*Izračun velja za 3asy Ride • Finančni leasing za dobo 33 mesecev • 33% polog od MPC • zadnji obrok 33% • efektivna obrestna mera na dan 11. 6. 2019 znaša 3,37%. Gorenjska banka, d. d., Kranj, finančni partner BMW Financial Services v Sloveniji, si pridružuje pravico do spremembe pogojev financiranja.

Vsi motorji so dobavljeni z opremo, ki je zahtevana po zakonu. ( npr. odbojna stekla kot zahteva EUR4 standard ). Slike se lahko razlikujejo od dejanskega stanja.

Vsi motorji so dobavljeni z opremo, ki je zahtevana po zakonu. ( npr. odbojna stekla kot zahteva EUR4 standard ). Slike se lahko razlikujejo od dejanskega stanja.

BMW K 1600 GTL.

Razkošno potovanje. Prihod v prvem razredu.

Vrhunska vožnja. Ki traja in traja. Drsite proti obzorju v slogu in eleganci tega razkošnega in visokozmogljivega potovalnega motocikla. Novi BMW K 1600 GTL predstavlja vrhunec na področju visoke kakovosti in čistega udobja z legendarnim vrstnim šestvaljnikom. Serijska oprema zdaj vključuje dinamično elektronsko nastavljivo vzmetenje in sistem ABS Pro najnovejše generacije. Preoblikovani plastični deli še bolj izpostavijo eleganten nastop. Ostanite mirni in zbrani v vsaki vremenski situaciji in na kakršni koli razdalji. Sami ali s sopotnikom: uživajte v vrhunskem nadzoru in lahkotnem krmiljenju pri vseh svojih prihodih in odhodih. Potovanje s K 1600 GTL je svojevrstno doživetje – eleganten, zmogljiv, razkošen – prvi razred na dveh kolesih vas pričakuje.

OBLIKA MODELA K 1600 GTL

Izberi svoj stil.

S skupno štirimi različnimi barvnimi možnostmi lahko svoje motorno kolo K 1600 GTL oblikuješ še bolj individualno.

*/-->

Style Elegance

Style Elegance z lakiranjem v kovinski barvi Pollux poudarja plemenite gene K 1600 GTL, ki jih dodatno poudarjajo ustrezni kromirani deli.

*/-->

Kovinska barva Black Storm

Nova kovinska barvna Black Storm zagotavlja močan, brezkompromisen videz in impresivno poudarja linije K 1600 GTL.

*/-->

Option 719 v kovinski barvi Blueplanet/Ivory

Option 719 v kovinski barvi Blueplanet/Ivory združuje najnovejšo tehnologijo barvanja s predanim ročnim delom.

*/-->

Option 719 v kovinski barvi Stardust

Prefinjeni poudarki in tradicionalen postopek ročnega barvanja z Option 719 v kovinski barvi Stardust metallic – vse, kar lahko pričakujete od razkošnega potovalnika.

Zasnova: čista popolnost.

K 1600 GTL je doživel prvovrstno stilsko osvežitev. Na novo oblikovani boki, mreže hladilnikov, pokrov posode za gorivo in shranjevalni predali ga naredijo še bolj elegantnega. Čudoviti detajli, kot so nožne opore, pomagajo ustvariti še bolj dovršen videz, prepoznavni elementi, kot so sprednje vzmetenje Duolever, zelo opazen vrstni šestvaljni motor, inovativen ksenonski žaromet in šasija, pa poosebljajo pionirstvo na področju sloga. Skupaj s preoblikovanim sprednjim delom, vključno z ogledali in vetrobranom, ustvarjajo edinstvene elegantno-dinamične linije.
Ta razkošen in celovit paket ne izraža le prvovrstnega oblikovanja, ampak kar sam po sebi kliče k vožnji po cesti pred vami.
+ Izvedi več

Šestvaljni vrstni motor

1.649
cm3 prostornine
750
mm – višina sedeža
175
Nm največjega navora pri 5250 min-1
117
litrov prostora za shranjevanje
Oljno/vodno hlajen štiritaktni šestvaljni vrstni motor

Vrhunski šestvaljni motor.

Vrhunski šestvaljni motor.

Prvorazredni motor: legendarni vrstni šestvaljnik ponuja nepredstavljivo mehkobo v vožnji in vrhunske zmogljivosti v segmentu razkošnih potovalnikov. Z močjo 118 kW (160 KM) in največjim navorom 175 Nm pri 5250 min-1 ponuja popolno zmogljivost za dinamično vožnjo. 70 odstotkov navora je na voljo že pri 1500 min-1.

+ Izvedi več

Doživite zvok motocikla K 1600 GTL

Vrhunci modela K 1600 GTL

Nova dimenzija.

Nova dimenzija.

Serijsko nameščeno dinamično elektronsko nastavljivo vzmetenje dodaja doživetju vožnje novo dimenzijo. Izjemno občutljiva senzorska enota v nekaj milisekundah zazna vozne razmere in prilagodi blažilnik vzmetenja. To zagotavlja idealno nastavitev blaženja v vsaki situaciji. Tudi v nagibu je doseženo udobje blaženja, kakršnega si prej ni bilo mogoče predstavljati, kar zagotavlja neverjetno stabilno vožnjo.

+ Izvedi več

Zajahajte motocikel in se sprostite.

Zajahajte motocikel in se sprostite.

K 1600 GTL ponuja tudi nepredstavljivo udobje in ogromno prostora za shranjevanje z odlično dostopnostjo. Premišljeno zasnovane in preprosto dostopne rešitve za shranjevanje prtljage so bile ustvarjene z mislijo na udobje potnika, kar motorno kolo K 1600 GTL postavlja v sam vrh na področju kakovosti potovanja. Tudi dolge vožnje v dvoje so pravi užitek zahvaljujoč dovršenim rešitvam, kot so centralno zaklepanje, gretje sedeža, električno nastavljiv vetrobran in prilagodljiva višina sedeža.

Za dodatno udobje poskrbijo različni načini vožnje in dinamični nadzor oprijema. Temu smo dodali še večnamenski upravljalnik: nepogrešljiv pripomoček za upravljanje, s katerim se lahko voznik priročno premika po menijih, ne da bi moral spustiti krmilo ali umakniti pogled s ceste. Nič vas ne more ustaviti, ko se z motociklom K 1600 GTL odpravite na sproščeno vožnjo proti novim obzorjem. To vam omogoča serijsko vgrajena razkošna oprema z nešteto funkcijami.

+ Izvedi več
 • Za najboljši stik s cesto.
  Serijsko vgrajeno dinamično elektronsko nastavljivo vzmetenje (ESA) znatno poveča prvorazredno udobje vožnje z motociklom K 1600 GTL. Zagotavlja najboljši oprijem ter najvišjo raven varnosti in udobja: dinamično elektronsko nastavljivo vzmetenje (ESA) upravlja vzmetenje glede na vozne razmere in manevre s samodejnim prilagajanjem zaznanim pogojem. S tem zagotavlja občutno izboljšan stik med cesto in pnevmatiko, tudi ob nagibu, stabilnost vožnje v vsakem trenutku ter višjo raven udobja in varnosti – zlasti na dolgih turah.

  Standardna nastavitev »Road« vas udobno prepelje prek vseh neravnin. Z nastavitvijo »Dynamic« se izbere trše blaženje za športno dinamično vožnjo.

 • Preprosta vzvratna vožnja. Vožnja po strmih stezah in ozkih lokacijah na priljubljenih razglednih točkah ali parkirnih mestih s priročnim pomočnikom za nadzor navora (TCA) ni več težava. Ob parkiranju in manevriranju se lahko samo še nasmehnete. Pomočnika za vzvratno vožnjo vklopite tako, da prestavite v prosti tek in z gumbom na levem kraku krmila aktivirate funkcijo za pomoč. Ko s pritiskom zaženete funkcijo in se na zaslonu prikaže črka R, lahko z lahkoto zapeljete s parkirnega mesta in se samozavestno odpravite proti naslednji destinaciji.
 • Več svetlobe. Več varnosti.
  Serijski ksenonski žarometi so dvakrat svetlejši in porabijo 30 % manj energije od običajnih halogenskih žarometov. Zagotavljajo enakomerno osvetlitev cestne površine – zlasti ponoči in ob slabi vidljivosti. Obenem povečajo tudi vašo vidnost. Valjasta zaščita žarnice reflektorja preprečuje slepljenje drugih udeležencev v prometu.

  Svetloba sledi kolesu. Prilagodljiv žaromet.
  Prilagodljiv žaromet, ki je na voljo kot izbirni dodatek, optimalno osvetljuje cesto med zavijanjem. Servomotor v glavnem žarometu prilaga žaromet nagibnemu kotu motocikla pri zavijanju za optimalni kot svetlobe glede na cesto. Za voznika to pomeni ogromen prispevek k aktivni varnosti, še posebej pri nočni vožnji po ovinkasti cesti.
 • Zajahajte motocikel in sproščeno uživajte.
  Ne glede na to, ali ste na potovanju ali na preprosti vsakdanji vožnji, nameščeni kovčki in shranjevalni predali na motociklu K 1600 GTL zagotavljajo dovolj prostora za vse, kar si želite voziti s seboj. Od vsakdanjih potrebščin in opreme do obleke ter celo spominkov s potovanja.

  Izbirni zgornji kovček navdušuje s priročno notranjostjo in osvetlitvijo, ki je vgrajena serijsko. Vaš sopotnik bo cenil majhno in udobno naslonjalo. V standardnih barvah motocikla je brezhibno integrirano v elegantni videz modela K 1600 GTL. Izbirni shranjevalni predal za pokrov zgornjega kovčka zagotavlja prostor za vse potovalne potrebščine in dokumente.

  Notranje torbe poskrbijo za še več prostora in reda v potovalnih kovčkih, z ročajem in odstranljivim naramnim trakom pa so idealne za sprehod po mestu.

 • Izjemne funkcije za večje udobje.
  Sistem za vožnjo brez ključa in centralno zaklepanje olajšata vaše življenje in hitro postaneta prijatelja, brez katerih ne znate več živeti.

  Zahvaljujoč sistemu za vožnjo brez ključa je mehanski kontaktni ključ odveč, zato je neprijetno iskanje ključa pred začetkom vožnje zdaj stvar preteklosti. Za odklepanje motocikla in zagon motorja je dovolj, da imate ključ v žepu.

  Ko zaklenete motocikel z gumbom na krmilu, se s centralnim zaklepanjem samodejno zaklenejo vsi shranjevalni predali in dodatni kovčki, s čimer so vaši predmeti zaščiteni pred tatovi. To vam omogoča, da se s parkirnega prostora še hitreje odpravite na raziskovanje okolice.
 • Prestavljajte kot na dirki.
  To je razkošje, ki zagotavlja lahko vodljivost: pripomoček za prestavljanje Pro Shift Assistant je bil prvotno razvit za dirkalne motocikle. Za uporabo v potovalnem motociklu je bil nekoliko prilagojen, omogoča pa prestavljanje brez uporabe sklopke pri skoraj vseh obremenitvah ali vrtljajih motorja. Med pospeševanjem lahko hitro in sproščeno prestavite navzgor brez popuščanja plina. Pri prestavljanju navzdol s popuščenim plinom pa sistem samodejno razklene sklopko, s čimer je prestavljanje zares popolno.

  Zaradi tega bo vaša leva roka sproščena in spočita tudi po dolgih potovanjih. Poleg tega je s tem čas prestavljanja v primerjavi s klasičnim načinom krajši: za še več dinamike in udobja.
 • Naj vas na poti vedno spremlja dober občutek. BMW Motorrad je prvi proizvajalec, ki svoje motocikle po želji tovarniško opremi s sistemom ECALL. Sistem, nameščen na krmilu, v izrednem primeru samodejno izvede klic v sili in pospeši prihod reševalcev na mesto nezgode. Sistem se samodejno aktivira pri lažji ali hujši nezgodi. Če motorist opazi nezgodo, ga lahko aktivira tudi s pritiskom na gumb. Po ročnem ali samodejnem aktiviranju sistem prek mobilne povezave telefonski centrali BMW posreduje GPS-koordinate lokacije in podatke o smeri vožnje. Centrala nato sproži reševalno akcijo. Ker je učinkovita pomoč vedno zagotovljena, ste lahko na vsaki vožnji popolnoma brezskrbni.

Dodatna oprema in dodatki.

Z dovršenimi barvami Option 719, ekskluzivno vrhunsko dodatno opremo Option 719 in originalnimi dodatki BMW Motorrad lahko motocikel K 1600 GTL popolnoma prilagodite svojim željam.

Več informacij

Pogled v zakulisje

Oblikovanje občutka.

Proces oblikovanja pri družbi BMW Motorrad.

V oblikovalski ekipi BMW Motorrad delajo osupljive osebnosti. Vsak oblikovalec ima svoj stil in se na motociklistični sceni počuti kot doma. In prav vsak izmed njih doda svoj navdih in strast. Te različne oblike se nato združi v procesu oblikovanja: pokažejo se v vsaki novi stvaritvi družbe BMW Motorrad. Edgar Heinrich, vodja oblikovanja pri BMW Motorrad, predstavi oblikovalsko ekipo in proces oblikovanja pri družbi BMW Motorrad.

Preberi več

Dodatki za K 1600 GTL

Oblačila za potovanja