Lovec na zavoje

Naslednji ovinek je vedno najlepši.

Obvladaš? Še posebej dodajanje plina? Ali je tvoj srčni utrip vidno povezan s števcem obratov? Potem bi to lahko bilo tvoje motorno kolo. Na posebej visokem sedežu za izjemen športni položaj sedenja ter s spojlerjem motorja in z rezkanimi deli voziš še posebej dinamično. V ta namen boš z načinom vožnje Pro, pripomočkom za prestavljanje Pro in elektronskim vzmetenjem Dynamic ESA iztisnil največ iz pogona in podvozja. In zahvaljujoč prilagodljivim žarometom si dobro pripravljen na naslednji ovinek. Saj ta zagotovo sledi, in nato še naslednji in naslednji ...

+ Izvedi več
Dinamično vzmetenje Dynamic ESA

Dinamično vzmetenje Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) odvisno od voznih pogojev samodejno uravnava blaženje vzmetne noge. Med vožnjo lahko izbereš različne nastavitve dušenja, vzmetno prednapetost pa lahko, medtem ko se ustaviš, enostavno nastaviš s pritiskom na gumb.

Posebej visok sedež

Posebej visok sedež ima v primerjavi s standardnim sedežem za 50 mm dvignjeno višino na 865 mm višine. Tako lahko tudi visoki vozniki uživajo v položaju z udobnim kotom nagiba kolen in s tem enako sproščen in udoben sedeč položaj.

Načini vožnje Pro

V načinih vožnje Pro lahko motorno kolo še bolje uskladite ter ga prilagodite različnim voznim razmeram in namenom uporabe. Poleg odziva motorja v načinih ROAD, RAIN in DYNAMIC se prilagodijo tudi krmiljenje ABS Pro in DTC ter nastavitve za druge sisteme in funkcije, kot so Dynamic ESA, tempomat in RDC.

Pripomoček za prestavljanje Shift Assistant Pro

Pripomoček za prestavljanje Pro Shift Assistant pri skoraj vseh obremenitvah in vsaki hitrosti omogoča prestavljanje v višjo in nižjo prestavo brez pritiska sklopke. Pripomoček tako občutno skrajša čas prestavljanja, razbremeni ročico sklopke ter tako poskrbi za več udobja in dinamike.

Headlight Pro

Pri opremi Headlight Pro ima žaromet ikoničen svetlobni element, ki deluje kot pozicijska ali dnevna luč. V povezavi s prilagodljivi žarometi za ovinke se izboljšata vidljivost in vidnost, s čimer se poveča varnost.

Športni dizajnerski elementi

Dodatno izboljšajte svojo F 900 R z našimi posebej oblikovanimi rezkanimi deli, kot so ročica, nožne opore in ogledala ter drugo dodatno opremo, kot sta spojler motorja in prevleka sopotnikovega sedeža.

Lovec na metropole

Saj mesto nikoli ne spi.

Videti in biti viden: Skoči v mesto ter se zapelji do najljubše kavarne in nato v prometni konici pokaži, kaj se dogaja. Vožnja brez ključa »Keyless Ride«, funkcija RDC, ogrevani ročaji ali zgornji kovček olajšajo življenje v mestni džungli. Tako se lahko popolnoma osredotočiš na čudovite strani mesta.

In če že razmišljaš o speljevanju na naslednjem semaforju, je dodajanje plina s tem motornim kolesom najboljše, kar lahko izbereš.

+ Izvedi več
Inteligentni klic v sili

Inteligentni klic v sili v primeru nesreče samodejno vzpostavi povezavo s klicnim centrom BMW, da se čim prej aktivira reševalna veriga. Pri tem se posreduje lokacija vozila in po možnosti vzpostavi glasovna komunikacija s ponesrečencem. Sistem je mogoče sprožiti tudi ročno, če želiš na primer pomagati drugim udeležencem v prometu.

Nadzor tlaka v pnevmatikah RDC

Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (RDC) posreduje informacije o trenutnem tlaku v pnevmatikah in s tem poskrbi, da je voznik v primeru znižanja tlaka pravočasno obveščen o morebitnih nevarnostih. Vrednosti je mogoče priklicati prek zaslona armaturne plošče. Rumena informacijska lučka in rdeča opozorilna lučka med vožnjo samodejno prikažeta večje odstopanje želenih vrednosti.

Keyless Ride

Sistem Keyless Ride omogoča, da bo kontaktni ključ od zdaj naprej ostal v torbici. Sistem za vožnjo brez ključa je namreč izjemno enostaven in vozniku omogoča, da svoj motocikel enostavno zažene s pritiskom tipke. Na ta način se odkleneta tudi ključavnica za krmilo in pokrov rezervoarja. Od tod tudi geslo: le skoči gor in se odpelji!

Ogrevani ročaji

Nič več mrzlih rok: To zagotavljajo električno ogrevani ročaji z večstopenjskim uravnavanjem. Zagotavljajo še večje udobje in prinašajo večjo varnost, saj je motorno vozilo enostavneje upravljati s toplimi rokami in z več občutka v prstih. Ogrevanje ročajev se enostavno upravlja prek multifunkcijskega stikala na krmilu.

Ščitniki ročajev

Ščitnik zavorne ročice predstavlja jasno izjavo v smislu brezkompromisne športnosti. Ukrivljen nosilec iz aluminija in plastike ščiti zavorno ročico na krmilu pred nenamernim aktiviranjem v primeru stika z drugim vozilom ali pred poškodbami v primeru prevrnitve motornega kolesa.

Nosilec za prtljago z zgornjim kovčkom, 30 l

Na nosilec za prtljago iz aluminijeve tlačne litine s praškastim premazom lahko preprosto in varno pritrdiš zgornji kovček in drugo prtljago. Ker je nosilec za prtljago na motorno kolo pritrjen ločeno za preprečevanje tresljajev, se vozno vedenje z nameščenim zgornjim kovčkom opazno izboljša, še zlasti pri višjih hitrostih.

Lovec na kilometre

Še nekaj dodatnih kilometrov.

Preprosto na pot. Usedi se na motorno kolo in v varnem zavetju vetrobranskega stekla prevozi veliko kilometrov. Svet je poln trenutkov, ki le čakajo na to, da jih odkrijemo. Vse kar potrebuješ za vikend, lahko zložiš neposredno na motorno kolo. In tudi sicer si s tem motornim kolesom najbolje opremljen za kratka potovanja zahvaljujoč udobnemu sedežu, pripravi za navigacijo in glavnemu stojalu. Vedno zraven: pravi odnos #NeverStopChallenging

+ Izvedi več
Glavno stojalo

Stabilno glavno stojalo zagotavlja varnost in stabilnost motornega kolesa tudi na nagnjenih površinah ter nudi dodatne prednosti pri negi in vzdrževanju ali pri nameščanju stranskih in zgornjega kovčka. Postavljanje na stojalo tudi razbremeni pnevmatike in vzmeti med daljšimi postanki. Razen tega zasede pokončno parkirano motorno kolo manj prostora.

Nosilec za kovček

Na vizualno privlačne nosilce lahko preprosto in varno pritrdiš mehke kovčke. Če kovčki niso nameščeni, so diskretni nosilci komaj opazni.

Komfortni sedež

Zahvaljujoč dodatnemu oblazinjenju komfortni sedež ponuja opazno večje udobje pri sedenju in s tem še več brezskrbnih kilometrov, zlasti za visoke voznike. Višina sedeža je višja v primerjavi s serijskim sedežem. Tako lahko sproščeno in brez, da bi se utrudil, uživaš na celodnevnih potovanjih.

Vetrobransko steklo (visoko)

Prevlečeno vetrobransko steklo, odporno proti praskam, je višje in širše od standardne različice, zato nudi opazno izboljšano zaščito pred vetrom in vremenskimi vplivi ter s tem splošno večje potovalno udobje. Zlasti na hitrih odsekih pri vožnji po avtocesti visoko vetrobransko steklo razbremeni zgornji del telesa in poskrbi za bolj sproščene kilometre brez utrujenosti.

Priprava za navigacijo

Priprava za navigacijo z nosilcem in namestitvenim držalom na vpenjalu krmila služi za varno namestitev naprave BMW Navigator v vidnem polju voznika. Navigacijski sistem in funkcije sistema Connectivity se enostavno upravljajo prek večnamenskega upravljalnika na krmilu.

Tempomat

Elektronski tempomat, ki vzdržuje stalno hitrost vožnje, je mogoče aktivirati pri hitrosti nad 30 km/h. Z njim lahko sproščeno uživaš zlasti na daljših avtocestnih odsekih. Funkcija se izklopi pri zaviranju, če pa pritisneš tipko Resume, se bo ponovno vzpostavila izbrana hitrost.

Originalna dodatna oprema BMW Motorrad.

Ustvari lastno edinstveno F 900 R. Tu lahko najdeš vse, kar potrebuješ, da svojo F 900 R spremeniš v resnično F 900 R.

+ Izvedi več

Prenesite katalog dodatne opreme

Katalog originalne dodatne opreme BMW Motorrad 2021
PDF   |   53.99 MB   |   English
[This is disclaimer text for gpx download files.]

Oblikujte svojega.

Nihče ne ve bolje od vas, kakšen voznik ste. In tega nihče ne razume bolje kot mi. Konfigurirajte svojega lastnega F 900 R.

Konfiguriraj zdaj
spinner