Posebna izdaja
R 1250 GS Adventure - Edition 40 Years GS Razprodano

od 21.119 €*

*Na slikah je lahko dodatna oprema in dodatki, ki so na voljo za doplačilo. Nezavezujoča priporočena cena proizvajalca, vklj. z 22% DDV, brez prevoza in pakiranja. Lahko pride do sprememb in napak.

R 1250 GS Adventure – "Edition 40 Years GS"

Legendarna oblika na cestah tega sveta

Pionir skozinskoz: model GS je že štiri desetletja sinonim za hrepenenje po širjavah in brezmejnimi avanturami. Motorno kolo R 1250 GS Adventure v izvedbi »Edition 40 Years GS« slavi ta duh #SpiritOfGS: je poklon zgodovini GS. V značilni črno-rumeni barvi spominja na ikonični model R 100 GS in pri tem prepriča z najsodobnejšo tehniko in opremo. Z motornim kolesom R 1250 GS Adventure z zmogljivim bokser motorjem BMW ShiftCam in novimi značilnostmi boste premagovali meje, z lahkoto dosegali najbolj oddaljene cilje ter postali del edinstvene skupnosti.

Vrhunci "Edition 40 Years GS"

Unikatna oblika ob obletnici: Na osnovi R 100 GS z vzdevkom "Bumblebee" prepriča s svojim črno-rumenim videzom. S privlačnimi oblikovnimi elementi je legendarni videz prava paša za oči, motor pa izžareva več kot 40 let zgodovine GS.

+ Izvedi več
Sprednji del z nalepko »40 Years GS«
Sprednji del z nalepko »40 Years GS«
Optični poudarek z rumenimi ščitniki za roke
Optični poudarek z rumenimi ščitniki za roke
Črno-rumeni pokrovi glave motorja Option 719
Črno-rumeni pokrovi glave motorja Option 719
Robustna oblika z zmogljivim bokser motorjem
Robustna oblika z zmogljivim bokser motorjem
Sedež v črno-rumeni barvi
Sedež v črno-rumeni barvi
Zlato krmilo s predalom za shranjevanje
Zlato krmilo s predalom za shranjevanje
Rezervoar z napisom »1250« in logotipom »Option 719«
Rezervoar z napisom »1250« in logotipom »Option 719«
Zlato eloksirana platišča
Zlato eloksirana platišča

R 1250 GS Adventure – vedno dobra osnova

R 1250 GS Adventure – vedno dobra osnova

Zunaj »Edition 40 Years GS«, znotraj povsem R 1250 GS Adventure: Njegova tipična ergonomija GS in sodobne tehnične značilnosti ne postavljajo nobenih meja vašemu potovanju okrog sveta. Po zaslugi uravnotežene ergonomije boste v vsakem trenutku sedeli udobno – vseeno, kako dolgo traja potovanje. Sodobna tehnologija luči LED z dinamičnim žarometom s tehnologijo »Full-LED« poskrbita za suvereno osvetlitev – osvetlita vsako temo. Z njim se boste pogumno postavili po robu prahu in blatu, vročini in dežju ter brez težav osvojili neznan teren. Izvedite vse o raznolikih funkcijah in različicah motornega kolesa R 1250 GS Adventure.

+ Izvedi več

40 let spodbud za pustolovščine

Od Afrike do Srednje Azije: motorno kolo GS je v 40 letih prepotovalo ves svet. Motor, ki obvlada vsak teren in vsako cesto - z močnim pogonom in elementi, ki premagujejo vse izzive. GS je pionir med potovalnimi enduro motorji.

+ Izvedi več
1980
predstavitev prvega modela GS, R 80 G/S
6.
generacija motocikla GS s številnimi različicami modelov
40
let edinstvenih izkušenj z mitom GS
1,2
Do danes je bilo izdelanih že več kot 1,2 milijonov modelov motorja GS

Nobena pot ni preveč neprehodna, noben cilj predaleč: motocikel GS predstavlja svet poln izzivov in lakoto po naslednji avanturi – narejen je za prave raziskovalce. Že od začetka je popolno potovalno motorno kolo. S serijo »Adventure« podjetje BMW pospešuje inovacije, motocikel GS pa je še bolje opremljen za dolga potovanja okrog sveta. To je robusten, vsestranski motocikel, ki omogoča suvereno upravljanje. Že 40 let je idealen partner za prave izzive.

+ Izvedi več
Od terenskih športov na cesto

1978 do 1980:

1978 BMW Motorrad poskrbi za senzacijo s predhodnikom prve GS: GS 80 na svetovnem prvenstvu Six Days osvoji dve zlati medalji. Razvila ga je interna razvojna ekipa brez uradnega naročila. Toda uspeh je inženirjem in mehanikom dokazal, da so imeli prav: Vaš motocikel je tako na terenu kot tudi na cesti poskrbel za izjemno zabavno vožnjo, in je bil predstavljen na trg leta 1980 z nekoliko spremenjenim imenom BMW R 80 G/S.

 

Začetek zmagovalnega pohoda

1980 do 1987:

Z GS BMW Motorrad doseže popolno sintezo na terenu in cesti: Ne glede na podlago ima voznik svoj motocikel pod nadzorom v vsaki situaciji in uživa največje udobje tudi na daljših vožnjah. Vrhunec je prvič na svetu nameščena enostranska nihajna roka Monolever - zagotavlja manjšo težo in omogoča hitro menjavo zadnjega kolesa. Z R 80 G/S utrdi BMW Motorrad segment velikih udobnih potovalnih Enduro motociklov –, ki ga obvladuje še danes.

Privlačnost GS: več delovne prostornine, več moči

1987 do 1996:

Novi vrhunski model R 100 GS se zanaša na izjemno delovno prostornino - najmočnejši in najhitrejši enduro na trgu. Na zadnjem kolesu nameščena dvojna zgibna roka Paralever zagotavlja enostavno upravljanje tako na terenu kot na cesti. Znana po značilni črni in rumeni barvi kot »Bumblebee«. Barva je še danes pravi vrhunec za ljubitelje in letos krasi posebne modele »Edition 40 Years GS«.

Novo poglavje v segmentu potovalnih Enduro motociklov

1994 do 2003:

GS postaja ikona in se kljub temu vedno spreminja: Leta 1994 je bila predstavljen R 1100 GS, prvi enduro s štirivaljnim bokser motorjem. Prepriča z enostavnim upravljanjem na terenu in najboljšimi lastnostmi za dolga potovanja. Lastnosti potovalnih motorjev smo sistematično razvijali še naprej in leta 2002 je R 1150 GS Adventure še bolje prilagojen potrebam popotnikov na dolge razdalje - rodila se je serija Adventure.

Prehod z enovaljnega na dvovaljni motor

2000 do 2008:

Izjemno priljubljena modela Funduro F650 in F 650 ST, primerna za začetnike, doživljata spremenjen koncept motorja na začetku novega tisočletja. Zahvaljujoč novemu enovaljnemu motorju vozniki modelov F 650 GS in F 650 GS Dakar ne doživijo le zadostne motorizacije za vsakodnevno uporabo, temveč tudi značilen enduro občutek. Leta 2008 sta bila dva popolnoma na novo razvita modela enduro F 650 GS in F 800 GS opremljena z vodno hlajenim dvovaljnim vrstnim motorjem. Popolna pustolovščina tudi v srednjem razredu.

 

Od zračno do vodno hlajenega bokser motorja

2004 to 2017:

Leta 2004 je BMW Motorrad ponovno zasnoval R 1200 GS. Prejel je več delovne prostornine, moči in navora, zaradi česar je še bolj dinamičen na katerem koli terenu - s 30 kilogrami manj teže. Skoraj deset let pozneje začenja novo obdobje, saj inženirji BMW Motorrad opremljajo R 1200 GS z vodno hlajenim bokser motorjem - absolutna novost. Razen tega ima motocikel polaktivno vzmetenje z dinamičnim vzmetenjem Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment), ki vodljivost in udobje vožnje povzdigne na novo raven.

 

GS je še močnejši

BMW Motorrad je v naslednjih letih nadaljeval delo na mitu GS. Priljubljen R 1250 GS se pokaže z nadaljnjo razvitim dvovaljnim bokser motorjem: Zahvaljujoč spremenljivemu krmiljenju odmične gredi BMW ShiftCam ponuja večjo moč v vseh območjih vrtljajev motorja in GS še dodatno izpopolnjuje. Poleg tega se modela srednjega razreda F 750 GS in F 850 GS nenehno razvijata in prinašata še večji užitek v vožnji z večjo delovno prostornino in spremenjenim podvozjem.

3 leta garancije

Vozite naprej in naprej in naprej. Dajemo vam dodatno leto.

Zdaj 3-letna garancija za vse motocikle.

Izvedite več

#SpiritOfGS

#SpiritOfGS že 40 let združuje motoriste, njegova skupnost pa jih razširja po vsem svetu. Preprosto se odpeljite, doživite nove pustolovščine in odkrivajte neznano - skupaj pišemo vedno nove zgodbe. Naj vas skupnost GS navdihne za nove izkušnje. Doživite #SpiritOfGS.

+ Izvedi več

Doživite pustolovščine skupnosti GS

Odpravite se na zanimive GS dogodivščine z našo novo serijo "Adventures of a Lifetime".

+ Izvedi več

Več o #SpiritOfGS

spinner