*Izračun velja za 3asy Ride • Finančni leasing za dobo 33 mesecev • 33% polog od MPC • zadnji obrok 33% • efektivna obrestna mera na dan 6. 8. 2019 znaša 3,37%. Gorenjska banka, d. d., Kranj, finančni partner BMW Financial Services v Sloveniji, si pridružuje pravico do spremembe pogojev financiranja.

BMW K 1600 GT.

Potovalna mrzlica na dveh kolesih.

Potovanje, zbiranje vtisov, doživljanje novih stvari, sprostitev in istočasno užitek v dinamični vožnji: Takšen je svet, ko ste v sedlu novega BMW K 1600 GT. – Zdaj ponuja še več suverenosti in dinamike s še večjim udobjem potovanja: Šestvaljni vrstni motor je s svojo močjo in mirnim delovanjem postal že ikona. Temu sledi popolna primernost za vožnje na dolge razdalje z zaščito pred vetrom in vremenskimi vplivi ter oprema, ki kar vabi, da se takoj usedete na svoj stroj. Inovativni poudarki, kot sta standardna pomoč pri vzvratni vožnji ali inteligentni klic v sili ECALL, odlično zaokrožajo celoten paket. S takšno opremo s K 1600 GT ne boste le ogromno videli, ampak boste tudi radi videni. Pri tem boste pustili dober vtis tako na postankih kot med vožnjo.

Oblika K 1600 GT

Izberi svoj stil.

Tri različne barve podpirajo tako dinamične gene kot tudi udobno stran K 1600 GT. Posebno pozornost pri tem v pravem pomenu besede zahteva različica Option 719.

Kovinska barva Blackstorm/kovinska barva Glacier Silver

Ta barva da motornemu kolesu poseben čar.

Kovinska barva Blackstorm

V kovinski barvi Blackstorm so sorazmernosti in čustveno oblikovanje doseženi do popolnosti.

Opt. 719 mineralno bela kovinska barva

Plemenit, eleganten, samozavesten z v mineralno beli barvi Option 719 – s tem je poseben nastop zagotovljen.

Dinamika tudi za oko.

Dinamika in udobje sta lastnosti modela K 1600 GT, ki se odražata tudi v obliki: sprednje vzmetenje Duolever, prilagodljiv ksenonski žaromet, zmogljiv šestvaljni motor in okvir – vse to daje vtis visoke kakovosti, ki zares izstopa. Povsem prenovljen videz s sprednje strani in z boka je atletsko oster ter zagotavlja športno in aerodinamično podobo. Izpušni sistem, ki se iz šestih cevi zaključi z dvema loncema, izraža neizmeren potencial šestvaljnega motorja tako vizualno kot akustično.
K še bolj izjemnemu videzu motocikla K 1600 GT prispeva svoj delež tudi visokokakovostno lakiranje: od ekskluzivno diskretnega do dinamično športnega. Odločitev je v vaših rokah.
+ Izvedi več

Šestvaljni vrstni motor

118
kW (160 KM) pri 7750 min-1
3,2
sekunde od 0 do 100 km/h
175
Nm največjega navora pri 5250 min-1
810
mm – višina sedeža
K 1600 GT – oljno/vodno hlajen štiritaktni šestvaljni vrstni motor

Prvovrstni »Sixpack«.

Prvovrstni »Sixpack«.

Legendarno: šestvaljni vrstni motor. Z njim je vsako potovanje užitek. S svojim neprimerljivo mirnim delovanjem in razvijanjem moči zanesljivo zagotavlja želeno dinamiko. S 118 kW (160 KM) in največjim navorom 175 Nm razvija neprimerljiv in samozavesten potisk. Pri tem je 70 % navora na voljo že pri 1500 vrt/min. Že na najmanjši premik zapestja se K 1600 GT odzove z visokim številom obratov: Odzivnost in vodljivost brez primere.

+ Izvedi več

Doživite zvok K 1600 GT

Vrhunci modela K 1600 GT

Vpadljivi ksenonski žarometi.
K 1600 GT ksenonski žarometi
Izbirni »inteligentni klic v sili«.
Izbirni inteligentni klic v sili
Inovativna in dobro berljiva armaturna plošča.
Inovativna in dobro berljiva armaturna plošča.
Električno nastavljiv vetrobran.
Električno nastavljiv vetrobran
Veliko optičnih detajlov.
Veliko optičnih detajlov
Zračni odbojnik.
Zračni odbojnik
Šestvaljni vrstni motor.
K 1600 GT večbarvni šestvaljni vrstni motor
Vodotesni shranjevalni predali.
Vodotesni shranjevalni predali

Obsežna serijska oprema.

Serijsko vgrajen visoko zmogljiv zavorni sistem z Integral ABS Pro.

Obsežna serijska oprema.

S tehniko na najvišjem nivoju serijska oprema K 1600 GT izpolni vse vaše želje: Sistem ABS Pro, ki tudi v nagnjeni legi zagotavlja varno zaviranje, inovativni ksenonski žaromet, sistem prilagodljivih žarometov, pomoč za vzvratno vožnjo in večnamenski upravljalnik so le nekateri izmed vgrajenih dodatkov. Novo v seriji: dinamično vzmetenje Dynamic ESA. Podvozje prepozna in uravnava blaženje prek senzorske škatle in krmilnikov v milisekundah. S tem poskrbi za najboljšo nastavitev blaženja v vseh voznih razmerah. Tudi v nagnjenem položaju je dosežena doslej nedosežena raven udobja blaženja in posledično vedno stabilne vozne lastnosti.

+ Izvedi več

Si želite še nekaj več?

Dodatna oprema s sistemom Keyless Ride za dodatno priročnost.

Si želite še nekaj več?

Dodatna oprema, kot sta sistem Keyless Ride ali centralno zaklepanje s pritiskom na gumb, zagotavlja še več udobja, varnosti in s tem sproščene poti.. BMW Motorrad je prvi proizvajalec motociklov, ki ponuja izbirno možnost »Inteligentni klic v sili«, kar je dodaten plus na področju varnosti. Asistent za prestavljanje Pro poskrbi za še udobnejše in bolj dinamično prestavljanje v višjo ali nižjo prestavo.

+ Izvedi več
Inteligentni klic v sili

Naj vas na poti vedno spremlja dober občutek.
BMW Motorrad je prvi proizvajalec, ki svoje motocikle po želji tovarniško opremi s sistemom ECALL. Sistem, nameščen na krmilu, v izrednem primeru samodejno izvede klic v sili in pospeši prihod reševalcev na mesto nezgode.

Sistem se samodejno aktivira pri lažji ali hujši nezgodi. Če motorist opazi nezgodo, ga lahko aktivira tudi s pritiskom na gumb. Po ročnem ali samodejnem aktiviranju sistem prek mobilne povezave telefonski centrali BMW posreduje GPS-koordinate lokacije in podatke o smeri vožnje. Centrala nato sproži reševalno akcijo. Ker je učinkovita pomoč vedno zagotovljena, ste lahko na vsaki vožnji popolnoma brezskrbni.
Pomoč pri vzvratni vožnji: Manevriranje in parkiranje brez napora.

Enostavna vzvratna vožnja.
Vožnja po strmih stezah in ozkih lokacijah na priljubljenih razglednih točkah ali Stranpoti, tesni prostori na priljubljenih razglediščih ali na parkiriščih niso več težava s priročno pomočjo za vzvratno vožnjo. Manevrirajte in parkirajte z nasmehom. Pomoč za vzvratno vožnjo aktivirate tako, da prestavite v prosti tek in vklopite s tipko na levi strani krmila. Takoj, ko se na zaslonu prikaže R in začnete potiskati, lahko brez truda in z varnim drsenjem zapustite parkirni prostor in se z zagonom odpravite do naslednjega cilja.

Funkcija Dynamic ESA: Izravna neravnine.

Za čim boljši stik s cesto.
Standardno vgrajeno dinamično vzmetenje Dynamic ESA bistveno poveča prvovrstno udobje vožnje s K 1600 GT: Zagotavlja najboljši oprijem, varnost in največje udobje. Senzorji hoda vzmeti spredaj in zadaj beležijo zlasti navpično gibanje vodila kolesa. Na podlagi teh podatkov dinamično vzmetenje Dynamic ESA samodejno uravnava dušenje glede na vozne razmere in manevre v ugotovljenih okoliščinah. Posledično imamo bistveno boljši stik med cestiščem in pnevmatikami, tudi v nagnjenem položaju. Rezultat: vedno stabilne vozne lastnosti in pridobitev na udobju in varnosti – zlasti na dolgih vožnjah.

Standardna nastavitev »Road« vas udobno zapelje prek vseh neravnin. Z nastavitvijo »Dynamic« preklopimo na splošno bolj grobo blaženje: za športno dinamično vožnjo.

Ksenonski žarometi: Prikažejo vse v pravi luči.

Več svetlobe. Več varnosti.
Serijski ksenonski žarometi so dvakrat svetlejši in porabijo 30 % manj električne energije kot običajne halogenske žarnice. Zagotavljajo enakomerno osvetlitev cestišča – zlasti ponoči in ob slabi vidljivosti. Povečajo tudi vašo vidnost. Reflektor z valjastim snopom na preprečuje, da bi svetlobni stožec zaslepil druge udeležence v prometu.

Luč sledi zavojem. Sistem prilagodljivih žarometov.
Sistem prilagodljivih žarometov, na voljo kot dodatna oprema, čim bolj osvetljuje cesto pri vsakem zavoju. Servomotor v žarometih kompenzira nagnjen položaj motocikla v ovinku in usmeri svetlobo na cesto pod optimalnim kotom. – Za vas kot voznika to pomeni ogromno korist pri aktivni varnosti v vožnji – še posebej pri nočni vožnji skozi ovinke.

Kovčki in shranjevalni predali: več prostora za vašo prtljago.

Zajahajte motocikel in sproščeno uživajte.
Ne glede na to, ali ste na potovanju ali na preprosti vsakdanji vožnji, nameščeni kovčki in shranjevalni predali na motociklu K 1600 GT zagotavljajo dovolj prostora za vse, kar si želite voziti s seboj. Od vsakdanjih potrebščin in opreme do obleke ter celo spominkov s potovanja.

Izbirni zgornji kovček navdušuje s priročno notranjostjo in osvetlitvijo, ki je vgrajena serijsko. Vaš sopotnik bo cenil majhno in udobno naslonjalo. V barvah motocikla je brezhibno integrirano v dinamični videz modela K 1600 GT. Izbirni shranjevalni predal za pokrov zgornjega kovčka zagotavlja prostor za vse potovalne potrebščine in dokumente.

Notranje torbe poskrbijo za še več prostora in reda v potovalnih kovčkih, z ročajem in odstranljivim naramnim trakom pa so idealne za sprehod po mestu.

Sistem za vožnjo brez ključa in centralno zaklepanje.

Izjemne funkcije za večje udobje.
Sistem za vožnjo brez ključa in centralno zaklepanje olajšata vaše življenje in hitro postaneta prijatelja, brez katerih ne znate več živeti.

Mehanski kontaktni ključ bo postal odveč. Od zdaj naprej so vaše roke zahvaljujoč sistemu za vožnjo brez ključa povsem proste. Neprijetno iskanje ključa pred začetkom vožnje je stvar preteklosti, saj je za odklepanje motocikla in zagon motorja dovolj, da imate ključ v žepu.

Ko zaklenete motocikel z gumbom na krmilu, se s centralnim zaklepanjem samodejno zaklenejo vsi shranjevalni predali in dodatni kovčki, s čimer so vaši predmeti zaščiteni pred tatovi. To vam omogoča, da se s parkirnega prostora še hitreje odpravite na raziskovanje okolice.
Prestavljanje brez sklopke navzgor in navzdol s pripomočkom za prestavljanje Pro Shift Assistant.

Prestavljajte kot na dirki.
Skoraj že razkošje, a predvsem izraz dinamike motocikla K 1600 GT: pripomoček za prestavljanje je bil prvotno razvit za dirkalne motocikle. Pripomoček za prestavljanje Pro Shift Assistant, ki je bil za uporabo v potovalnemu motociklu nekoliko prilagojen, omogoča prestavljanje brez uporabe sklopke pri skoraj vseh obremenitvah ali vrtljajih motorja. Med pospeševanjem lahko hitro in sproščeno prestavite navzgor brez popuščanja plina. Pri prestavljanju navzdol s popuščenim plinom pa sistem samodejno razklene sklopko, s čimer je prestavljanje zares popolno.

Zaradi tega bo vaša leva roka sproščena in spočita tudi po dolgih potovanjih. Poleg tega je s tem čas prestavljanja v primerjavi s klasičnim načinom krajši: za še več dinamike in udobja.

Več individualnosti

Dodatna oprema in dodatki.

Z vrhunsko dodatno opremo, ekskluzivnimi barvami Option 719 in originalnimi dodatki BMW Motorrad lahko motocikel K 1600 GT popolnoma prilagodite svojim željam.

Izvedi več

Pogled v zakulisje

Oblikovanje občutka.

Proces oblikovanja pri družbi BMW Motorrad.

V oblikovalski ekipi BMW Motorrad delajo osupljive osebnosti. Vsak oblikovalec ima svoj stil in se na motociklistični sceni počuti kot doma. In prav vsak izmed njih doda svoj navdih in strast. Te različne oblike se nato združi v procesu oblikovanja: pokažejo se v vsaki novi stvaritvi družbe BMW Motorrad. Edgar Heinrich, vodja oblikovanja pri BMW Motorrad, predstavi oblikovalsko ekipo in proces oblikovanja pri družbi BMW Motorrad.

Preberi več

Dodatki za K 1600 GT

Oblačila za potovanja

spinner