Ena zgodba, nešteto zgodb

Ljudje, ki so imeli ključno vlogo pri oblikovanju zgodovine motornih koles BMW, kršijo standarde. Vse se je začelo z glavnim konstruktorjem Maxom Frizom, ki je zasnoval prvi BMW Motorrad, predstavljen na nemškem avtomobilskem salonu 28. septembra 1923. Sledili so mu oblikovalci, dirkači in mojstri, ki so prav tako izpodbijali status quo. Rudolf Schleicher je imel vodilno vlogo pri razvoju motorja za BMW R 37, prvi športni model blagovne znamke BMW Motorrad, leta 1924. Ernst Jakob Henne je leta 1937 s popolnoma zaprtim vozilom BMW 500 Kompressor podrl hitrostni rekord z 279,503 km/h. Georg "Schorsch" Meier je bil prvi nebritanski dirkač, ki je leta 1939 z motornim kolesom BMW Kompressor zmagal na dirki Senior TT Isle of Man. Še dandanes razmišljajo napredno in razvijajo na primer nove koncepte vozil, ki temeljijo na novih pogonskih sistemih.

+ Izvedi več

100 let na eni sliki

100 let v enem umetniškem delu: ta motiv na igriv in nazoren način prikazuje najpomembnejše trenutke 100-letne zgodovine BMW Motorrad. Katere mejnike lahko odkrijete: motor Boxer, pozo zmagovalca dirke Pariz-Dakar, jubilejni model z lokom, tovarno BMW Group v Berlinu in številne druge.

+ Izvedi več
„ 

Vaša zgodba dopolnjuje našo x 100 let

 “

Max Friz –
Glavni konstruktor od leta 1917

Od leta 1917 je bil Max Friz glavni konstruktor pri BMW in se je posvetil svoji veliki strasti: razvoju motornega kolesa. V samo štirih tednih je na papirju pripravil celotno konstrukcijsko risbo. Septembra 2023 bo na nemškem avtomobilskem salonu predstavljena njegova vizija, BMW R 32. Ostalo je zgodovina

Hans A. Muth
Prvi oblikovalec od leta 1971

Hans A. Muth je prvi oblikovalec, ki se je leta 1971 pridružil podjetju BMW Motorrad. Svojo strast do hitrosti je leta 1973 prenesel na cesto s prvim suer motornim kolesom BMW Motorrad. R 90 S je s svojim videzom požel val navdušenja. V zgodovini izdelkov BMW Motorrad se pojavljajo številne slogovne ikone.

Edgar Heinrich
Podpredsednik za oblikovanje od leta 2012

Pod vodstvom Edgarja Heinricha sta bila od leta 2012 razvita kultni potovani enduro BMW R 1200 GS in super športno motorno kolo S 1000 RR ter številna druga motorna kolesa. Posveča pa se tudi elektrifikaciji mobilnosti, na primer pri razvoju avantgardnega električnega skuterja CE 04 ali vizijam, kot je AMBY 2022.

Delite svojo zgodbo

100 let – kakšna vožnja! Gotovo se spomnite vaših norih, posebnih ali čustvenih doživetij na motornem kolesu. Vaša zgodba bo šele resnično poživila našo zgodovino. Kajti vi ste tisti, ki naša motorna kolesa predstavljate svetu – tam, kjer se dogaja resnično, svobodno življenje. Delite vašo najboljšo zgodbo in pokažite, da ste del svobodnega gibanja. Enostavno naložite na družabne medije, označite z #YourStoryMakesOursComplete in se pojavite tukaj na našem zgodovinskem zidu.

+ Izvedi več

100 let na eni razstavi

Pod geslom "100 LET BMW MOTORRAD" jubilejna razstava oživlja 100 let zgodovine BMW Motorrad. Podajte se na potovanje skozi 100 let, polno strasti, velikih sanj in impresivnih zgodb. Premaknite se skozi zgodovino in v poglobljeni svet, v katerem je strast do motociklizma otipljiva z vsemi čuti. Tukaj lahko doživite celotno vesolje BMW Motorrad, od terenskih prizorov do urbanih okolij. In tudi tu ste del naše zgodbe.

+ Izvedi več

Lokacija

Lokacija

Razstava se nahaja v znameniti "Bowl" v muzeju BMW München. Startni signal bo dan 12. maja 2023 in vrata se bodo odprla za javnost. Dober razlog za kolesarski izlet – ali za vso družino.

+ Izvedi več

Novi "stari" retro roadster

R 12 nineT

R 12 nineT

Evolucija legende. Novi R 12 nineT je logično nadaljevanje ikoničnega retro roadsterja R nineT. Z novo ergonomijo, več dinamike in bolj retro videzom. Še naprej se razvija in ostaja zvesta sama sebi. Kot vedno: čisto #SoulFuel. Kot prej: kot nalašč za prilagajanje. Na poti je... začnite s svojim pričakovanjem.

+ Izvedi več

Električna revolucija

BMW CE 02

Na tem stilskem oblikovalskem vrhuncu silovito osvojite vaše mesto. Električni BMW CE 02 se brez težav premika skozi najmanjše ulice in najdaljše zastoje ob koncu delovnega dne. Vedno v preskoku na naslednjo napovedano lokacijo. Vendar kaj natančno je CE 02? Električni skiro, E-skuter? Ne! Imenujemo ga eParkourer, ker se na njem premikate tako agilno kot oseba, ki se ukvarja s Parkourjem. Premikajte se na svoj način.

+ Izvedi več
CE 02 external-link-arrow-slim

Die Geschichte geht weiter

spinner