R 1200 GS Adventure

od 17.600 € *
206 € mesečno* s financiranjem 3asy Ride

*Izračun velja za 3asy Ride • Finančni leasing za dobo 33 mesecev • 33% polog od MPC • zadnji obrok 33% • efektivna obrestna mera na dan 13. 4. 2018 znaša 3,37%. Gorenjska banka, d. d., Kranj, finančni partner BMW Financial Services v Sloveniji, si pridružuje pravico do spremembe pogojev financiranja.

Vsi motorji so dobavljeni z opremo, ki je zahtevana po zakonu. ( npr. odbojna stekla kot zahteva EUR4 standard ). Slike se lahko razlikujejo od dejanskega stanja.

BMW R 1200 GS Adventure.

Obvlada vsako pustolovščino.

Obožujete dolga in razburljiva potovanja na slabih cestah? Uživate na makadamskih poteh ali v divjini? Naj gre za vožnjo po asfaltu, terensko vožnjo, vožnjo po makadamu ali pesku: BMW-jev R 1200 GS Adventure ima s svojo lahkotno vodljivostjo pravi odgovor na vsak izziv. Namenjen je tistim, ki radi odkrivajo in presegajo svoje meje. Preprosto povedano: gre za motocikel za prave ljubitelje pustolovščin. Za tiste, ki vedno znova na nove načine preizkušajo svojo suverenost in pri tem neizmerno uživajo.

Dizajn modela F 1200 GS Adventure

Izberite svoj stil.

Morda sta za vas prah in blato najprimernejša stilska dodatka za R 1200 GS Adventure. Kljub temu sta poleg dinamične serijske barve za GS Adventure na voljo še dva dodatna stila.

Racing Red

V serijski barvi Racing red bo vaš motocikel pustil vtis na vsakem kilometru vožnje.

Stil Rallye

Stil Rallye z barvo Light white in okvirjem v barvi Cordoba blue je prava izbira za ambiciozne ljubitelje terena.

Stil Exclusive

Stil Exclusive s kovinsko barvo Black storm, pokrovom posode za gorivo v temni mat barvi skrilavca in okvirjem v barvi sivega ahata zagotavlja prepričljiv in samozavesten videz motocikla.

Dizajn: impresivna prisotnost.

R 1200 GS Adventure se ne boji nobene pustolovščine in se je pripravljen soočiti z vsakršnim izzivom. Njegov značaj, podkrepljen z mogočnim, robustnim in dinamičnim videzom, boste dodobra spoznali, kakor hitro ga boste prvič zagledali. Ščitnik pred vetrom, ščitnik pred vremenskimi razmerami in ščitnik motorja zagotavljajo izjemen videz in usmerjajo pozornost proti sprednjemu delu motocikla. Mogočen sprednji blatnik motociklu R 1200 GS Adventure daje bojevit videz. Vedno je pripravljen, da samozavestno in suvereno premaga vsako oviro. Vpadljiva posoda za gorivo s prostornino 30 l dodatno poudari njegovo drznost.

R 1200 GS Adventure  

+ Izvedi več

Dvovaljni bokserski motor

92
kW (125 KM) pri 7750 vrt/min
890
mm višine sedeža
30
litrov kapacitete rezervoarja za gorivo
217
kg največje obremenitve
R 1200 GS Adventure – zračno/tekočinsko hlajen štiritaktni dvovaljni bokserski motor

Zanesljiv in zmogljiv.

Zanesljiv in zmogljiv.

R 1200 GS Adventure je dinamičen na vseh podlagah in navduši z dvovaljnim štiritaktnim bokserskim motorjem, ki razvije 125 Nm navora in 92 kW (125 KM) moči. Kombinacija zračnega in tekočinskega hlajenja motorja zagotavlja učinkovitost, visok navor in predvsem zanesljivost.

Zaradi sklopke v oljni kopeli s funkcijo proti zdrsavanju in električnega sistema za dodajanje plina je R 1200 GS Adventure popoln spremljevalec za tiste motoriste, ki jim nobena pot ni predolga ali preveč zahtevna.

+ Izvedi več

Doživite zvok motocikla R 1200 GS Adventure

Vrhunci modela R 1200 GS Adventure

Veliko opreme. Več užitka v vožnji.

Inovativen vrhunec modela R 1200 GS in nepogrešljiv pripomoček za sodobnega pustolovca – BMW Motorrad Connectivity. Nov sistem vam vse pomembne informacije o motociklu na premišljen način prikaže na 6,5-palčnem zaslonu TFT. Povežite svoj pametni telefon z motociklom prek vmesnika Bluetooth in z vrtljivim gumbom na krmilu upravljate navigacijo, sprejemajte telefonske klice, predvajajte glasbo ali si oglejte podatke o motociklu, ne da bi vam to preveč odvrnilo pozornost od vožnje. Za delovanje nekaterih funkcij je potrebna aplikacija BMW Motorrad Connected App.

Naslednja novost na seznamu dodatne opreme je inteligentni klic v sili. Sistem, nameščen na krmilu, pri nezgodi aktiviramo ročno s pritiskom na gumb. V nekaterih primerih se sistem aktivira samodejno. Aktiviranje sistema sproži reševalno akcijo. Sistem zagotavlja, da vas reševalci dosežejo hitro, kjer koli se trenutno nahajate.  

Bogata serijska oprema potovalnega endura izpolni skoraj vse vaše želje. Motorna programa Rain in Road, ki omogočata povsem različne, vendar do popolnosti usklajene vozne lastnosti, aktivirate s pritiskom na gumb.  

Kot del dodatne opreme so na voljo tudi profesionalni motni programi. Programa Dynamic in Enduro nudita še več možnosti za obvladovanje vaših pustolovščin. S pomočjo vgrajenega kodirnega konektorja program Dynamic postane Dynamic Pro, program Enduro pa Enduro Pro. Oba lahko prilagodite svojim potrebam.

Posoda za gorivo s prostornino 30 l zagotavlja vašo neodvisnost, še posebej na zelo dolgih etapah. Motocikel je serijsko opremljen tudi s potovalnim računalnikom, ki vam pomaga pri organizaciji potovanj in prikazuje pomembne informacije, na primer podatke o skupni in trenutni poti, povprečni porabi in dosegu. Zelo priročen je tudi predal nad posodo za gorivo, kamor lahko shranite majhne predmete, ki jih želite imeti vedno pri roki.

+ Izvedi več
  • BMW Motorrad Connectivity motoristom nudi inovativno rešitev za vsakodnevno navigacijo, uporabo večpredstavnosti in informacij o vožnji z najpreglednejšo razporeditvijo in intuitivno uporabo: povezava motornega kolesa, pametnega telefona in čelade prek vmesnika Bluetooth zagotavlja povsem nove možnosti. Večnamenski upravljalnik zagotavlja preprosto upravljanje funkcij v vsakem trenutku. Tradicionalno elektronsko armaturno ploščo je nadomestil velik in dobro viden zaslon TFT, ki motoristu omogoča stalen dostop do navigacije, funkcij za telefoniranje, medijev, dodatnih informacij o motociklu in informacij, ki jih je prikazovala že prejšnja različica armaturne plošče (npr. hitrost in število vrtljajev). Poleg tega so na voljo tudi dodatne funkcije prek brezplačne aplikacije BMW Motorrad Connected App. Connectivity motoristom zagotavlja priložnost, da se osredotočijo na tisto, kar zares šteje: na ulice, ki jih odkrivajo.

  • Naj vas na poti vedno spremlja dober občutek. BMW Motorrad je prvi proizvajalec, ki svoje motocikle po želji tovarniško opremi s sistemom ECALL. Sistem, nameščen na krmilu, v izrednem primeru samodejno izvede klic v sili in pospeši prihod reševalcev na mesto nezgode. Sistem se samodejno aktivira pri lažji ali hujši nezgodi. Če motorist opazi nezgodo, ga lahko aktivira tudi s pritiskom na gumb. Po ročnem ali samodejnem aktiviranju sistem prek mobilne povezave telefonski centrali BMW posreduje GPS-koordinate lokacije in podatke o smeri vožnje. Centrala nato sproži reševalno akcijo. Ker je učinkovita pomoč vedno zagotovljena, se lahko brezskrbno podate na vsako pustolovščino.

  • Ustrezen program izberete ali prilagodite s pritiskom na gumb – prekinitev pustolovščine ni potrebna! Ker je spreminjanje motornih programov zelo preprosto, potrebujete le nekaj sekund, da se odzovete na spremembe podlage. S spremembo motornega programa prilagodite zaviranje, vzmetenje, elektronska sistema ABS Pro in DTC, odzivnost sistema za dodajanje plina in posledično tudi nastavitev motorja. Pogram Dynamic Pro, ki ga lahko aktivirate prek kodirnega vtiča, je namenjen športni vožnji. Pogram Enduro Pro zagotavlja odlično vlečno silo na neutrjenih podlagah. Zaradi nežne odzivnosti pri dodajanju plina in zadržanega delovanja sistema ASC je vožnja po neutrjenih podlagah povsem novo doživetje. Program Pro ima tudi funkcijo Hill Start Control (HSC), ki omogoča, da motorist z zavorno ročico aktivira in zadržuje zavoro zadnjega kolesa.

  • R 1200 GS Adventure je lahko opremljen z najnovejšo generacijo dinamičnega vzmetenja ESA, ki s samodejnim prilagajanjem položaja podvozja in blaženja dodatno izboljša udobje in stabilnost. Brez preklapljanja sta na vseh podlagah vedno zagotovljeni optimalna vlečna sila in stabilnost. To omogoča razširjen sistem senzorjev, ki motocikel prilagaja najrazličnejšim voznim pogojem. Ker se podvozje samodejno prilagaja obremenitvi, je R 1200 GS Adventure zelo enostavno in natančno vodljiv.

Več individualnosti

Posebna oprema in dodatki

Vsakič nov izziv, ker nikoli ne greste dvakrat po isti ali znani poti. Zaradi širokega nabora posebne opreme in originalnih dodatkov znamke BMW Motorrad lahko model R 1200 GS Adventure povsem prilagodite svojim željam.

Več informacij

Odkrijte duh modela GS

Pogled nazaj na mednarodno dirko GS Trophy 2016.

Ekipa Južne Afrike je osvojila prvo mesto na izzivu GS na Tajskem.

Vožnja po razpadajočih mostovih, bredenje po rekah z motociklom GS in menjavanje pnevmatik v naglici: mednarodno tekmovanje GS Trophy je vzdržljivostni izziv, ki mu ni para.

Leto 2016 in znova je čas za tisto dirko. 19 ekip s celega sveta se je s svojimi motocikli BMW R 1200 GS podilo po severni Tajski. Vozniki motornih koles GS so prevozili 1400 kilometrov, opravili 19 posebnih preizkušenj in preživeli sedem dnevnih etap. Vozili so se skozi džunglo, prek jezov in skozi deževni gozd ter pri tem prenašali nevzdržno vročino ter visoko vlažnost. Šesta mednarodna dirka GS Trophy je tekmovalce sicer popolnoma fizično izčrpala, vendar jih je glede vseh drugih vidikov v celoti zadovoljila.

Preberi več

Dodatki za model R 1200 GS Adventure

Oblačila za vaše terenske pustolovščine

Ostali modeli Adventure