NOVI BMW S 1000 XR.

Izziv za ovinke in kilometre.

Ne sprejemaš kompromisov, vedno zahtevaš vse. In to ne samo od sebe temveč tudi od svojega stroja. Vedno v boju za idealno linijo: Vsak ovinek nekaj stopinj globlje, nekaj milimetrov bližje. Kilometer za kilometrom. Z novo S 1000 XR imaš motorno kolo, ki prav tako ne pozna kompromisov. V popolni obliki združuje športnost in zmogljivost na dolge razdalje. Njena športna borbenost izvira iz modela RR. Izjemna ergonomija s pokončno, sproščeno sedečo držo vam omogoča, da se lahko cele dneve boriš za vsak ovinek in vsako ravnico. Dirkalna steza, ki se konča šele, ko to želiš ti. Tako kot mora biti. To razumemo pod XR. In ti? #NeverStopChallenging.

V idealni liniji – tudi v dizajnu.

Ostri robovi opredeljujejo sprednjo masko in luči. Skupaj s presenetljivim zadnjim delom oblikujejo celotno linijo – agresivno in dosledno do konca: Ni naključje, da optično kratek zadnji del spominja na super športnika.

Nakazan nastavek, visoka linija Flyline in udobno krmilo nakazujejo na nenasitno lakoto po premagovanju kilometrov. Kilometri, ki so v položaju sedenja, primernega za dolge razdalje, tudi po nekaj dnevih še resnično zabavni – tudi po zaslugi predelane aerodinamike in obloge. Tako te še bolje ščiti pred mrazom, hrupom med vožnjo ter vetrom in vremenom. Nastavljivo vetrobransko steklo pri tem dokazuje, kaj resnično šteje: premagovanje kilometrov in ne tresenje čelade.

+ Izvedi več

Izrazne barve.

S tremi različicami laka si je S 1000 XR že optično postavil jasno vizualno pojavo. Definirane in natančne barve do zadnje podrobnosti poudarjajo športno-robusten značaj motornega kolesa.

Style Sport

Od dirkališča do ceste: Style Sport združuje Light white/Racing blue kovinsko barvo z odtenkom Racing red ter elegantnimi dirkalnimi komponentami, kot sta športni glušnik iz titana ali lahek M akumulator.

Univerzalna barva Racing Red / Mat kovinska barva White Aluminium

Napadalni geni neposredno z dirkališča: Univerzalna barva Racing Red/mat kovinska barva beli aluminij poudarja športno napadalen značaj S 1000 XR. Zaradi kontrasta v barvi belega aluminija se zdi, da stranski del lebdi.

Univerzalna barva Ice Grey

Barvna različica z univerzalno barvo Ice Grey je v popolnem nasprotju s črno in v ospredje postavlja ostre črte S 1000 XR. Jasna izjava za vse, ki imajo raje, da dejanja govorijo zase.

Štirivaljni vrstni motor

228
228 DIN prazne teže v kg, vključno z akumulatorjem M Lightweight in paketoma Touren in Dynamik
114
Nm navora pri 9,250 rpm
121
kW/165 KM pri 11,000 vrt/min
999
ccm prostornine motorja

Ovinek, ki povzroči odvisnost: naš navor.

Ovinek, ki povzroči odvisnost: naš navor.

Motor v S 1000 XR temelji na visoko zmogljivem motorju nove RR in je bil za XR optimiziran za brezkompromisne zmogljivosti na dolge razdalje: posebni profili odmične gredi in lastni zbiralnik med drugim zagotavljajo impresiven navor iz srednjega razpona in najširši uporaben razpon vrtljajev v svojem razredu. Daljši prenos v zgornjih prestavah zagotavlja prijetno mirno delovanje – občutno in slišno.

+ Izvedi več

Več dinamike zahvaljujoč manjši teži.

Več dinamike zahvaljujoč manjši teži.

Dinamika je tudi stvar mase. Z isto opremo S 1000 XR tehta celih 10 kg manj kot predhodni model. V najlažji konfiguraciji je mogoče doseči celo vožnjo s težo 223 kg. Od tega ne boš pogrešal niti enega grama, pa vendar boš vsakega posebej občutil – na vsakem metru. V obliki boljših pospeškov, večje okretnosti, krajših zavornih poti in lažjega manevriranja.

+ Izvedi več

Doživi zvok novega motornega kolesa S 1000 XR

Poudarki S 1000 XR

Motor in moč.
We see a close-up of the engine.
Dynamic ESA Pro.
We see an image of the Dynamic ESA.
Značilna sprednja zasnova s žarometom Headlight Pro.
We see the dynamic front design including Pro headlight.
Dodatna oprema, kot je karbonski zaščitni pokrov motorja.
We see an item from the accessory range, focus on the Carbon engine guard.
Optimizirana teža.
We see the S 1000 XR in a three-quarter front view.
Zaslon TFT z BMW Motorrad Connectivity.
We see the 6.5” TFT display.
Sistem kovčkov in zgornji kovček.
We see the baggage system and top case.
Pametne rešitve, reža za cestninske kartice.
We see the toll pass compartment.

Hitra pomoč vsepovsod.

Hitra pomoč vsepovsod.

»Inteligentni klic v sili« ECALL, ki ga je razvil BMW Motorrad, v primeru padca samodejno stopi v stik s klicnim centrom BMW. Sistem je trajno nameščen na krmilu in poskrbi za čim hitrejšo vzpostavitev reševalne verige. Z uvedbo sistema ECALL je dokazano, da ekipe za nujne primere pridejo na kraj nezgode hitreje in imajo že več predhodnih informacij.

+ Izvedi več

Vaše motorno kolo, naši predlogi

S 1000 XR zagotavlja brezkompromisno športnost in zmogljivost na dolge razdalje. Zahvaljujoč obsežni opremi lahko svoj stroj natančno prilagodiš svojim potrebam. Zate smo že pripravili tri predloge, ki ustrezajo zelo različnim tipom voznikov.

+ Izvedi več

#neverstopchallenging

#NeverStopChallenging – na družbenem zidu najdeš podobno misleče ljudi in mnogo navdiha. Geslo se glasi: Videti in biti viden. Uspešnost in izziv: Tukaj lahko pokažeš, kaj imaš in kaj zmoreš.

+ Izvedi več

Oblačila za dolge razdalje

Dodatni modeli

spinner