Izvedba HP.

Izvedba HP daje roadsterju izrazit športen in terenski videz. Ekskluzivna barvna kombinacija v barvah Light White, kovinski Racing Blue in Racing Red že sama spremeni motorno kolo v pravo pašo za oči. Napis HP, široke barvne črte in strojne komponente visoke kakovosti pa zaokrožujejo športni videz.  

+ Izvedi več
 • Paket Dynamic izostri športne lastnosti stroja, hkrati pa ponuja varnostne prednosti. Dodatna oprema vključuje funkcije, kot so način vožnje Pro z ABS Pro, dinamični nadzor oprijema (DTC), dinamični nadzor zaviranja (DBC), pomoč pri speljevanju na klancu (HSC), asistent za prestavljanje Pro, LED dnevna luč in LED-smerniki.  

 • Dinamični nadzor oprijema (DTC) zagotavlja večjo stabilnost vožnje in nadzoruje zdrs kolesa tudi v nagnjenem položaju pri vožnji skozi ovinek, da prepreči vrtenje zadnjega kolesa v prazno. Odvisno od načina vožnje DTC omogoča več ali manj zdrsa in s tem zagotavlja največje prednosti potisne sile in varnosti na kateri koli površini.

 • LED dnevna luč zagotavlja večjo varnost v cestnem prometu. Zaradi sodobne LED-tehnologije izboljša prepoznavnost motornega kolesa. Poleg udobne samodejne funkcije se lahko dnevna luč aktivira tudi ročno in navdušuje s svojim ikoničnim, prepoznavnim videzom.  

 • Asistent za prestavljanje Pro omogoča pretikanje navzgor in navzdol v skoraj vseh območjih obremenitve in vrtilne frekvence motorja brez krmiljenja sklopke. Asistent tako zagotavlja občutno krajše prestavne čase in opusti stiskanje sklopke, s tem pa ponuja več udobja, dinamike in užitka v vožnji.

 • Z inovativnim ABS Pro voznik ohrani boljši nadzor nad motornim kolesom tudi med zaviranjem v nagnjenem položaju. Ker sistem senzorjev meri tudi kot naklona, se zavorni tlak uravnava na boljši način tudi pri vožnji skozi ovinek. To zmanjšuje težnjo motornega kolesa, da se vzravna, kar pomeni, da ga lahko voznik ohranja natančneje v idealnem položaju.  

 • Dynamic ESA (elektronska nastavitev podvozja) zagotavlja stabilnejšo in zato še varnejšo vožnjo. Sistem samodejno uravnava blaženje in prednapetost vzmeti teleskopskih vilic in vzmetnih nog, odvisno od pogojev vožnje in obremenitve vašega motornega kolesa, hkrati pa ponuja najvišjo stopnjo udobja in oprijema na vseh površinah, tudi v nagnjenem položaju.

 • Športno krmilo podpira aktivni položaj sedenja in s tem športni slog vožnje.  

 • Sedež Sport z 20 mm višjim in ožjim delom za voznika podpira športni slog vožnje zaradi aktivnega položaja sedeža. Posebej je primeren za visoke motoriste, saj jim udoben kot kolen omogoča znatno izboljšanje udobja sedenja in s tem še več brezskrbnih kilometrov tudi na dolgih razdaljah.  

 • Zaradi funkcije Keyless Ride lahko ključ za vžig zdaj ostane v žepu. Sistem brez ključa je izjemno priročen in omogoča motoristu, da zažene svoj stroj s pritiskom gumba. Na ta način lahko odklenete tudi ključavnico krmila in pokrovček rezervoarja. Moto se glasi: samo povzpnite se in krenite na pot!  

Izvedba Exclusive.

Izvedba Exclusive ima eleganten in izrazen lak v kovinski barvi Pollux mat. Poleg tega se motorno kolo ponaša z zelo kakovostnimi materiali in površinami. Napis Exclusive, široke barvne črte in komponente iz nerjavnega jekla visoke kakovosti pa zaokrožujejo njegov eleganten videz.  

+ Izvedi več
 • LED dnevna luč zagotavlja večjo varnost v cestnem prometu. Zaradi sodobne LED-tehnologije izboljša prepoznavnost motornega kolesa. Poleg udobne samodejne funkcije se lahko dnevna luč aktivira tudi ročno in navdušuje s svojim ikoničnim, prepoznavnim videzom.  

 • Zaradi funkcije Keyless Ride lahko ključ za vžig zdaj ostane v žepu. Sistem brez ključa je izjemno priročen in omogoča motoristu, da zažene svoj stroj s pritiskom gumba. Na ta način lahko odklenete tudi ključavnico krmila in pokrovček rezervoarja. Moto se glasi: samo povzpnite se in krenite na pot!  

 • Obloga rezervoarja za gorivo Pure iz nerjavnega jekla, ki je obdelana s peskanjem, pri čemer nastanejo steklene kroglice, zagotavlja trpežno sijočo in matirano površino.  

 • Izpušni sistem s kromiranim zadnjim glušnikom visoke kakovosti in izpušnim kolektorjem ima zelo eleganten videz visokega sijaja. Peterokotna zasnova močnega zadnjega glušnika nudi večjo svobodo kota nagiba pri vožnji skozi ovinek in zagotavlja tudi jasen pogled na zadnje kolo.  

 • Sijoč videz: privlačni LED-smerniki z belim steklom navdušijo z vitko obliko in sodobno tehnologijo osvetlitve. Hitreje se odzivajo kot običajne žarnice in imajo veliko daljšo življenjsko dobo. Rezultat tega je dodatna varnost v cestnem prometu.  

Dobra osnova pomeni veliko možnosti.

Tudi s standardno različico R 1250 R v brezčasni kovinski osnovni barvi Black Storm dobite sodoben in zelo kakovosten slečen motocikel. Da pa bo vaše potovanje tudi s sopotnikom čisti užitek, lahko svoj roadster prilagodite tako, da bo še bolj udoben ali potovalno naravnan.  

+ Izvedi več
 • Zaradi paketa Touring tudi daljša potovanja postanejo sproščen in udoben užitek. To je zagotovljeno z dodatki, kot so prtljažnik, asistent za uravnavanje hitrosti, elektronska nastavitev podvozja Dynamic ESA, funkcija Keyless Ride, priprava za navigacijski sistem in sredinsko stojalo.  

 • Elektronski asistent za uravnavanje hitrosti, ki se lahko aktivira od 30 km/h, ohranja stalno hitrost vožnje. Omogoča, da sproščeno uživate na daljših avtocestnih odsekih. S pritiskom zavore se funkcija dezaktivira, izbrana hitrost pa se ponovno samodejno vzpostavi po pritisku gumba Resume.  

 • Sredinsko stojalo zagotavlja varno, stabilno parkiranje stroja in ponuja prednosti, na primer pri točenju goriva v rezervoar, nakladanju in razkladanju kovčkov ali med vzdrževalnimi deli. Poleg tega so pnevmatike in vzmetni elementi razbremenjeni, če motorno kolo stoji dalj časa.

 • Zgornji kovček ali druge kose prtljage je mogoče namestiti na robusten prtljažnik z ročaji za sopotnika.

 • Enostavno in praktično: nosilca za stranska kovčka sta sestavljena iz dveh pritrdilnih sponk, ki sta nameščeni na obeh straneh motornega kolesa na zadnjem okvirju. Potovalna kovčka lahko enostavno obesite nanju in zagotavljata največjo varnost prevoza.

 • Paket Dynamic izostri športne lastnosti stroja, hkrati pa ponuja varnostne prednosti. Dodatna oprema vključuje funkcije, kot so načini vožnje Pro z ABS Pro, dinamični nadzor oprijema (DTC), dinamični nadzor zaviranja (DBC), pomoč pri speljevanju na klancu (HSC), asistent za prestavljanje Pro, LED dnevna luč in LED-smerniki.  

 • LED dnevna luč zagotavlja večjo varnost v cestnem prometu. Zaradi sodobne LED-tehnologije izboljša prepoznavnost motornega kolesa. Poleg udobne samodejne funkcije se lahko dnevna luč aktivira tudi ročno in navdušuje s svojim ikoničnim, prepoznavnim videzom.  

 • Nadzor tlaka v pnevmatikah (TPC) zagotavlja informacije o trenutnem tlaku v pnevmatikah in že v zgodnji fazi opozori voznika na možne nevarnosti v primeru izgube tlaka. Vrednosti lahko prikličete prek zaslona v kokpitu. Rumena informacijska lučka in rdeča opozorilna lučka med vožnjo samodejno sporočata ustrezno odstopanje od nastavljenih vrednosti.  

 • V primeru nesreče inteligentni klic v sili samodejno vzpostavi stik s klicnim centrom BMW, da čim hitreje sproži verigo reševanja. Prenese se položaj motornega kolesa in, če je mogoče, se vzpostavi začetni pogovor z zadevno osebo. Sistem lahko sprožite tudi ročno, na primer za pomoč drugim udeležencem v prometu.  

 • Zaradi širše površine sedeža in dodatnega oblazinjenja sopotnikov sedež Comfort zagotavlja znatno večje udobje sedenja in še več brezskrbnih kilometrov za sopotnika. Posebej udoben sedež za sopotnika je mogoče kombinirati z vsemi različicami sedeža za voznika.  

 • Nič več hladnih rok: za to bosta poskrbeli električno ogrevani ročki z dvostopenjskim uravnavanjem temperature. Ročki izboljšata udobje in ponujata večjo varnost, saj je motorno kolo lažje nadzorovati s toplimi rokami in več občutka v prstih. Ogrevani ročki se udobno upravljata prek desne upravljalne enote na krmilu.  

Option 719

Brez zasilnih rešitev, brez presenečenj, brez kompromisov. Z Option 719 dobiš del prave zgodovine proizvajalca BMW Motorrad, ki daje tvojemu motornemu kolesu osebni pridih z najstrožjimi standardi kakovosti. Pod Option 719 boš našel še posebej kakovostne, oblikovno definirane dodatke, kot so ekskluzivni premazi barv in paketi rezkanih delov. Zdaj to lahko naročiš že v tovarni.

Pri snovanju je glavni poudarek na usklajenem združevanju delov v celotno podobo vozila, kar pomeni, da se vsi deli popolno vključujejo v koncept vozila, zaradi česar motorno kolo pridobi skladen in ekskluziven videz.

Tako je tvoje motorno kolo edinstveno s tradicionalnimi ročnimi linijami in ročno brušenimi aluminijastimi posodami za gorivo. Ali pa svojemu motociklu podari individualen poudarek z rezkanim delom, kot so pokrov glave valja, čep za dolivanje olja, sprednji pokrov motorja, nastavljiva ročica in pokrov posode za gorivo. V konfiguratorju boš našel celoten izbor svojega modela.

+ Izvedi več
IZVEDI VEČ
 • Kovinska barva Option 719 Stardust

  Lakiranje v kovinski barvi Option 719 Stardust daje stroju ekskluziven in posebej eleganten videz. Glede na vpadni kot svetlobe nastajajo številni osupljivi učinki. Videz visoke kakovosti pa lepo zaokrožajo spojler motorja, maska hladilnika in obloga rezervoarja za gorivo iz nerjavnega jekla.  

 • Sedež Option 719

  Sedež Option 719 je v elegantni temno rjavi in črni barvi. Navdušil vas bo s svojim finim otipom, diskretnim marmoriranjem in dovršenimi okrasnimi šivi. Všita tekstilna zastava z logotipom Option 719 s kontrastnim šivom čudovito dopolnjuje ekskluzivno oblikovanje. Sedež ima standardno višino.  

 • Platišča Option 719

  Elegantna oblika in premijska izdelava se odražata tudi v platiščih: lahko izbirate med možnostjo 719 Classic ali 719 Sport. Karkoli boste izbrali, bodo platišča poskrbela, da bo vaš značaj izstopal.

Billet pack.
 • HP Billet Pack poudarja športni značaj motornega kolesa z aluminijastimi komponentami visoke kakovosti v dvobarvnem videzu in blagovno znamko HP. Billet Pack iz eloksiranega aluminija odraža visoko vrednost.  

 • Billet Pack Classic ekskluzivne Option 719 prinaša elegantne poudarke s komponentami visoke kakovosti v videzu srebrne barve. Billet Pack iz eloksiranega aluminija kaže veliko pozornost do podrobnosti in ustvarja ekskluzivnost. Poleg tega blagovna znamka Option 719 poudarja vtis visoke kakovosti motornega kolesa.  

DODATNA OPREMA ZA R 1250 R

Deli HP.
 • Visokotehnološka popolnost: zelo kakovosten natični glušnik iz titana s karbonsko zaključno kapo zagotavlja močan zvok in športni videz. Poleg tega je športni glušnik znamke Akrapovič lažji od standardnega dušilca zvoka.  

Shranjevanje.
 • Zelo kakovostna potovalna stranska kovčka s trdo lupino in prostornino 32 oz. 31 litrov nudita dovolj prostora za prtljago ali čelado. Kovčka, ki sta odporna proti škropljenju vode, je mogoče zakleniti in sta odlična spremljevalca na kratkih ali dolgih potovanjih. Pokrova se odpirata široko in olajšata natovarjanje. Z nosilnostjo do 10 kg imata trpežna kovčka s trdo lupino dovolj prostora. Priporočena največja hitrost pri nameščenih kovčkih je 180 km/h. Praktični možnosti sta tudi vodoodporni notranji torbi, ki se popolnoma ujemata s potovalnima kovčkoma.

  Vodoodporen plastičen zgornji kovček s prostornino 30 litrov zagotavlja dovolj prostora za čelado. Pokrov, ki je izbirno na voljo v kovinski barvi Asphalt Grey mat, kovinski Blackstorm ali nekovinski Light White, in tečaji s funkcijo Soft Close za nežno spuščanje pokrova poudarjajo vtis visoke kakovosti. Največja nosilnost je 5 kg.  

 • Skladne notranje torbe za stranska kovčka in zgornji kovček prinašajo red za vašo prtljago ter olajšajo natovarjanje in raztovarjanje. Zaradi nosilnega ročaja in naramnega pasu lahko torbo hitro in brez težav prenašate ročno. Praktične podrobnosti vključujejo tristransko zadrgo in mrežasto pregrado v pokrovu.  

 • Majhna torba za rezervoar iz trpežne poliestrske tkanine s prevleko PU je nepogrešljiva spremljevalka za krajša potovanja. Vodoodporni glavni predelek z notranjo torbo, zunanjim žepom, prostornino, ki jo je mogoče razširiti s 5 na 9 litrov, nosilnim ročajem in snemljivim naramnim pasom: funkcije, ki izpolnjujejo vse vaše vsakdanje potrebe.  

Oblika.
 • Aluminijaste opore za noge za voznika so nastavljive v treh položajih in ne ponujajo le ergonomskih prednosti, ampak tudi največje udobje. Billet Packs visoke kakovosti ekskluzivne Option 719 se lahko prilagodijo športnemu slogu vožnje ali različnim telesnim višinam motorista, kar zagotavlja še boljši nadzor, na primer v nagnjenem položaju.  

 • Nožni vzvodi Classic ekskluzivne Option 719 so rezkani iz eloksiranega aluminija in so individualno nastavljivi. S pravo nastavitvijo je mogoče nožne vzvode bolje in bolj občutljivo upravljati med vožnjo stoje po brezpotju. Deli Billet Pack visoke kakovosti z blagovno znamko Option 719 so dodana vrednost motornega kolesa.  

 • Pokrov glave valja ekskluzivne Option 719 prinaša oblikovne poudarke z videzom srebrne barve. Rezkan pokrov visoke kakovosti iz eloksiranega aluminija postavlja bokser v središče pozornosti. Ekskluzivni posebni deli nosijo napis "Option 719" in poudarjajo značaj visoke kakovosti motornega kolesa.  

Ergonomija in udobje.
 • Visok sedež za voznika črne barve:

  30 mm višji sedež za voznika črne barve je še posebej primeren za visoke voznike. Udoben kot kolena omogoča vozniku znatno povečanje udobja sedenja in s tem še več brezskrbnih kilometrov predvsem na daljših potovanjih.

   

  Nizek sedež za voznika črne barve:

  Sedež za voznika črne barve, ki je 30 mm nižji, omogoča lažje vzpenjanje na motorno kolo in olajša dostop do tal. Omogoča lažje manevriranje in nadzor nad motornim kolesom.

   

  Sedež za voznika Sport črne barve:

  Sedež za voznika Sport črne barve je višji in ožji od standardnega sedeža ter podpira športni slog vožnje zaradi aktivnega položaja sedeža. Z višino sedeža 840 mm in dolžino voznikovega razkoraka 1.875 mm je še posebej primeren za visoke motoriste.

 • Zaradi širše površine sedeža in dodatnega oblazinjenja sopotnikov sedež Comfort zagotavlja znatno večje udobje sedenja in še več brezskrbnih kilometrov za sopotnika. Posebej udoben sedež za sopotnika je mogoče kombinirati z vsemi različicami sedeža za voznika.  

 • Zatemnjeno vetrobransko steklo Sport s premazom, odpornim proti praskam, znatno ublaži tlak vetra na trup motorista in zagotavlja športni poudarek. Klasičen videz roadsterja ostane nedotaknjen, uporabite pa ga tudi, da bo vožnja na avtocesti ali daljše potovanje še bolj sproščeno.  

Navigacija in komunikacija.
 • Večnamenski Navigator VI spremeni načrtovanje poti v otroško igro. Sistem s 16 GB bliskovnega pomnilnika in 5-palčnim zaslonom na dotik vas vedno zanesljivo vodi do cilja. Zaradi krožnega polarizacijskega filtra (CPOL) lahko vsebino z vodoodpornega zaslona z lahkoto odčitate tudi pri neposredni sončni svetlobi. Zaslon visoke ločljivosti v ohišju, ki je podobno pametnemu telefonu, nudi vse pomembne informacije in zagotavlja potreben pregled v vsaki situaciji. Številne dodatne funkcije naredijo iz načrtovanja in potovanja razburljivo doživetje. To omogoča, da lahko poti sestavite v skladu z osebnimi željami, da bi uživali v vožnji na ovinkastih in stranskih cestah z malo prometa. Na neznanem terenu je še posebej koristna možnost "povratnega potovanja", saj vas bo vedno zanesljivo pripeljala nazaj na izhodišče. Povezava Bluetooth s komunikacijskim sistemom BMW Motorrad in izbirna aplikacija Smartphone Link omogočata čisto večpredstavnostno doživetje na poti: navigacijski napotki, telefonski klici in pretakanje glasbe, kot tudi priklic vremenskih napovedi ali informacij o prometnih zastojih, niso noben problem. Skupaj s pripravo za navigacijo so na voljo tudi druge funkcije, kot je "My Motorcycle", medtem ko vam večnamenski upravljalnik na krmilu ponuja alternativno možnost upravljanja. Vsakdo, ki se odloči za prednaložene podatke zemljevidov, ima vedno posodobljeno stanje zaradi vseživljenjskih, brezplačnih posodobitev zemljevidov.

Varnost.
 • Robustni varnostni loki motorja iz poliranega nerjavnega jekla zanesljivo ščitijo območje okoli valja pred poškodbami, ne da bi omejevali kot nagiba med vožnjo skozi ovinek. Čvrsta cevasta konstrukcija vzdrži tudi grobe udarce in lahko prepreči večjo škodo zaradi padcev na asfaltu.  

Prenesite katalog dodatne opreme
 • Katalog originalne dodatne opreme BMW Motorrad 2020
  PDF   |   47.89 MB   |   English

Oblikujte svoj BMW R 1250 R.

Od barve pa vse do opreme – konfigurator vam omogoča, da sestavite svoje sanjsko motorno kolo BMW.

Konfiguriraj zdaj
spinner