*Izračun velja za 3asy Ride • Finančni leasing za dobo 33 mesecev • 33% polog od MPC • zadnji obrok 33% • efektivna obrestna mera na dan 21. 1. 2021 znaša 3,37%. Gorenjska banka, d. d., Kranj, finančni partner BMW Financial Services v Sloveniji, si pridružuje pravico do spremembe pogojev financiranja.

BMW K 1600 GRAND AMERICA.

Za obzorjem.

Proste ceste. Ti pa hočeš še več. Vedno želiš se dlje, saj ni bila cesta še nikoli tako blizu. Z modelom Grand America lahko sproščeno uživaš v vsakem kilometru daljših poti. Ta razkošni potovalni motocikel je polno opremljen, zato zagotavlja popoln užitek in udobje pri brezskrbni vožnji. Legendarni šestvaljni vrstni motor s svojo tekočo vožnjo in zmogljivostjo prekaša vse. Vedno je pripravljen nadaljevati pot. Že sama silhueta obljublja nekaj novega: vse od visokega vetrobrana do značilnega zadka z enostavno uporabnim zgornjim kovčkom in naslonjalom. Vse to dopolnjujeta inovativna tehnologija in obilica prostora – tudi za dve osebi. Vse je na dosegu roke: Grand America približa še tako brezmejna obzorja. 

Oblika K 1600 Grand America

Izberite svoj stil.

Skupaj s tremi barvnimi različicami dopolni svoj nastop s K 1600 Grand America. Le ti odločaš o tem, kaj najbolje sodi k tebi – in k tvojemu načinu potovanja.

Kovinska barva Mars Red

Z izstopajočo sijočo kovinsko barvo Mars Red bo tvoj K 1600 Grand America v središču pozornosti.

Kovinska barva Hockenheim Silver

Po zaslugi kovinske barve Hockenheim Silver ima K 1600 Grand America močan in hkrati eleganten nastop.

Kovinska barva Blackstorm

Za impozanten nastop tvojega šestvaljnika.

Oblika sledi svobodi.

Brez zanikanja: Prepoznavne, poševne linije in vzporedni dušilec optično zlijeta ta luksuzni potovalnik s cesto. Neustavljiv sprednji del in presenetljiv zadnjik z LED indikatorji in zavornimi lučmi, integriranimi v ohišja, zagotavljajo jasno karizmo. Mogočni črni 6-valjni motor na pusti brez besed: Zaužij svobodo v polni meri. S serijskim črnim cevastim krmilom ga imaš vedno pod nadzorom. Kakovostna plaketa na rezervoarju motorja določa njeno poslanstvo - kot tvojo lastno: K 1600 Grand America:  

+ Izvedi več

Šestvaljni vrstni motor

1.649
cm3
175
Nm največjega navora pri 5.250 vrt/min
750
mm – višina sedeža (nizki sedež)
125
Nm pri 1.500 vrt/min, enakovredno 70 % največjega navora
Oljno/vodno hlajen štiritaktni šestvaljni vrstni motor

Veliki cilji? Ni problema.

Tvoja pot, tvoje sanje. Podaj se na pot s šestvaljnim vrstnim motorjem s prostornino 1649 ccm. Za dinamično izkušnjo in izjemno gladko vožnjo. Z največjim navorom 175 Nm in močjo 118 kW (160 KM) razvije neprekosljivo in lahkotno pogonsko moč. Pri 1.500 vrt/min dosežeš kar 70 % razpoložljivega navora. Moč začutiš že z najmanjšim gibom zapestja, temu pa sledi močno in sproščeno premikanje. Ko nisi na poti, ti pomočnik za vzvratno vožnjo pomaga pri enostavnem manevriranju. Zato lahko sproščeno uživaš tudi v nadaljevanju. S sistemom za vožnjo brez ključa si lahko hitro znova na poti brez truda. 

+ Izvedi več

DOŽIVI ZVOK MOTOCIKLA K 1600 Grand America

Vrhunci modela K 1600 Grand America

Ščitnik za motor.
K 1600 Grand America
Vrhunska aluminijasta značka.
K 1600 Grand America
Zgornji kovček z naslonjalom.
K 1600 Grand America
Zvočni sistem.
K 1600 Grand America
Pomočnik za vzvratno vožnjo.
K 1600 Grand America
Zvočni sistem s pripravo na navigacijo.
K 1600 Grand America
Nožna naslona.
K 1600 Grand America
Visoko vetrobransko steklo.
K 1600 Grand America

Brez premora naprej.

Brez premora naprej.

Udobna vožnja z obilo prostora: z modelom Grand America se ne želiš nikoli ustaviti. Serijsko vgrajeno dinamično elektronsko nastavljivo vzmetenje zagotavlja najboljšo možno vodljivost in dinamiko vožnje – nastavitev »CRUISE« pa omogoča še bolj gladko premikanje. Nogi lahko počivata na nožnem naslonu – v značilnem ameriškem sproščenem slogu. Zadnji sedež je 7 cm nižji, kar zagotavlja lažji dostop, zlasti ko se sopotnik vzpenja na motocikel ali z njega sestopa –  nižje pa to tudi nožne opore. Za dodaten vtis poskrbita serijski zaščitni drog za motor in zvočni sistem s pripravo na navigacijo. Pot se nadaljuje. Za še večje udobje je izbirno na voljo dodaten ročni naslon.

+ Izvedi več
»Inteligentni klic v sili«: hiter odziv v primeru nesreče in nujnih primerov zahvaljujoč sistemu ECALL družbe BMW Motorrad.

Naj vas na poti vedno spremlja dober občutek.

BMW Motorrad je prvi proizvajalec, ki svoje motocikle po želji tovarniško opremi s sistemom ECALL. Sistem, nameščen na krmilu, v izrednem primeru samodejno izvede klic v sili in pospeši prihod reševalcev na mesto nezgode. Sistem se samodejno aktivira pri lažji ali hujši nezgodi. Če motorist opazi nezgodo, ga lahko aktivira tudi s pritiskom na gumb. Po ročnem ali samodejnem aktiviranju sistem prek mobilne povezave telefonski centrali BMW posreduje GPS-koordinate lokacije in podatke o smeri vožnje. Centrala nato sproži reševalno akcijo. Ker je učinkovita pomoč vedno zagotovljena, ste lahko na vsaki vožnji popolnoma brezskrbni.

Dinamično elektronsko nastavljivo vzmetenje (ESA): popolnoma izravnane neravnine.

Za najboljši stik s cesto.

Serijsko vgrajeno dinamično elektronsko nastavljivo vzmetenje (ESA) znatno poveča prvorazredno udobje vožnje z motociklom K 1600 Grand America. Zagotavlja najboljši oprijem ter najvišjo raven varnosti in udobja: dinamično elektronsko nastavljivo vzmetenje (ESA) upravlja vzmetenje glede na vozne razmere in manevre s samodejnim prilagajanjem zaznanim pogojem. S tem zagotavlja občutno izboljšan stik med cesto in pnevmatiko, tudi ob nagibu, stabilnost vožnje v vsakem trenutku ter višjo raven udobja in varnosti – zlasti na dolgih turah.

Pomočnik za vzvratno vožnjo: preprosto manevriranje in izvoz s parkirnega mesta.

Preprosta vzvratna vožnja.

Vožnja po strmih stezah in ozkih lokacijah na priljubljenih razglednih točkah ali parkirnih mestih s priročnim pomočnikom za nadzor navora (TCA) ni več težava. Ob parkiranju in manevriranju se lahko samo še nasmehnete. Pomočnika za vzvratno vožnjo vklopite tako, da prestavite v prosti tek in z gumbom na levem kraku krmila aktivirate funkcijo za pomoč. Ko s pritiskom zaženete funkcijo in se na zaslonu prikaže črka R, lahko z lahkoto zapeljete s parkirnega mesta in se samozavestno odpravite proti naslednji destinaciji.

Več individualnosti

Posebna oprema in dodatki

S širokim naborom posebne opreme in originalnih dodatkov BMW Motorrad lahko model K 1600 Grand America povsem prilagodite svojim željam.

Odkrijte več

Osnove potovalnikov

Elegantni mišičnjak.

BMW Motorrad predstavlja potovalni motocikel Concept 101.

Ekipa za oblikovanje BMW Motorrad je z motociklom Concept 101 po navdihu neskončnih avtocest z občutkom svobode in neodvisnosti ubrala popolnoma nov pristop k potovalnim motociklom: eleganca, ekskluzivnost, vizualna dovršenost in čista potovalna moč.

Preberi več

Oblačila za potovanja

Več modelov potovalnikov

spinner