Vsi motorji so dobavljeni z opremo, ki je zahtevana po zakonu. ( npr. odbojna stekla kot zahteva EUR4 standard ). Slike se lahko razlikujejo od dejanskega stanja.

Novi BMW R nineT /5

Legendaren. Z zračnim hlajenjem.

Posebna izdaja posebnega modela BMW R nineT /5 je bila razvita ob 50. obletnici in v poklon legendarni/seriji 5 iz poznih 60-ih in zgodnjih 70-ih let. R nineT /5 prepričljivo predstavlja značilen dizajn takratnega obdobja in se obenem ponaša z inovativno tehnologijo in kakovostjo današnjega dne. Kot spomin na razburljiva obdobja predstavlja življenjski občutek, ki se je razvil v tistih časih in te tukaj lahko spremlja na vsakem kilometru in v vsakem zavoju Vožnja z motornim kolesom kot izraz individualne svobode. Ali, kakor dandanes rečemo: Make Life a Ride.

Cvetlični vzorec? Jih ni. Linija R nineT/5 je nazoren prikaz, kako mora izgledati novodobni Retrodesign; dizajn, ki ne pripada preteklosti. Poleg markantnega videza, ki pripada družini R nineT, jo dodatne značilnosti naredijo še bolj prepoznavno. Visokokakovostno lakiranje z dimnim učinkom, teleskopske vilice s srebrnimi potopnimi cevmi in črnim mehom, sedež s kromiranimi elementi in belim usnjem ter še mnogi drugi dizajnerski elementi, ki so bili skrbno izbrani z mislijo na pridih zgodovine: R nineT /5 odlikuje klasičen dizajn. Ta nikakor ni izumetničena ali moderna, temveč predstavlja ljubezen do motornega kolesa in življenjski slog zgodnjih 70-ih let.

+ Izvedi več

WUNDERBIKE reloaded

1969
Začetek proizvodnje serija /5
2019
Začetek proizvodnje posebne izdaje /5
750
ccm delovne prostornine, R 75/5 bokser motor
1.170
ccm delovne prostornine, R nineT /5 dvovaljni bokser motor
Zračno/oljno hlajeni štiritaktni dvovaljni bokserski motor

Močan, zračno hlajen bokser motor z dvema cilindroma, ki se bohoti v modelu BMW R nineT /5, z 81 kW (110 KM) in 1170 cm3 zagotavlja  dinamično moč tudi pri nizkem številu obratov. Zahvaljujoč standardnemu BMW Motorrad ABS sistemu, možnosti samodejnega nadzora stabilnosti ASC in zahvaljujoč serijsko nameščenim ogrevanim ročajem imate to dinamiko vedno pod nadzorom. Tako linija R nineT /5, podprta z vso moderno tehniko, poudarja idejo individualnosti in svobode, ki je bila zelo značilna za 70. leta.

+ Izvedi več

Doživite zvok R nine T /5

Pokaži svoj #Wunderbike

Tvoj lastni bokser.

Preizkusi linijo R nine T/5.

Pred 50 leti je bila vožnja motornega kolesa serije /5 izraz individualne svobode. In danes? Popelji novo linijo modela R nineT /5 na preizkusno vožnjo in že ob prvem dodajanju plina začuti ta posebni občutek na lastni koži. Doživi vsak zavoj in vsako ravnino na tak način, kot si si vedno želel. Kajti model R nineT /5 predstavlja resnično neskončen užitek v vožnji.

Testna vožnja

»Boxer Power« sreča »Flower Power«.

Takratna serija /5 je predstavljala popolnoma novo razvojno linijo. Uvedba električnega zaganjalnika in prvi Bingov uplinjač s konstantnim tlakom v vrhunskem modelu R75 /5 ter široka barvna paleta so bili takrat nosilci izrazitih tehničnih in vizualnih poudarkov, ki so trajno spremenili način mobilnosti. V tistih časih so tovrstni preobrati zajeli vsa življenjska področja. Motoristi so takrat propagirano svobodno ljubezen kaj hitro spremenili v ljubezen do svobode. Vožnja z motornim kolesom je končno postala to, kar v bistvu je – način življenja. Največ so šteli športna oblika, dizajn, prestiž in individualnost. Podoživljanje življenjskega sloga takratnih stilskih ikon in okus preteklosti v vožnji motornih koles z oznako /5.

+ Izvedi več

Berlin - vedno edinstven.

Berlin - vedno edinstven.

Z novo proizvodno lokacijo se je konec šestdesetih let začelo novo obdobje: Namesto v Münchnu je v tovarni Spandau am Mythos v Berlinu delalo 400 specializiranih delavcev. Leta 1969 se je pričela proizvodnja, ki se je ponašala z izdelavo 30 motornih koles dnevno. Že eno leto kasneje je letna proizvodnja štela 12.287 vozil. Do konca izdelave legendarne serije leta 1973 je tovarniške hale zapustilo že 68.956 motornih koles. Tako je podjetje BMW Motorrad v takrat deljenem Berlinu s proizvodnjo serije 5 predstavljalo posebno oznako individualnosti in svobode.

Tudi danes je oznaka individualnosti v berlinski tovarni velikega pomena. S programom Option 719 je prišla na dan posebej oblikovana ekskluzivna dodatna oprema, kamor sodijo ekskluzivni kompleti rezkanih delov ali visokokakovostna kovana kolesa, ki jih je mogoče naročiti že v tovarni.

+ Izvedi več

Vaš stil: preprosto privlačen

Ostali modeli Heritage