Style Sport.

To cestno motorno kolo je v slogu Style Sport še posebej dinamično. Že zaradi ekskluzivnih barvnih kombinacij z univerzalnima barvama Lightwhite in Racingred ter kovinsko barvo Racingblue je pogled nanj še posebej privlačen. Bel okvir, velike barvne nalepke in visokokakovostne komponente strojne opreme zaokrožajo športni značaj. 

+ Izvedi več
Paket Dynamic

Paket Dynamic izboljša športne zmogljivosti motornega kolesa, tako na cesti kot na terenu, poleg tega pa nudi dodatno varnost. K dodatni opremi spadajo način vožnje Pro s sistemom Core Screen Sport, ABS Pro, dinamični nadzor oprijema (DTC), nastavitev vlečnega navora motorja MSR, sistem pomoči pri zaviranju (DBC) in funkcija Hill Start Control (HSC) Pro, pripomoček za prestavljanje Pro Shift Assistant ter dnevna luč in smernik LED. 

DTC

Dinamični nadzor oprijema (DTC) zagotavlja večjo stabilnost vožnje in nadzoruje zdrs kolesa tudi v nagnjenem položaju pri vožnji skozi ovinek, da prepreči vrtenje zadnjega kolesa v prazno. Odvisno od načina vožnje DTC omogoča več ali manj zdrsa in s tem zagotavlja največje prednosti potisne sile in varnosti na kateri koli površini.

Dnevna luč

LED dnevna luč zagotavlja večjo varnost v cestnem prometu. Zaradi sodobne LED-tehnologije izboljša prepoznavnost motornega kolesa. Poleg udobne samodejne funkcije se lahko dnevna luč aktivira tudi ročno in navdušuje s svojim ikoničnim, prepoznavnim videzom.  

Asistent za prestavljanje Pro

Asistent za prestavljanje Pro omogoča pretikanje navzgor in navzdol v skoraj vseh območjih obremenitve in vrtilne frekvence motorja brez krmiljenja sklopke. Asistent tako zagotavlja občutno krajše prestavne čase in opusti stiskanje sklopke, s tem pa ponuja več udobja, dinamike in užitka v vožnji.

ABS Pro

Z inovativnim ABS Pro voznik ohrani boljši nadzor nad motornim kolesom tudi med zaviranjem v nagnjenem položaju. Ker sistem senzorjev meri tudi kot naklona, se zavorni tlak uravnava na boljši način tudi pri vožnji skozi ovinek. To zmanjšuje težnjo motornega kolesa, da se vzravna, kar pomeni, da ga lahko voznik ohranja natančneje v idealnem položaju.  

Dynamic ESA

Dynamic ESA (elektronska nastavitev podvozja) zagotavlja stabilnejšo in zato še varnejšo vožnjo. Sistem samodejno uravnava blaženje in prednapetost vzmeti teleskopskih vilic in vzmetnih nog, odvisno od pogojev vožnje in obremenitve vašega motornega kolesa, hkrati pa ponuja najvišjo stopnjo udobja in oprijema na vseh površinah, tudi v nagnjenem položaju.

Športno krmilo

Športno krmilo podpira aktivni položaj sedenja in s tem športni slog vožnje.  

Sedež Sport

Sedež Sport z 20 mm višjim in ožjim delom za voznika podpira športni slog vožnje zaradi aktivnega položaja sedeža. Posebej je primeren za visoke motoriste, saj jim udoben kot kolen omogoča znatno izboljšanje udobja sedenja in s tem še več brezskrbnih kilometrov tudi na dolgih razdaljah.  

Keyless Ride

Zaradi funkcije Keyless Ride lahko ključ za vžig zdaj ostane v žepu. Sistem brez ključa je izjemno priročen in omogoča motoristu, da zažene svoj stroj s pritiskom gumba. Na ta način lahko odklenete tudi ključavnico krmila in pokrovček rezervoarja. Moto se glasi: samo povzpnite se in krenite na pot!  

Style Exclusive.

V slogu Style Exclusive je motorno kolo lakirano z izbrano žlahtno mat mineralno sivo kovinsko barvo. Temu so dodani materiali in površine z dodano vrednostjo. Napis Exclusive, velike barvne nalepke in visokokakovostne komponente iz legiranega jekla zaokrožajo eleganten značaj.

+ Izvedi več
Dnevna luč

LED dnevna luč zagotavlja večjo varnost v cestnem prometu. Zaradi sodobne LED-tehnologije izboljša prepoznavnost motornega kolesa. Poleg udobne samodejne funkcije se lahko dnevna luč aktivira tudi ročno in navdušuje s svojim ikoničnim, prepoznavnim videzom.  

Keyless Ride

Zaradi funkcije Keyless Ride lahko ključ za vžig zdaj ostane v žepu. Sistem brez ključa je izjemno priročen in omogoča motoristu, da zažene svoj stroj s pritiskom gumba. Na ta način lahko odklenete tudi ključavnico krmila in pokrovček rezervoarja. Moto se glasi: samo povzpnite se in krenite na pot!  

Obloga rezervoarja za gorivo Pure

Obloga rezervoarja za gorivo Pure iz nerjavnega jekla, ki je obdelana s peskanjem, pri čemer nastanejo steklene kroglice, zagotavlja trpežno sijočo in matirano površino.  

Kromiran izpušni sistem

Izpušni sistem s kromiranim zadnjim glušnikom visoke kakovosti in izpušnim kolektorjem ima zelo eleganten videz visokega sijaja. Peterokotna zasnova močnega zadnjega glušnika nudi večjo svobodo kota nagiba pri vožnji skozi ovinek in zagotavlja tudi jasen pogled na zadnje kolo.  

LED-smerniki

Sijoč videz: privlačni LED-smerniki z belim steklom navdušijo z vitko obliko in sodobno tehnologijo osvetlitve. Hitreje se odzivajo kot običajne žarnice in imajo veliko daljšo življenjsko dobo. Rezultat tega je dodatna varnost v cestnem prometu.  

Dobra osnova pomeni veliko možnosti.

Tudi s standardno različico R 1250 R v brezčasni kovinski osnovni barvi Black Storm dobite sodoben in zelo kakovosten slečen motocikel. Da pa bo vaše potovanje tudi s sopotnikom čisti užitek, lahko svoj roadster prilagodite tako, da bo še bolj udoben ali potovalno naravnan.  

+ Izvedi več
Paket Touring

Zaradi paketa Touring tudi daljša potovanja postanejo sproščen in udoben užitek. To je zagotovljeno z dodatki, kot so prtljažnik, asistent za uravnavanje hitrosti, elektronska nastavitev podvozja Dynamic ESA, funkcija Keyless Ride, priprava za navigacijski sistem in sredinsko stojalo.  

Asistent za uravnavanje hitrosti

Elektronski tempomat, ki vzdržuje stalno hitrost vožnje, je mogoče aktivirati pri hitrosti nad 30 km/h. Z njim lahko sproščeno uživate zlasti na daljših avtocestnih odsekih. Funkcija se izklopi pri zaviranju, če pa pritisnete tipko Resume, se bo ponovno vzpostavila izbrana hitrost. 

Sredinsko stojalo

Sredinsko stojalo zagotavlja varno, stabilno parkiranje stroja in ponuja prednosti, na primer pri točenju goriva v rezervoar, nakladanju in razkladanju kovčkov ali med vzdrževalnimi deli. Poleg tega so pnevmatike in vzmetni elementi razbremenjeni, če motorno kolo stoji dalj časa.

Prtljažnik

Zgornji kovček ali druge kose prtljage je mogoče namestiti na robusten prtljažnik z ročaji za sopotnika.

Nosilec za potovalni kovček

Enostavno in praktično: nosilca za stranska kovčka sta sestavljena iz dveh pritrdilnih sponk, ki sta nameščeni na obeh straneh motornega kolesa na zadnjem okvirju. Potovalna kovčka lahko enostavno obesite nanju in zagotavljata največjo varnost prevoza.

Paket Dynamic

Paket Dynamic izostri športne lastnosti stroja, hkrati pa ponuja varnostne prednosti. Dodatna oprema vključuje funkcije, kot so načini vožnje Pro z ABS Pro, dinamični nadzor oprijema (DTC), dinamični nadzor zaviranja (DBC), pomoč pri speljevanju na klancu (HSC), asistent za prestavljanje Pro, LED dnevna luč in LED-smerniki.  

Dnevna luč

LED dnevna luč zagotavlja večjo varnost v cestnem prometu. Zaradi sodobne LED-tehnologije izboljša prepoznavnost motornega kolesa. Poleg udobne samodejne funkcije se lahko dnevna luč aktivira tudi ročno in navdušuje s svojim ikoničnim, prepoznavnim videzom.  

Nadzor tlaka v pnevmatikah

Nadzor tlaka v pnevmatikah (TPC) zagotavlja informacije o trenutnem tlaku v pnevmatikah in že v zgodnji fazi opozori voznika na možne nevarnosti v primeru izgube tlaka. Vrednosti lahko prikličete prek zaslona v kokpitu. Rumena informacijska lučka in rdeča opozorilna lučka med vožnjo samodejno sporočata ustrezno odstopanje od nastavljenih vrednosti.  

Inteligentni sistem za klic v sili

V primeru nesreče inteligentni klic v sili samodejno vzpostavi stik s klicnim centrom BMW, da čim hitreje sproži verigo reševanja. Prenese se položaj motornega kolesa in, če je mogoče, se vzpostavi začetni pogovor z zadevno osebo. Sistem lahko sprožite tudi ročno, na primer za pomoč drugim udeležencem v prometu.  

Sedež za sopotnika Comfort

Zaradi širše površine sedeža in dodatnega oblazinjenja sopotnikov sedež Comfort zagotavlja znatno večje udobje sedenja in še več brezskrbnih kilometrov za sopotnika. Posebej udoben sedež za sopotnika je mogoče kombinirati z vsemi različicami sedeža za voznika.  

Ogrevanje ročk

Nič več hladnih rok: za to bosta poskrbeli električno ogrevani ročki z dvostopenjskim uravnavanjem temperature. Ročki izboljšata udobje in ponujata večjo varnost, saj je motorno kolo lažje nadzorovati s toplimi rokami in več občutka v prstih. Ogrevani ročki se udobno upravljata prek desne upravljalne enote na krmilu.  

Option 719

Brez zasilnih rešitev, brez presenečenj, brez kompromisov. Z Option 719 dobiš del prave zgodovine proizvajalca BMW Motorrad, ki daje tvojemu motornemu kolesu osebni pridih z najstrožjimi standardi kakovosti. Možnost Option 719 ponuja izjemno visokokakovostno in estetsko zasnovano dodatno opremo, kot so ekskluzivni paketi rezkanih delov Option 719 ali impresivna dvobarvna kolesa. Zdaj to lahko naročiš že v tovarni.

Pri snovanju je glavni poudarek na usklajenem združevanju delov v celotno podobo vozila, kar pomeni, da se vsi deli popolno vključujejo v koncept vozila, zaradi česar motorno kolo pridobi skladen in ekskluziven videz.

Sodelovanje med strokovnjaki družbe BMW Motorrad za razvoj, ki se lahko pohvalijo z dolgoletnimi in raznolikimi izkušnjami, in združevanje zapletenih proizvodnih postopkov omogočata novo raven izjemnosti in ekskluzivnosti. V našem konfiguratorju lahko Option 719 popolnoma prilagodite svojim željam na najvišji ravni s posebno opremo. Motorno kolo bodo nato sestavili tisti, ki tvoje motorno kolo BMW poznajo najbolje. In to smo mi.

+ Izvedi več
IZVEDI VEČ external-link-arrow-slim
Platišča Option 719

Elegantna oblika in premijska izdelava se odražata tudi v platiščih: lahko izbirate med možnostjo 719 Classic ali 719 Sport. Karkoli boste izbrali, bodo platišča poskrbela, da bo vaš značaj izstopal.

Paketi rezkanih delov.

Paket rezkanih delov Option 719 Classic

Paket rezkanih delov Classic ekskluzivne možnosti Option 719 s kakovostnimi komponentami in srebrnim videzom poudarja zasnovo motorja. Z rezkanih delov iz eloksiranega aluminija je razvidna ogromna pozornost, ki jo namenjamo podrobnostim, hkrati pa deli motorju dajejo ekskluzivno vrednost. Znamka Option 719 poleg tega še poudarja občutek kakovosti motorja. Paket rezkanih delov Option 719 Classic vključuje obdelani pokrov glave cilindra vključno s pokrovom vžigalnih tuljav, vijak za dolivanje olja in sprednji pokrov ohišja motorja. Pokrov glave cilindra in pokrov ohišja motorja sta izdelana iz kovanega kosa.

Paket rezkanih delov Option 719 Classic II vključuje pokrov posode za gorivo, nastavljivi nožni opori za voznika, rezkano zavorno ročico in prestavno stopalko ter večstopenjsko nastavljivo ročico ročne zavore in ročico sklopke. Obdelana rezkana ogledala v videzu čistega aluminija so dodaten optični vrhunec.

Paket rezkanih delov Option 719 Shadow

Klasični paket rezkanih delov Shadow Option 719 z izjemno kakovostnimi sestavnimi deli v črni in srebrni barvi iz aluminija poudarja športni karakter motornega kolesa. Vključuje pokrov ohišja motorja spredaj in pokrov glave cilindra, pokrov vžigalnih tuljav, vijak za dolivanje olja in črne plastične zanke na pokrovu glave cilindra. Klasični paket rezkanih delov Shadow II Option 719 obsega stopalke in ročice, retrovizorja in nožni opori izjemne vrednosti in z natančnim prileganjem. Rezkani pokrov posode za gorivo združuje slog in funkcionalnost.

Paket rezkanih delov Option 719 Storm

Oba paketa rezkanih delov Storm in Storm II in ekskluzivne možnosti Option 719 s kakovostnimi komponentami in srebrno-sivim videzom poudarja zasnovo »Rough-Look«. Z rezkanih delov iz eloksiranega aluminija je razvidna ogromna pozornost, ki jo namenjamo podrobnostim, hkrati pa deli motorju dajejo ekskluzivno vrednost. Znamka Option 719 poleg tega še poudarja občutek kakovosti motorja. Vsi rezkani deli se popolnoma prilegajo in so izjemno usklajeni z zasnovo vozila. Klasični paket rezkanih delov Storm Option 719 vključuje v območju motorja pokrov glave cilindra vključno s pokrovom vžigalnih tuljav, vijak za dolivanje olja in sprednji pokrov ohišja motorja. Klasični paket rezkanih delov Storm II Option 719 vključuje obdelane retrovizorje, pokrov posode za gorivo, nastavljivi nožni opori za voznika, rezkano zavorno ročico in prestavno stopalko ter večstopenjsko nastavljivo ročico ročne zavore in ročico sklopke.

DODATNA OPREMA ZA R 1250 R

Športni glušnik

Vrhunska popolnost: Kakovostni športni dušilnik iz titana s karbonskim zaključkom poskrbi za mogočen zvok in športni videz. Prav tako je športni dušilnik, ki ga izdeluje podjetje Akrapovič, lažji od serijskega dušilnika. 

Shranjevanje.

Potovalna stranska kovčka in zgornji kovček

Zelo kakovostna potovalna stranska kovčka s trdo lupino in prostornino 32 oz. 31 litrov nudita dovolj prostora za prtljago ali čelado. Kovčka, ki sta odporna proti škropljenju vode, je mogoče zakleniti in sta odlična spremljevalca na kratkih ali dolgih potovanjih. Pokrova se odpirata široko in olajšata natovarjanje. Z nosilnostjo do 10 kg imata trpežna kovčka s trdo lupino dovolj prostora. Priporočena največja hitrost pri nameščenih kovčkih je 180 km/h. Praktični možnosti sta tudi vodoodporni notranji torbi, ki se popolnoma ujemata s potovalnima kovčkoma.

Vodoodporen plastičen zgornji kovček s prostornino 30 litrov zagotavlja dovolj prostora za čelado. Pokrov, ki je izbirno na voljo v kovinski barvi Asphalt Grey mat, kovinski Blackstorm ali nekovinski Light White, in tečaji s funkcijo Soft Close za nežno spuščanje pokrova poudarjajo vtis visoke kakovosti. Največja nosilnost je 5 kg.  

Notranja torba za stranska kovčka in zgornji kovček

Skladne notranje torbe za stranska kovčka in zgornji kovček prinašajo red za vašo prtljago ter olajšajo natovarjanje in raztovarjanje. Zaradi nosilnega ročaja in naramnega pasu lahko torbo hitro in brez težav prenašate ročno. Praktične podrobnosti vključujejo tristransko zadrgo in mrežasto pregrado v pokrovu.  

Torba za rezervoar za gorivo, majhna, 5–9 l

Majhna torba za rezervoar iz trpežne poliestrske tkanine s prevleko PU je nepogrešljiva spremljevalka za krajša potovanja. Vodoodporni glavni predelek z notranjo torbo, zunanjim žepom, prostornino, ki jo je mogoče razširiti s 5 na 9 litrov, nosilnim ročajem in snemljivim naramnim pasom: funkcije, ki izpolnjujejo vse vaše vsakdanje potrebe.  

Oblika.

Opore za noge za voznika Option 719, nastavljive

Aluminijaste opore za noge za voznika so nastavljive v treh položajih in ne ponujajo le ergonomskih prednosti, ampak tudi največje udobje. Billet Packs visoke kakovosti ekskluzivne Option 719 se lahko prilagodijo športnemu slogu vožnje ali različnim telesnim višinam motorista, kar zagotavlja še boljši nadzor, na primer v nagnjenem položaju.  

Nožni vzvod Option 719, nastavljiv

Nožni vzvodi Classic ekskluzivne Option 719 so rezkani iz eloksiranega aluminija in so individualno nastavljivi. S pravo nastavitvijo je mogoče nožne vzvode bolje in bolj občutljivo upravljati med vožnjo stoje po brezpotju. Deli Billet Pack visoke kakovosti z blagovno znamko Option 719 so dodana vrednost motornega kolesa.  

Pokrov glave valja Classic ekskluzivne Option 719

Pokrov glave valja ekskluzivne Option 719 prinaša oblikovne poudarke z videzom srebrne barve. Rezkan pokrov visoke kakovosti iz eloksiranega aluminija postavlja bokser v središče pozornosti. Ekskluzivni posebni deli nosijo napis "Option 719" in poudarjajo značaj visoke kakovosti motornega kolesa.  

Ergonomija in udobje.

Sedeži za voznika

Nizek sedež za voznika črne barve:

Sedež za voznika črne barve, ki je 60 mm nižji, omogoča lažje vzpenjanje na motorno kolo in olajša dostop do tal. Omogoča lažje manevriranje in nadzor nad motornim kolesom.

 

Sedež za voznika Sport, črn:

Sedež za voznika Sport črne barve je višji in ožji od standardnega sedeža ter podpira športni slog vožnje zaradi aktivnega položaja sedeža. Z višino sedeža 840 mm in dolžino voznikovega razkoraka 1.875 mm je še posebej primeren za visoke motoriste.

Udobnejši zadnji sedež

Udobnejši zadnji sedež zaradi širše površine sedeža in dodatnega oblazinjenja nudi občutno več udobja in s tem sovozniku omogoča še več brezskrbno prevoženih kilometrov. Izjemno udoben zadnji sedež je mogoče kombinirati z vsemi različicami voznikovih sedežev. 

Zatemnjeno športno vetrobransko steklo

Zatemnjeno športno vetrobransko steklo z zaščito proti praskam občutno zmanjša upor vetra ob zgornji del telesa in motornemu kolesu daje športni videz. Ohranja klasični videz cestnega motocikla, vendar je z njim mogoče prevoziti tudi hitrejše avtocestne odseke ali se še bolj sproščeno odpraviti na daljše potovanje. 

Navigacija in komunikacija.

BMW Navigator VI

Večnamenski Navigator VI spremeni načrtovanje poti v otroško igro. Sistem s 16 GB bliskovnega pomnilnika in 5-palčnim zaslonom na dotik vas vedno zanesljivo vodi do cilja. Zaradi krožnega polarizacijskega filtra (CPOL) lahko vsebino z vodoodpornega zaslona z lahkoto odčitate tudi pri neposredni sončni svetlobi. Zaslon visoke ločljivosti v ohišju, ki je podobno pametnemu telefonu, nudi vse pomembne informacije in zagotavlja potreben pregled v vsaki situaciji. Številne dodatne funkcije naredijo iz načrtovanja in potovanja razburljivo doživetje. To omogoča, da lahko poti sestavite v skladu z osebnimi željami, da bi uživali v vožnji na ovinkastih in stranskih cestah z malo prometa. Na neznanem terenu je še posebej koristna možnost "povratnega potovanja", saj vas bo vedno zanesljivo pripeljala nazaj na izhodišče. Povezava Bluetooth s komunikacijskim sistemom BMW Motorrad in izbirna aplikacija Smartphone Link omogočata čisto večpredstavnostno doživetje na poti: navigacijski napotki, telefonski klici in pretakanje glasbe, kot tudi priklic vremenskih napovedi ali informacij o prometnih zastojih, niso noben problem. Skupaj s pripravo za navigacijo so na voljo tudi druge funkcije, kot je "My Motorcycle", medtem ko vam večnamenski upravljalnik na krmilu ponuja alternativno možnost upravljanja. Vsakdo, ki se odloči za prednaložene podatke zemljevidov, ima vedno posodobljeno stanje zaradi vseživljenjskih, brezplačnih posodobitev zemljevidov.

Varnost.

Varnostni loki motorja

Robustni varnostni loki motorja iz poliranega nerjavnega jekla zanesljivo ščitijo območje okoli valja pred poškodbami, ne da bi omejevali kot nagiba med vožnjo skozi ovinek. Čvrsta cevasta konstrukcija vzdrži tudi grobe udarce in lahko prepreči večjo škodo zaradi padcev na asfaltu.  

Prenesite katalog dodatne opreme

Katalog originalne dodatne opreme BMW Motorrad 2021
PDF   |   53.99 MB   |   English

Vaš lastni Roadster

Oblikujte svoj BMW R 1250 R.

Od barve pa vse do opreme – konfigurator vam omogoča, da sestavite svoje sanjsko motorno kolo BMW.

Konfiguriraj zdaj
spinner