Street Air

Hitrejši kot utrip očesa.

Jopič, ki je bil do sedaj namenjen profesionalnim tekmovalcem v dirkah MotoGP, je zdaj na voljo tudi za običajen cestni promet. Na voljo je za vsak tip motornega kolesa – bodisi maksi skuter bodisi R 1200 GS. BMW Motorrad je v sodelovanju z Alpinestars izdelal jopič z vgrajeno zračno blazino. Jopič ima zelo široko območje zaščite za hrbet in ramena. Sistem se aktivira takoj, ko je zadrga zapeta do konca, in nudi največjo zaščito v vseh voznih razmerah, ne da bi bil povezan z motornim kolesom. Popolna zaščita se aktivira v največ 85 ms. Utrip očesa traja 100 ms do 400 ms dlje. To je inovacija, ki se nosi.

Kako deluje?

Kako deluje?

Ko je telovnik povezan z jopičem in vklopljen, zapnite zadrgo: sistem se bo aktiviral in lahko se odpravite na pot. Tesno prilegajoči senzorji, vgrajeni v telovnik, omogočajo, da sistem prepozna trk v 30 do 60 ms. Razporejeni na hrbtnem in ramenskem predelu telovnika, neprekinjeno prenašajo meritve v osrednji kontrolni modul. Najsodobnejši rezervoar za stisnjen zrak napolni zračne komore v 25 ms. Največja možna zaščita – hitreje kot človek utripne z očesom.

+ Izvedi več

Inovacija, ki se nosi.

Kdaj bo sistem na voljo za uporabo tudi na cesti in ne samo na dirkališču, je bilo za Svena Kirschingna, razvijalca sistema Street AIR BMW Motorrad, samo vprašanje časa. "Z oblačilom Street AIR BMW Motorrad imamo zdaj rešitev, ki združuje največjo zaščito in največjo prilagodljivost," je v pogovoru za javnost povedal razvijalec. Sven Kirschning je navdušen nad dodatno zaščito za prsni koš in ramena – vse to brez oviranja svobode gibanja uporabnika. Prav tako ni bilo nevarnosti, da bi se sistem spontano aktiviral med preskusnimi vožnjami.
"Čeprav motorist lahko zazna sprožitev, morate vedeti, da deluje sistem tako hitro, da to nima vpliva. Reakcijski čas človeka je tako počasen, da v tem času še vedno normalno vozite." V prihodnosti lahko še razširimo proizvodni portfelj na tem področju.
+ Izvedi več
Ponosni smo, da smo s Street AIR dali na trg nekaj revolucionarnega. To bomo nadaljevali tudi v prihodnje. “

Sven Kirschning

Prodajalci BMW v vaši bližini.

Originalna oprema BMW Motorrad zagotavlja, da bo vaš naslednji izlet edinstveno doživetje. Obiščite nas in poiščite nasvet.

Poiščite prodajalca BMW
spinner