Hitro, preprosto in prilagodljivo

Gospodinjska vtičnica, vtičnica BMW Wallbox ali javna polnilna postaja: Za oskrbo vašega BMW CE 04 s potrebno energijo lahko uporabite vse tri možnosti. Sinergijski učinki s skupino BMW in posledični avtomobilski standardi na svoj način veljajo tudi za vaš BMW CE 04: od prevzema tehničnih komponent do visokonapetostne tehnologije in s tem povezanih varnostnih zahtev za kable, vtiče, elektroniko baterij ter varnostni izklop. To seveda velja tudi za storitev vtičnice BMW Wallbox.

+ Izvedi več

Polnjenje v gospodinjski vtičnici

Polnjenje v gospodinjski vtičnici

S serijskim standardnim polnilnim kablom "Flexible Fast Charger Mode 2" z običajnim vtičem z zaščitnim kontaktom lahko svoj BMW CE 04 preprosto napolnite na gospodinjski vtičnici. S petmetrskim kablom se vaš skuter napolni od 0 do 80 % v manj kot 3 urah in pol, zahvaljujoč 2,3 kW moči polnjenja.

+ Izvedi več

Polnjenje z vtičnico BMW Wallbox

Polnjenje z vtičnico BMW Wallbox

Polnilna postaja za domačo uporabo. Fiksno vgrajena vtičnica BMW Wallbox vam omogoča polnjenje vozil BMW in MINI ter vašega motornega kolesa BMW CE 04. Zaslon stanja vas ves čas obvešča o trenutnem stanju napolnjenosti. Z močjo 2,3 kW boste skuter v dobrih 3 urah in pol napolnili z 0 na 80 %. Z dodatnim hitrim polnilnikom lahko prihranite tudi čas. Pri do 6,9 kW in najvišjem polnilnem toku isto polnjenje traja le še 65 minut.

+ Izvedi več

Polnjenje na javnih polnilnih postajah

Polnjenje na javnih polnilnih postajah

Z dodatnim polnilnim kablom Mode 3 lahko vaš BMW CE 04 priročno polnite na javnih polnilnih postajah. Ta vaš skuter napolni z 0 na 80 % v treh in pol urah pri 2,3 kW. Z dodatnim hitrim polnilnikom se ta čas skrajša na 65 minut z močjo polnjenja do 6,9 kW – odvisno od zadevne polnilne postaje.

+ Izvedi več

Polnjenje s hitrim polnilnikom

BMW CE 04 je lahko dodatno opremljen s hitrim polnilnikom. S tem ga lahko na domači vtičnici Wallbox ali s polnilnim kablom Mode 3 na javnih polnilnih postajah napolnite hitro in varno. Hitri polnilnik je posebna tovarniška oprema. S tem lahko kar najbolje izkoristite moč polnjenja z močjo 6,9 kW in svoj BMW CE 04 v pičlih 65 minutah napolnite z 0 na 80 %.

+ Izvedi več

Polnilne postaje in stanje polnjenja

Pot do polnilne postaje

Pot do polnilne postaje

Navigacija v točkah zanimanja prikaže polnilne postaje v želenem območju in vas po najkrajši možni poti zapelje do cilja. Izberete jih lahko v aplikaciji BMW Motorrad Connected ali pa izberete pot do naslednje polnilne postaje neposredno na velikem 10,25-palčnem zaslonu TFT svojega skuterja.

+ Izvedi več

Nenehno spremljanje stanja napolnjenosti

Nenehno spremljanje stanja napolnjenosti

Med postopkom polnjenja vas aplikacija BMW Motorrad Connected obvesti o predvidenem koncu polnjenja in seveda, kako daleč ter kako dolgo se boste lahko vozili. Med vožnjo lahko te podatke kadar koli preberete na 10,25-palčnem zaslonu TFT. 

+ Izvedi več

Najpomembnejša vprašanja in odgovori o dosegu ter polnjenju

Kako moj način vožnje vpliva na doseg BMW CE 04?

Seveda vaš način vožnje vpliva na porabo in s tem na doseg. Za doseganje največjega dosega lahko v BMW CE 04 izberete način vožnje Eco. Skuter ima tudi sistem za rekuperacijo energije, v katerem se visokonapetostna baterija polni z rekuperacijo. Predvidljiv slog vožnje, zmerno pospeševanje in izogibanje neprekinjeni vožnjo pri največji hitrosti prav tako pomagajo povečati doseg.

Ali se baterija BMW CE 04 sčasoma obrabi?

Zmogljivost visokonapetostne litij-ionske baterije se med življenjsko dobo zmanjša. Zaradi tega strankam s certifikatom baterije zagotavljamo najboljšo možno storitev. Velja za prvih 40.000 kilometrov in se konča pet let po prvi dostavi ali prvi registraciji. Če se visokonapetostna baterija poškoduje v tem obdobju, bomo napako odpravili brezplačno. Enako velja za čezmerno izgubo zmogljivosti. Več lahko izveste pri svojem partnerju BMW Motorrad. 

Ali lahko vozim BMW CE 04 tudi, če nimam možnosti hitrega polnjenja?

Seveda lahko v tem primeru vozilo polnite s standardnim polnilnim kablom v običajni gospodinjski vtičnici in seveda na javnih polnilnih postajah. Edina razlika je, da polnjenje traja dlje kot z izbirno možnostjo hitrega polnjenja.

Kaj moram upoštevati pri polnjenju v gospodinjski vtičnici?

Polnilni kabel "Flexible Fast Charger Mode 2" z močjo polnjenja 2,3 kW je del serijske opreme* vašega BMW CE 04. Z dolžino petih metrov je dostop do gospodinjske vtičnice običajno zagotovljen. Uporaba podaljškov in razdelilnikov je prepovedana. 

Kako na poti najdem primerno možnost polnjenja za svoj BMW CE 04?

Možnosti polnjenja lahko najdete prek aplikacije BMW Charging (in vseh drugih aplikacij za polnjenje) ter aplikacije BMW Motorrad Connected. Polnilne postaje lahko upravljate tudi z integrirano navigacijo s funkcijo Point of Interest (točke zanimanja).

Katere polnilne kable ponuja BMW Motorrad za polnjenje na javnih polnilnih postajah?

BMW CE 04 lahko z izbirnim hitrim polnilnikom polnite z največ 6,9 kW, pri čemer standardno polni z največ 2,3 kW. Pri inštalacijah polnilnih postaj, značilnih za posamezne države, je potreben 1- ali 3-fazni polnilni kabel.

Da bi zadostili tej situaciji in vsakomur ponudili optimalen rezultat polnjenja, ima BMW Motorrad trenutno v programu tri kable Mode 3. Razlike med zmogljivostjo polnjenja ter velikostjo in težo so:

  • Kabel z zmogljivostjo polnjenja do 7,4 kW: 1-fazni, 32 amperov, 2,35 kg teže. Priporočeno v državah s pretežno 1-faznimi polnilnimi postajami. 
  • Kabel z zmogljivostjo polnjenja do 22 kW: 3-fazni, 32 amperov, 3,3 kg teže. Z njim lahko v vsaki situaciji izkoristite največjo zmogljivost polnjenja skuterja CE 04. Zato je nekoliko večji in težji od dveh drugih kablov. 
  • Kabel z zmogljivostjo polnjenja do 11 kW: 3-fazni, 20 amperov, 2,15 kg teže. To je naš najmanjši in najlažji polnilni kabel. Vendar pa pri 1-faznih polnilnih postajah s tem ne izkoristite polnega potenciala hitrosti polnjenja skuterja CE 04. V državah s pretežno 3-faznimi polnilnimi postajami pa je to dobra in praktična rešitev.

Upoštevajte, da se lahko ponudba kablov Mode 3 razlikuje glede na državo. 

Kako lahko preverim stanje napolnjenosti BMW CE 04?

Stanje napolnjenosti BMW CE 04 je prikazano na zaslonu TFT vozila. Hkrati lahko z aplikacijo BMW Motorrad Connected odčitate predvideni konec polnjenja, ko se skuter polni.

Kako dobim vtičnico BMW Wallbox?

Vtičnico Wallbox je mogoče prilagodljivo in enostavno povezati z domačim električnim omrežjem. Zahvaljujoč močni zmogljivosti polnjenja in trifaznemu polnjenju (samo z izbirnim hitrim polnilnikom v vašem BMW CE 04), se čas polnjenja učinkovito skrajša. Vtičnica Wallbox ima pet metrov dolg kabel. Vtičnico BMW Wallbox lahko kupite pri vsakem prodajalcu avtomobilov ali motornih koles.

Oblikujte čisto svoj BMW CE 04

Za navdih lahko uporabite naše tri predloge. Ali pa v konfiguratorju ustvarite svoj BMW CE 04 tako, kot najbolj ustreza vašemu življenju.

Konfiguriraj zdaj

Tudi digitalno je najlepše v živo

Čim bolj neopazno: Doživite BMW CE 04 na testni vožnji. Vzemite pametni telefon in doživite, kako se BMW CE 04 popolnoma integrira v vaš svet.

Dogovorite se za testno vožnjo
spinner