Posebna izdaja
F 850 GS Adventure - Edition 40 Years GS Razprodano

od 14.309 €*

*Na slikah je lahko dodatna oprema in dodatki, ki so na voljo za doplačilo. Nezavezujoča priporočena cena proizvajalca, vklj. z 22% DDV, brez prevoza in pakiranja. Lahko pride do sprememb in napak.

Novi F 850 GS Adventure »Edition 40 Years GS«

Pustolovščine v legendarni obliki

GS že od leta 1980 predstavlja edinstvena motorna kolesa, ki so pripravljena na vsako pustolovščino. Letos praznujemo z različico »Edition 40 Years GS«. Predstavlja poklon legendi, posnema edinstven videz legendarne R 100 GS – in hkrati navdušuje z najnovejšo tehnologijo. Resnična F 850 GS Adventure z izrazito Flyline in uravnoteženo GS ergonomijo. Z njim boste osvajali nove terene, se soočili z vsemi pustolovščinami, postali del edinstvene skupnosti in živeli #SpiritofGS.

 

Vrhunci »Edition 40 Years GS«

Unikatna zasnova ob obletnici: Na osnovi R 100 GS z vzdevkom "Bumblebee" prepriča v črno-rumenem videzu. Z privlačnimi elementi oblikovanja je legendarni videz resnična paša za oči, tako da motocikel blesti v sijaju več kot 40 let zgodovine GS.

+ Izvedi več
Napis 40 Years GS v rumeni barvi
Napis 40 Years GS v rumeni barvi
Visokokakovosten zavorni sistem Brembo
Visokokakovosten zavorni sistem Brembo
Legendarni črno-rumeni videz
Legendarni črno-rumeni videz
Optični poudarek z rumenimi ščitniki za roke
Optični poudarek z rumenimi ščitniki za roke
Izrazit napis GS na sedežu
Izrazit napis GS na sedežu
Pokrov hladilnika GS
Pokrov hladilnika GS
Zlato anodizirana platišča
Zlato anodizirana platišča
Črno-rumen sedež
Črno-rumen sedež

40 let spodbud za pustolovščine

Od Afrike do Srednje Azije: GS je v 40 letih prepotoval ves svet. Motocikel, ki obvlada vsak teren in vsako cesto - z močnim pogonom in kljubovalnimi elementi. GS je pionir potovalnih enduro motociklov.

+ Izvedi več
1980
predstavitev prvega modela GS, R 80 G/S
6.
generacija motocikla GS s številnimi različicami modelov
40
let edinstvenih izkušenj z mitom GS
1.2
Do danes je bilo izdelanih že več kot 1.2 milijonov modelov motocikla GS

Vsaka zgodba o uspehu ima svoj začetek: Začetki modelov GS segajo v leto 1980, ko je BMW Motorrad predstavil model R 80 G/S. Je robusten, vsestranski in omogoča samozavestno upravljanje v vseh situacijah. Pravi partner za prave avanturiste. Že od samega začetka je GS popolno potovalno motorno kolo, in z modeli »Adventure« so se še dodatno razvijali, ter so še bolje opremljeni za dolga potovanja v vse kotičke sveta. Že 40 let premika meje možnega – naj vas navdihnejo mejniki GS.

 

+ Izvedi več
Od terenskih športov na cesto

1978 do 1980:

1978 BMW Motorrad poskrbi za senzacijo s predhodnikom prve GS: GS 80 na svetovnem prvenstvu Six Days osvoji dve zlati medalji. Razvila ga je interna razvojna ekipa brez uradnega naročila. Toda uspeh je inženirjem in mehanikom dokazal, da so imeli prav: Vaš motocikel je tako na terenu kot tudi na cesti poskrbel za izjemno zabavno vožnjo, in je bil predstavljen na trg leta 1980 z nekoliko spremenjenim imenom BMW R 80 G/S.

 

Začetek zmagovalnega pohoda

1980 do 1987:

Z GS BMW Motorrad doseže popolno sintezo na terenu in cesti: Ne glede na podlago ima voznik svoj motocikel pod nadzorom v vsaki situaciji in uživa največje udobje tudi na daljših vožnjah. Vrhunec je prvič na svetu nameščena enostranska nihajna roka Monolever - zagotavlja manjšo težo in omogoča hitro menjavo zadnjega kolesa. Z R 80 G/S utrdi BMW Motorrad segment velikih udobnih potovalnih Enduro motociklov –, ki ga obvladuje še danes.

Privlačnost GS: več delovne prostornine, več moči

1987 do 1996:

Novi vrhunski model R 100 GS se zanaša na izjemno delovno prostornino - najmočnejši in najhitrejši enduro na trgu. Na zadnjem kolesu nameščena dvojna zgibna roka Paralever zagotavlja enostavno upravljanje tako na terenu kot na cesti. Znana po značilni črni in rumeni barvi kot »Bumblebee«. Barva je še danes pravi vrhunec za ljubitelje in letos krasi posebne modele »Edition 40 Years GS«.

Novo poglavje v segmentu potovalnih Enduro motociklov

1994 do 2003:

GS postaja ikona in se kljub temu vedno spreminja: Leta 1994 je bila predstavljen R 1100 GS, prvi enduro s štirivaljnim bokser motorjem. Prepriča z enostavnim upravljanjem na terenu in najboljšimi lastnostmi za dolga potovanja. Lastnosti potovalnih motorjev smo sistematično razvijali še naprej in leta 2002 je R 1150 GS Adventure še bolje prilagojen potrebam popotnikov na dolge razdalje - rodila se je serija Adventure.

Prehod z enovaljnega na dvovaljni motor

2000 do 2008:

Izjemno priljubljena modela Funduro F650 in F 650 ST, primerna za začetnike, doživljata spremenjen koncept motorja na začetku novega tisočletja. Zahvaljujoč novemu enovaljnemu motorju vozniki modelov F 650 GS in F 650 GS Dakar ne doživijo le zadostne motorizacije za vsakodnevno uporabo, temveč tudi značilen enduro občutek. Leta 2008 sta bila dva popolnoma na novo razvita modela enduro F 650 GS in F 800 GS opremljena z vodno hlajenim dvovaljnim vrstnim motorjem. Popolna pustolovščina tudi v srednjem razredu.

 

Od zračno do vodno hlajenega bokser motorja

2004 to 2017:

Leta 2004 je BMW Motorrad ponovno zasnoval R 1200 GS. Prejel je več delovne prostornine, moči in navora, zaradi česar je še bolj dinamičen na katerem koli terenu - s 30 kilogrami manj teže. Skoraj deset let pozneje začenja novo obdobje, saj inženirji BMW Motorrad opremljajo R 1200 GS z vodno hlajenim bokser motorjem - absolutna novost. Razen tega ima motocikel polaktivno vzmetenje z dinamičnim vzmetenjem Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment), ki vodljivost in udobje vožnje povzdigne na novo raven.

 

GS je še močnejši

BMW Motorrad je v naslednjih letih nadaljeval delo na mitu GS. Priljubljen R 1250 GS se pokaže z nadaljnjo razvitim dvovaljnim bokser motorjem: Zahvaljujoč spremenljivemu krmiljenju odmične gredi BMW ShiftCam ponuja večjo moč v vseh območjih vrtljajev motorja in GS še dodatno izpopolnjuje. Poleg tega se modela srednjega razreda F 750 GS in F 850 GS nenehno razvijata in prinašata še večji užitek v vožnji z večjo delovno prostornino in spremenjenim podvozjem.

#spiritofgs

#SpiritofGS že 40 let združuje motoriste, njihova skupnost pa jih razširja po vsem svetu. Preprosto se odpeljite, doživite nove pustolovščine in odkrivajte neznano - skupaj pišemo vedno nove zgodbe. Naj vas skupnost GS navdihne za nove izkušnje. Doživite #SpiritofGS.

+ Izvedi več

Doživite pustolovščine skupnosti GS

Odpravite se na zanimive GS dogodivščine z našo novo serijo »Adventures of a Lifetime«.

+ Izvedi več

Več o #SpiritofGS

spinner