Tehnologija vodila CAN in sistem enojnega kabla BMW Motorrad skupaj predstavljata koncept podatkovnega omrežja, v katerem je potreben samo en podatkovni vod. Ta vod povezuje razne krmilne enote in se lahko primerja z avtobusnimi postajami na avtobusni liniji (zato se imenuje tudi „CAN bus“), kar omogoča stalen dostop do vseh podatkov v sistemu.
Osnovno načelo te tehnologije je, da so vse krmilne enote, tipala in porabniki povezani v omrežje prek enega samega skupnega kanala, v katerem so združeni vsi signali ne glede na njihovo nadaljnjo funkcijo. To omrežje omogoča, da so vse informacije stalno in kadar koli na voljo vsem sestavnim delom, ki so povezani z njim.
Vozniki imajo tudi dostop do podatkov SWS in veliko količino informacij lahko prikličejo prek „ravnega informacijskega zaslona“. Informacije, ki so na voljo na digitalnem zaslonu, vključujejo trenutno prestavo, nivo goriva, temperaturo olja, uro in razdaljo do začetka porabe rezervne količine goriva. Fotocelica zaznava svetlobo v okolju in samodejno prilagodi osvetlitev naprave glede na pogoje. Armaturna plošča bo všeč tudi ljubiteljem analognih zaslonov: dva okrogla instrumenta z belima številčnicama prikazujeta hitrost vozila in motorja.
+ Izvedi več

Dodatne podrobnosti o tehnologiji

spinner