Motorno kolo BMW Motorrad Vision AMBY

Premikajte se tako, kot želite

Motorno kolo BMW Motorrad Vision AMBY je zamisel. Naša zamisel o prihodnji mobilnosti. Poimenovali smo jo Adaptive Mobility. Kajti v prihodnosti boste uporabljali točno tiste poti, ki jih boste želeli uporabljati. Da bi karseda hitro in karseda sproščeno prišli do cilja. In to z enim in istim vozilom. Nekateri dejavniki te vizije so že postali realnost: električni pogonski sklop, visoka individualnost ter edinstvena oblika.

Ženska sedi na motornem kolesu Vision AMBY ter gleda proti gorskemu jezeru.

Električna mobilnost na dveh kolesih mora nuditi užitek in biti vznemirljiva.

 “

Markus Schramm

Vodja BMW Motorrad

Brez meja

Pobegnite: Mesto postane soba pobega. Kraj, kjer se prav tako radi zadržujemo, kot ga radi zapustimo. Motorno kolo BMW Motorrad Vision AMBY je s svojimi pribl. 110 km dosega kot nalašč za to. Tako tehnika kot oblika odkrivata povsem nove možnosti pri tem. Nenehno spreminjanje med pedelekom in motornim kolesom je na 65 kg lahkem vozilu mogoče opaziti na prvi pogled – tipični motociklistični elementi se srečujejo s tipičnimi kolesarskimi. Urbano kolo? Enduro? Kategorije niso pomembne. Gre za to, da se mobilnost odkrije povsem na novo in na prilagodljiv način. 

+ Izvedi več
Kolaž iz treh slik motornega kolesa Vision AMBY. Fokus je na žarometih LED, registrski oznaki na osnovi tehnologije e-črnila in sedežu.

Želeli smo razviti skrajno emocionalno vozilo za pametno premikanje po mestu in okrog njega.

 “

Edgar Heinrich

Vodja oblikovanja pri BMW Motorrad

Gozdna pot, kolesarska steza, tangenta v središču mesta – vse je mogoče: V tem svetu, polnem možnosti, motorno kolo BMW Motorrad Vision AMBY s pomočjo tehnologije geografskega omejevanja (geofencing) z zemljevidi HERE prepozna, kje se gibljete, in samodejno izbira med tremi hitrostnimi stopnjami. Od maks. 25 km/h, prek maks. 45 km/h do maks. 60 km/h. V ta namen prilagodi vaše zavarovalno varstvo na zahtevo. Celo digitalna registrska oznaka se odzove na to spremembo. Aplikacija Vision AMBY vedno pozna vaš osebni profil: ključ, kategorija vozniškega dovoljenja, iskanje vozila – mogoči sta celo zaščita pred krajo in blokada zagona. In to vse z vašega pametnega telefona. Tako lahko izgleda jutrišnja urbana mobilnost. 

+ Izvedi več

Več o urbani mobilnosti pri BMW Motorrad

spinner