Njegova posebna oblika krepi prepoznaven terenski videz stroja.  

 • Zmogljivi pomožni LED-žarometi zagotavljajo potrebno vidnost v pogojih slabe vidljivosti zaradi razširjene osvetlitve.  

 • Ščitnik za žaromet, ki je homologiran za terensko uporabo, se enostavno natakne in učinkovito ščiti žaromet pred poškodbami med vožnjo po brezpotju.  

POSEBNI DODATKI

 • Ročica sklopke HP iz sivega eloksiranega aluminija poudarja športnost motornega kolesa in je ergonomsko nastavljiva glede na širino roke v treh stopnjah.  

 • Ročica ročne zavore HP iz sivega eloksiranega aluminija poudarja športnost motornega kolesa in je ergonomsko nastavljiva glede na širino roke v petih stopnjah.  

 • Visoko vetrobransko steklo, ki je na voljo zatemnjeno ali prozorno, nudi vozniku večjo zaščito pred vetrom in vremenskimi vplivi ter prepriča z izboljšanim potovalnim udobjem.  

 • Opore za noge na vzmet s plastičnimi nastopnimi ploščami so nastavljive v treh položajih in zagotavljajo največje udobje ter zanesljivost na cesti in po brezpotju. To pomeni dodaten oprijem na terenu in še boljši nadzor nad strojem pri vožnji stoje.  

Prenesite katalog dodatne opreme
 • Katalog originalne dodatne opreme BMW Motorrad 2020
  PDF   |   47.89 MB   |   English

Oblikujte svoj F 850 GS Adventure.

Od barve pa vse do opreme – konfigurator vam omogoča, da sestavite svoje sanjsko motorno kolo BMW.

Konfiguriraj zdaj
spinner