*Izračun velja za 3asy Ride • Finančni leasing za dobo 33 mesecev • 33% polog od MPC • zadnji obrok 33% • efektivna obrestna mera na dan 11. 6. 2019 znaša 3,37%. Gorenjska banka, d. d., Kranj, finančni partner BMW Financial Services v Sloveniji, si pridružuje pravico do spremembe pogojev financiranja.

Vsi motorji so dobavljeni z opremo, ki je zahtevana po zakonu. ( npr. odbojna stekla kot zahteva EUR4 standard ). Slike se lahko razlikujejo od dejanskega stanja.

Vsi motorji so dobavljeni z opremo, ki je zahtevana po zakonu. ( npr. odbojna stekla kot zahteva EUR4 standard ). Slike se lahko razlikujejo od dejanskega stanja.

BMW K 1600 GT.

Potovalna mrzlica na dveh kolesih.

Biti na poti, zbirati vtise, raziskovati s polnimi pljuči, s sproščenim, a kljub temu dinamičnim užitkom v vožnji: tako je videti svet s sedeža novega motocikla BMW K 1600 GT. Ker ponuja še več vrhunskosti in dinamike s še več potovalnega udobja: njegov šestvaljni vrstni motor je z močjo in mirnim tekom že postal ikona. Poleg tega zagotavlja absolutno stabilnost na dolgih potovanjih z zaščito pred vetrom in vremenskimi vplivi ter opremo, ki vas bo tako navdušila, da ga boste želeli zajahati kar takoj. Celoten paket odlično zaključujejo inovativne funkcije, kot je inteligentni klic v sili (ECALL). Z odlično opremljenim motociklom K 1600 GT pred vami ni le velika zgodba, temveč tudi sami postanete del nje. Velik vtis boste pustili tako na mestu kot v gibanju.

Oblika K 1600 GT

Izberi svoj stil.

Štiri različne barve podpirajo tako dinamične gene kot tudi udobno stran K 1600 GT. Na voljo tudi v dveh barvnih izvedenkah Option 719.

*/-->

Kovinska barva Black Storm/kovinska barva Glacier Silver

S tem lakiranjem doseže motorno kolo poseben čar.

*/-->

Kovinska barva Black Storm

V kovinski barvi Black Storm so sorazmernosti in čustveno oblikovanje dosežene do popolnosti.

*/-->

Option 719 v kovinski barvi Blueplanet/Ivory

Suveren, eleganten, samozavesten z opremo Option 719 v kovinski barvi Blueplanet/Ivory. S tem ti je poseben nastop zagotovljen.

*/-->

Option 719 v kovinski barvi Stardust

Option 719 v kovinski barvi Stardust razkriva elegantno stran modela K 1600 GT.

Dinamika tudi za oko.

Dinamika in udobje sta lastnosti modela K 1600 GT, ki se odražata tudi v obliki: sprednje vzmetenje Duolever, prilagodljiv ksenonski žaromet, zmogljiv šestvaljni motor in okvir – vse to daje vtis visoke kakovosti, ki zares izstopa. Povsem prenovljen videz s sprednje strani in z boka je atletsko oster ter zagotavlja športno in aerodinamično podobo. Izpušni sistem, ki se iz šestih cevi zaključi z dvema loncema, izraža neizmeren potencial šestvaljnega motorja tako vizualno kot akustično.
K še bolj izjemnemu videzu motocikla K 1600 GT prispeva svoj delež tudi visokokakovostno lakiranje: od ekskluzivno diskretnega do dinamično športnega. Odločitev je v vaših rokah.
+ Izvedi več

Šestvaljni vrstni motor

118
kW (160 KM) pri 7750 min-1
3,2
sekunde od 0 do 100 km/h
175
Nm največjega navora pri 5250 min-1
810
mm – višina sedeža
K 1600 GT – oljno/vodno hlajen štiritaktni šestvaljni vrstni motor

Vrhunski šesterček.

Vrhunski šesterček.

Legenda: vrstni šestvaljnik. Vsako vožnjo spremeni v popoln užitek. Z neprimerljivo mirnim tekom in podajanjem moči zanesljivo zagotavlja želeno dinamiko. Z največjim navorom 175 Nm in močjo 118 kW (160 KM) razvije neprekosljivo in lahkotno potisno silo. Pri tem je 70 % navora na voljo že pri 1500 min-1. To pomeni, da že najmanjši premik zapestja zagotovi motociklu K 1600 GT dobro mero pospeška na vašem potovanju: vrhunska raven odzivnosti in vodljivosti.

+ Izvedi več

Doživite zvok K 1600 GT

Vrhunci modela K 1600 GT

Bogata serijska oprema.

Serijske visokozmogljive zavorne ploščice s sistemom ABS Pro.

Bogata serijska oprema.

S tehnologijo na najvišjem nivoju si na serijsko opremljenem motociklu K 1600 GT težko želite še kaj več: zavorni sistem ABS Pro, ki zagotavlja varno zaviranje tudi ob nagibanju, inovativen ksenonski žaromet in večnamenski upravljalnik so le nekateri od nameščenih dodatkov. Novo v serijski opremi: dinamično elektronsko nastavljivo vzmetenje. Šasija zaznava dogajanje ter s tipalom kotne hitrosti in krmilno enoto prilagaja blaženje v milisekundah. To zagotavlja najboljše nastavitve vzmetenja v vseh voznih razmerah. Tudi v nagibu je zdaj doseženo udobje blaženja, kakršnega si doslej ni bilo mogoče predstavljati, to pa zagotavlja neprekinjeno stabilnost vožnje.

+ Izvedi več

Želite še več?

Dodatna oprema: sistem za vožnjo brez ključa za večje udobje.

Želite še več?

Številni izbirni dodatki, kot so prilagodljiv žaromet, sistem za vožnjo brez ključa ali centralno zaklepanje, s pritiskom na gumb zagotavljajo še več udobja, varnosti in sproščene vožnje. BMW Motorrad je prvi proizvajalec motociklov, ki ponuja tovarniško vgrajen izbirni inteligentni klic v sili, kar predstavlja še dodatno izboljšavo na področju varnosti. Zahvaljujoč pomočniku za nadzor navora sta manevriranje in izvoz s parkirnega mesta neverjetno preprosta postopka tudi na strmem terenu, pripomoček za prestavljanje Pro Shift Assistant pa omogoča lahkotno in dinamično prestavljanje navzgor in navzdol.

+ Izvedi več
 • Naj vas na poti vedno spremlja dober občutek.
  BMW Motorrad je prvi proizvajalec, ki svoje motocikle po želji tovarniško opremi s sistemom ECALL. Sistem, nameščen na krmilu, v izrednem primeru samodejno izvede klic v sili in pospeši prihod reševalcev na mesto nezgode.

  Sistem se samodejno aktivira pri lažji ali hujši nezgodi. Če motorist opazi nezgodo, ga lahko aktivira tudi s pritiskom na gumb. Po ročnem ali samodejnem aktiviranju sistem prek mobilne povezave telefonski centrali BMW posreduje GPS-koordinate lokacije in podatke o smeri vožnje. Centrala nato sproži reševalno akcijo. Ker je učinkovita pomoč vedno zagotovljena, ste lahko na vsaki vožnji popolnoma brezskrbni.
 • Preprosta vzvratna vožnja.
  Vožnja po strmih stezah in ozkih lokacijah na priljubljenih razglednih točkah ali parkirnih mestih s priročnim pomočnikom za nadzor navora (TCA) ni več težava. Ob parkiranju in manevriranju se lahko samo še nasmehnete. Pomočnika za vzvratno vožnjo vklopite tako, da prestavite v prosti tek in z gumbom na levem kraku krmila aktivirate funkcijo za pomoč. Ko s pritiskom zaženete funkcijo in se na zaslonu prikaže črka R, lahko z lahkoto zapeljete s parkirnega mesta in se samozavestno odpravite proti naslednji destinaciji.
 • Za najboljši stik s cesto.
  Serijsko vgrajeno dinamično elektronsko nastavljivo vzmetenje (ESA) znatno poveča prvorazredno udobje vožnje z motociklom K 1600 GT. Zagotavlja idealen oprijem, varnost in najvišjo raven udobja: tipala hoda vzmeti spredaj in zadaj beležijo zlasti navpično premikanje kolesnih vodil. Na podlagi podatkov dinamično elektronsko nastavljivo vzmetenje uravnava blaženje glede na vozne razmere in vozne manevre ter ga samodejno prilagaja zaznanim pogojem. S tem zagotavlja občutno izboljšan stik med cesto in pnevmatiko, tudi ob nagibu, stabilnost vožnje v vsakem trenutku ter višjo raven udobja in varnosti – zlasti na dolgih turah.

  Standardna nastavitev »Road« vas udobno prepelje prek vseh neravnin. Z nastavitvijo »Dynamic« se izbere trše blaženje za športno dinamično vožnjo.
 • Več svetlobe. Več varnosti.
  Serijski ksenonski žarometi so dvakrat svetlejši in porabijo 30 % manj energije od običajnih halogenskih žarometov. Zagotavljajo enakomerno osvetlitev cestne površine – zlasti ponoči in ob slabi vidljivosti. Obenem povečajo tudi vašo vidnost. Valjasta zaščita žarnice reflektorja preprečuje slepljenje drugih udeležencev v prometu.

  Svetloba sledi kolesu. Prilagodljiv žaromet.
  Prilagodljiv žaromet, ki je na voljo kot izbirni dodatek, optimalno osvetljuje cesto med zavijanjem. Servomotor v glavnem žarometu prilaga žaromet nagibnemu kotu motocikla pri zavijanju za optimalni kot svetlobe glede na cesto. Za voznika to pomeni ogromen prispevek k aktivni varnosti, še posebej pri nočni vožnji po ovinkasti cesti.
 • Zajahajte motocikel in sproščeno uživajte.
  Ne glede na to, ali ste na potovanju ali na preprosti vsakdanji vožnji, nameščeni kovčki in shranjevalni predali na motociklu K 1600 GT zagotavljajo dovolj prostora za vse, kar si želite voziti s seboj. Od vsakdanjih potrebščin in opreme do obleke ter celo spominkov s potovanja.

  Izbirni zgornji kovček navdušuje s priročno notranjostjo in osvetlitvijo, ki je vgrajena serijsko. Vaš sopotnik bo cenil majhno in udobno naslonjalo. V barvah motocikla je brezhibno integrirano v dinamični videz modela K 1600 GT. Izbirni shranjevalni predal za pokrov zgornjega kovčka zagotavlja prostor za vse potovalne potrebščine in dokumente.

  Notranje torbe poskrbijo za še več prostora in reda v potovalnih kovčkih, z ročajem in odstranljivim naramnim trakom pa so idealne za sprehod po mestu.

 • Izjemne funkcije za večje udobje.
  Sistem za vožnjo brez ključa in centralno zaklepanje olajšata vaše življenje in hitro postaneta prijatelja, brez katerih ne znate več živeti.

  Mehanski kontaktni ključ bo postal odveč. Od zdaj naprej so vaše roke zahvaljujoč sistemu za vožnjo brez ključa povsem proste. Neprijetno iskanje ključa pred začetkom vožnje je stvar preteklosti, saj je za odklepanje motocikla in zagon motorja dovolj, da imate ključ v žepu.

  Ko zaklenete motocikel z gumbom na krmilu, se s centralnim zaklepanjem samodejno zaklenejo vsi shranjevalni predali in dodatni kovčki, s čimer so vaši predmeti zaščiteni pred tatovi. To vam omogoča, da se s parkirnega prostora še hitreje odpravite na raziskovanje okolice.
 • Prestavljajte kot na dirki.
  Skoraj že razkošje, a predvsem izraz dinamike motocikla K 1600 GT: pripomoček za prestavljanje je bil prvotno razvit za dirkalne motocikle. Pripomoček za prestavljanje Pro Shift Assistant, ki je bil za uporabo v potovalnemu motociklu nekoliko prilagojen, omogoča prestavljanje brez uporabe sklopke pri skoraj vseh obremenitvah ali vrtljajih motorja. Med pospeševanjem lahko hitro in sproščeno prestavite navzgor brez popuščanja plina. Pri prestavljanju navzdol s popuščenim plinom pa sistem samodejno razklene sklopko, s čimer je prestavljanje zares popolno.

  Zaradi tega bo vaša leva roka sproščena in spočita tudi po dolgih potovanjih. Poleg tega je s tem čas prestavljanja v primerjavi s klasičnim načinom krajši: za še več dinamike in udobja.

Dodatna oprema in dodatki.

Z vrhunsko dodatno opremo, ekskluzivnimi barvami Option 719 in originalnimi dodatki BMW Motorrad lahko motocikel K 1600 GT popolnoma prilagodite svojim željam.

Izvedi več

Pogled v zakulisje

Oblikovanje občutka.

Proces oblikovanja pri družbi BMW Motorrad.

V oblikovalski ekipi BMW Motorrad delajo osupljive osebnosti. Vsak oblikovalec ima svoj stil in se na motociklistični sceni počuti kot doma. In prav vsak izmed njih doda svoj navdih in strast. Te različne oblike se nato združi v procesu oblikovanja: pokažejo se v vsaki novi stvaritvi družbe BMW Motorrad. Edgar Heinrich, vodja oblikovanja pri BMW Motorrad, predstavi oblikovalsko ekipo in proces oblikovanja pri družbi BMW Motorrad.

Preberi več

Dodatki za K 1600 GT

Oblačila za potovanja