Pospeševalec srčnega utripa

Srčni utrip v Nm

Že s pozornost vzbujajočim dizajnom motornega kolesa F 900 XR Sport v kovinski barvi Racing Blue pokažete svojo ljubezen do športa. S celovitim paketom elektronike za še več športne zmogljivosti in z žarometom Headlight Pro s smerno prilagodljivo lučjo ste zmagovalec tudi brez ciljne črte.

+ Izvedi več
Dinamično vzmetenje Dynamic ESA

Dinamično vzmetenje Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) odvisno od voznih pogojev samodejno uravnava blaženje vzmetne noge. Med vožnjo lahko izberete različne nastavitve dušenja, vzmetno prednapetost pa lahko, medtem ko se ustavite, enostavno nastavite s pritiskom na gumb.

Način vožnje Pro

V načinu vožnje Pro lahko obseg uporabe motornega kolesa še občutno razširite in sistemi krmiljenja so ob tem občutjivi na nagnjene lege. Poleg spremembe plina se prilagodijo tudi krmiljenje ABS Pro, MSR in dinamični nadzor oprijema DTC, ter standardne nastavitve za Dynamic ESA v okviru izbranega načina.

Pripomoček za prestavljanje Shift Assistant Pro

Pripomoček za prestavljanje Shift Assistant Pro pri skoraj vseh obremenitvah in vsaki hitrosti omogoča prestavljanje v višjo in nižjo prestavo brez pritiska sklopke. Pripomoček tako občutno skrajša čas prestavljanja, razbremeni ročico sklopke ter tako poskrbi za več dinamike, užitka i udobja v vožnji.

Športni oblikovalni elementi

Zložljiva ročica ročne zavore in ročica sklopke
CNC obdelane ročice izdelane iz korozijsko odpornega anodiziranega aluminija, imajo tristopenjsko nastavitev glede na želen doseg in zahvaljujoč zložljivemu mehanizmu z določenim momentom zlaganja se zmanjšajo možnosti za poškodbe ob padcu. Popolnoma se ujemajo z dizajnom motornega kolesa in poudarjajo njegovo individualnost.

Nastavljivi nožni opori za voznika
Nožne opore za voznika iz črnega eloksiranega aluminija združujejo dinamičen videz z ergonomijo in športnostjo na najvišji ravni. Zahvaljujoč rebrasti stopni površini in tristopenjski nastavitvi višine zagotavljajo dodatno oporo in optimalen nadzor motornega kolesa.

Ščitniki ročice ročne zavore (Leverguards)
Ščitnika zavornih ročic predstavljata jasno izjavo v smislu brezkompromisne športnosti. Ukrivljen nosilec iz aluminija in plastike ščiti zavorno ročico in ročico sklopke na krmilu pred nenamernim aktiviranjem v primeru stika z drugim vozilom ali pred poškodbami v primeru prevrnitve motornega kolesa.

Spojler motorja
Privlačen tridelni plastični spojler, odporene na udarce in UV žarke, zagotavlja individualno športno podobo. Stranski deli v barvi motornega kolesa ustvarjajo osupljiv vizualni poudarek.

Headlight Pro

Z Headlight Pro ima žaromet ikonični svetlobni elementi, ki deluje kot pozicijska ali dnevna luč. V povezavi s prilagodljivi žarometi za ovinke se izboljšata vidljivost in vidnost, s čimer se poveča varnost.

Zatemnjeno športno vetrobransko steklo

Krajše in tonirano vetrobransko steklo Sport poudarja dinamičen videz.

Nabiralec kilometrov

Vedno na poti

Kdor brezkompromisno in vztrajno po cele dni lovi ovinek za ovinkom, ta se lahko s tem mirno pokaže. S slogom Style Triple Black se boste pokazali v povsem na rezultate orientirani luči. Zanimivi kontrasti v granitno sivi kovinski mat barvi, platišča v univerzalni nočno črni barvi, črne cevi vilic ter ščitniki za roke še dodatno poudarijo športen videz.

+ Izvedi več
Tempomat

Elektronski tempomat, ki vzdržuje stalno hitrost vožnje, je mogoče aktivirati pri hitrosti nad 30 km/h. Z njim lahko sproščeno uživate zlasti na daljših avtocestnih odsekih. Funkcija se izklopi pri zaviranju, če pa pritisnete tipko Resume, se bo ponovno vzpostavila izbrana hitrost.

Oprema za potovanje

Nosilec za kovček
Na vizualno privlačne nosilce lahko preprosto in varno pritrdite potovalne ali mehke kovčke. Če kovčki niso nameščeni, so diskretni nosilci komaj opazni.

Mehki kovček
Visokokakovostni mehki kovčki iz trpežnega poliestra prepričajo s praktičnimi podrobnostmi in 20 l prostornino za shranjevanje. Funkcije, kot so nepremočljiv notranji žep, zadrga na boku, ročaj in hitro odpenjanje, s hitrim zapiralom za enostavno pritrditev na motorno kolo, zagotavljajo varen oprijem in praktično upravljanje.

Potovalni kovček
Kakovosten trden potovalni kovček z 32-litrsko prostornino nudi dovolj prostora za vso potovalno prtljago ali motoristično čelado. Opremljeni s ključavnico, zaščiteni pred brizganjem in po želji razširljivi z nepremočljivim notranjim žepom - popoln spremljevalec za kratke in dolge ture. Pokrovi kovčka so kakovostno lakirani v ustrezni barvi motornega kolesa.

Torba za rezervoar, velika
Torba za rezervoar iz trpežne poliesterske tkanine ponuja številne pametne podrobnosti in se lahko po potrebi razširi s 11 na 16 litrov. Predal za zemljevid in dva zunanja žepa nudijo dodaten prostor. Premišljen pritrdilni pas poskrbi za varno prileganje in zagotavlja izjemno praktično rokovanje.

Torba za na rezervoar, majhna
Trpežna torba za na rezervoar s pritrditvijo z jermeni je idealni spremljevalec na kratkih izletih. Glavni predal z odstranljivo, nepremočljivo notranjo torbo, uvodnico za kabel, 5,5 litra prostora za shranjevanje, ročaj in odstranljive naramnice nahrbtnika so praktične lastnosti, ki v vsakdanjem življenju izpolnijo vse želje.

Udobni sedež

Zahvaljujoč dodatnemu oblazinjenju komfortni sedež ponuja opazno večje udobje pri sedenju in s tem še več brezskrbnih kilometrov, zlasti za visoke voznike in sovoznike. Tako lahko sproščeno in brez, da bi se utrudili, uživate na celodnevnih potovanjih.

Navigacija

Priprava za navigacijo
Priprava za navigacijo z nosilcem in namestitvenim držalom na vpenjalu krmila služi za varno namestitev naprave BMW Navigator v vidnem polju voznika. Navigacijski sistem in funkcije sistema Connectivity se enostavno upravljajo prek večnamenskega upravljalnika na krmilu.

Navigator VI
Z napravo Navigator VI na svoj račun ne bodo prišli le navdušenci nad dolgimi vožnjami. S tem sistemom je načrtovanje poti otročje lahko, ponuja pa tudi številne dodatne funkcije, s katerimi je vsaka vožnja novo doživetje. 5-palčni zaslon na dotik je vodotesen in tudi pri neposredni sončni svetlobi omogoča izjemno berljivost ter tako zagotavlja potreben pregled nad dogajanjem.

Glavno stojalo

Glavno stojalo skrbi za varnost in stabilnost motornega kolesa ter nudi dodatno prednost pri točenju goriva, natovarjanju in raztovarjanju kovčka ali pri vzdrževalnih delih. Poleg tega pri daljšem mirovanju razbremeni pnevmatike in vzmetenje.

Pomožni žaromet LED

Zmogljiva dodatna žarometa LED zahvaljujoč širši osvetlitvi v primeru slabe vidljivosti skrbita za potreben pregled nad cestiščem: in tako popolnoma dopolnjujeta glavna žarometa. Tehnologija LED zagotavlja delovanje skoraj brez obrabe.

Zbiralec mest

Urbana odkritja

Mimo prometnih zamaškov s stalnim iskanjem bližnjic. Intuitivno vijugate skozi mestni vrvež. Vaše motorno kolo se zahvaljujoč raznolikim ergonomskim lastnostim in nastavljivi višini sedeža od 775 mm do 870 mm popolno prilagodi vam in vašemu načinu življenja. Preprost zagon s funkcijo Keyless Ride. Praktično in vedno z vami: majhen zgornji kovček za vse osnovne potrebščine.

V univerzalni barvi Lightwhite osnovni model nakazuje športno lahkotnost. Zaščita hladilnika in srednji pokrov rezervoarja v tehnični granitno sivi mat kovinski barvi in črn sedež. Platišča v mat kovinski barvi Weißaluminium dopolnjujejo čiste linije.

+ Izvedi več
Sistem Keyless Ride

Sistem Keyless Ride omogoča, da bo kontaktni ključ od zdaj naprej ostal v torbici. Sistem za vožnjo brez ključa je namreč izjemno enostaven in vozniku omogoča, da svoj motocikel enostavno zažene s pritiskom tipke. Na ta način se odkleneta tudi ključavnica za krmilo in pokrov rezervoarja. Od tod tudi geslo: le skoči gor in se odpelji!

Ogrevani ročaji

Mrzle roke so preteklost: To zagotavljajo električno ogrevani ročaji z večstopenjskim uravnavanjem. Zagotavljajo še večje udobje in prinašajo večjo varnost, saj je motorno vozilo enostavneje upravljati s toplimi rokami in nezaledenelimi prsti. Ogrevanje ročajev se enostavno upravlja prek multifunkcijskega stikala na krmilu.

Ščitniki ročajev

Ščitnika ročajev predstavljata jasno izjavo v smislu brezkompromisne športnosti. Ukrivljen nosilec iz aluminija in plastike ščiti zavorno ročico in ročico sklopke na krmilu pred nenamernim aktiviranjem v primeru stika z drugim vozilom ali pred poškodbami v primeru prevrnitve motornega kolesa.

Nosilec za prtljago

Na nosilec za prtljago iz aluminijeve tlačne litine s praškastim premazom lahko preprosto in varno pritrdite zgornji kovček in drugo prtljago. Ker je nosilna plošča zgornjega kovčka na motorno kolo pritrjena ločena za preprečevanje tresljajev, se vozno vedenje z nameščenim zgornjim kovčkom opazno izboljša, še zlasti pri višjih hitrostih.

Zgornji kovček, majhni, 30 l

Plastičen zgornji kovček, ki ne prepušča vode, s 30-litrsko prostornino nudi dovolj prostora za čelado. Pokrov in tečaja z mehkim zapiranjem, ki omogočata nežno zapiranje pokrova, so na voljo v kovinski mat barvi Asphalt Grey, kovinski barvi Blackstorm ali univerzalni barvi Racingred ali Lightwhite, ki še dodatno poudarijo vtis kakovosti.

Nadzor tlaka v pnevmatikah RDC

Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (RDC) posreduje informacije o trenutnem tlaku v pnevmatikah in s tem poskrbi, da je voznik v primeru znižanja tlaka pravočasno obveščen o morebitnih nevarnostih. Vrednosti je mogoče priklicati prek zaslona armaturne plošče. Rumena informacijska lučka in rdeča opozorilna lučka med vožnjo samodejno prikažeta večje odstopanje želenih vrednosti.

Sistem za klic v sili ECALL

Inteligentni klic v sili v primeru nesreče samodejno vzpostavi povezavo s klicnim centrom BMW, da se čim prej aktivira reševalna veriga. Pri tem se posreduje lokacija vozila in po možnosti vzpostavi glasovna komunikacija z žrtvijo. Sistem je mogoče sprožiti tudi ročno, če želimo na primer pomagati drugim udeležencem v prometu.

Nadaljnja vsebina, ki bi vas morda zanimala.

spinner