Mesto na dlani.

Motocikel BMW Motorrad Concept Link se podaja na nove, povezane poti.

Velemesto. Neskončni urbani kanjoni, v katerih se za vsakim ovinkom skriva nekaj novega, še neodkritega. In pa seveda želja po gibanju, svobodi in zmožnosti hitro pridi od enega mesta do drugega. Motocikel Concept Link, ki ga bo BMW Motorrad prvič predstavil na dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017, je konceptno vozilo, ki združuje izzive jutrišnje urbane prihodnosti z možnostmi digitaliziranega sveta.  

Concorso d’Eleganza Villa d’Este je nesporno vodilni dogodek za avtomobile in motocikle, ko gre za estetiko, eleganco in brezčasno zasnovo. Od leta 1929 se italijansko mestece Cernobbio enkrat na leto spremeni v Meko za ljubitelje vozil, ki navdušujejo z izjemno in napredno zasnovo. Zgodovina se sreča s sedanjosto in prihodnostjo, kar pogosto ustvari nekaj čarobnega: zrak je poln navdiha, ko se večni klasiki bleščijo poleg najnovejših konceptnih vozil. Motocikel BMW Motorrad Concept Link je tako konceptno vozilo. Vozilo, ki dokazuje, da s povezavo voznika, vozila in okolja vožnja postane čisto nova izkušnja.  

+ Izvedi več

Novo razumevanje urbane mobilnosti.

Novo razumevanje urbane mobilnosti.

Ko si na poti v urbanem okolju, si predvsem eno: nenehno povezan. S svojimi prijatelji in kolegi, s svojim pametnim telefonom, z mestom. Motocikel BMW Motorrad Concept Link je logični odraz te povezanosti: zaradi električnega pogona, ničnih emisij in popolne povezljivosti je to konceptno vozilo ne le prevozno sredstvo, temveč tudi komunikacijsko sredstvo. BMW Motorrad Concept Link tako združuje prednosti digitalnega in analognega sveta. S tem postaja vizionarski simbol nove dobe urbane mobilnosti.  

+ Izvedi več
Zaradi brezčasne in minimalistične oblike je BMW Motorrad Concept Link več kot le študija – je simbol nove dobe. “

Edgar Heinrich, vodja oblikovanja pri BMW Motorrad

Zasnovan za metropolo.

Zasnovan za metropolo.

Če želiš samozavestno, sproščeno in povezano vijugati po mestu, potrebuješ vozilo, ki je zasnovano posebej za urbano okolje. BMW Motorrad Concept Link je vizija na dveh kolesih, ki pooseblja prihodnost urbane mobilnosti. S tem v ospredje postavlja voznikove mobilnostne zahteve. Začne se z oblikovanjem: ploska naprava za shranjevanje energije na podvozju in kompaktni pogon na zadnjem kolesu sta temelj sodobne, izčiščene in dinamične silhuete motocikla BMW Motorrad Concept Link. Številne možnosti za prilagajanje – od sedeža in barve stranskih pokrovov do vetrobranskih stekel – omogočajo izraz osebnosti posameznega voznika.  

+ Izvedi več

Medsebojna povezanost človeka, vozila in okolja.

V mestu si vajen mobilnosti in povezanosti. Zato pričakuješ povezljivost tudi na poti. Tukaj nastopi BMW Motorrad Concept Link. Vizionarski konceptni prototip razširja voznikovo mobilno okolje z novimi možnostmi: vozilo je mogoče povezati s koledarjem, da lahko prepozna naslednji cilj in predlaga najhitrejšo ali najlepšo pot do tja ter na zahtevo celo izbere primerno glasbo. Koncept gre celo korak naprej: tudi voznikova oblačila imajo pametno povezavo z vozilom. Le en dotik rokava na primer zadostuje za zaprtje drsnih vratc prtljažnega prostora. Motocikel BMW Motorrad Concept Link ponuja popolnoma nov pristop k urbani mobilnosti: za pametno, integrirano in popolnoma intuitivno mobilnost.  

+ Izvedi več
Motocikel Concept brezhibno povezuje analogni in digitalni svet. Vozniku omogoča, da je nenehno povezan, in zagotavlja novo mobilnostno izkušnjo za prihodnost. “

Timo Resch, podpredsednik za prodajo in oglaševanje pri BMW Motorrad

Konceptno vozilo, ki upošteva nepogrešljivo.

Če se želiš znajti v velemestni džungli, ne smeš izgubiti pregleda. Osredotočen si na mesto in na to, kako se boš prebijal skozenj. Kako boš našel izjemne razglede ali čim hitreje prispel do cilja. Tukaj nastopi motocikel BMW Motorrad Concept Link: podatki o hitrosti, navigaciji in akumulatorju so prikazani na vetrobranskem steklu, velika plošča na dotik pa vsebuje podatke o informativnih in zabavnih vsebinah, povezljivosti in načrtovanju poti. Za še večje prilagajanje in povezljivost med voznikom in vozilom so na ročajih z delovanjem na dotik tudi bližnjice, ki jih je mogoče nastaviti po želji.  

+ Izvedi več

Ko vizija postane resničnost.

Ko vizija postane resničnost.

Za zdaj je BMW Motorrad Concept Link le prototip. Toda že zdaj nakazuje smer, v katero te lahko popelje potovanje z BMW Motorrad. Medsebojno povezane rešitve predstavljajo povezljivost, udobje in ne nazadnje tudi varnost. In prav s tem motocikel BMW Motorrad Concept Link gradi most med tradicijo in sodobnostjo na dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017. Ponuja vizijo prednostnih potreb v urbanem okolju prihodnosti: čisti užitek v vožnji, povezljivost med ljudmi in njihovimi vozili ter osredotočenost na nepogrešljivo.  

+ Izvedi več

Druge zgodbe, ki te utegnejo zanimati.

Primerna motorna kolesa.

spinner