Stabilnost je pomemben dejavnik pri obvladovanju vožnje motornega kolesa – predvsem pred semaforji in med manevriranjem. Na stabilnost pomembno vplivajo naslednji dejavniki:
  • Višina motornega kolesa: motorji enduro so v splošnem višji zaradi daljšega razkoraka in drugih dejavnikov.
  • Višina vozila in težišče: motorna kolesa BMW slovijo po zelo nizkem težišču.
  • Širina sprednjega dela sedeža: sedeži motornih koles BMW Motorrad so ožji v sprednjem delu. To olajša sestop.
Večja širina sedeža zahteva večjo notranjo ukrivljenost nog. To pomeni, da celo pri isti višini sedeža na enem motornem kolesu lahko z obema stopaloma dosežete tla, na drugem pa se tal komaj dotaknete s prsti. Vse je odvisno od širine sedeža. BMW Motorrad je ta spoznanja uporabil pri oblikovanju sedežev. Rezultat: zlahka dosegljiva tla brez odrekanja udobju.
Obstajata dva načina prilagajanja višine motornih koles BMW. Prvi način je znižanje motornega kolesa z zvezno nastavljivim vzmetnim prečnikom in fiksnimi cevmi na vilicah. To lahko vozniki storijo sami. Pri drugem načinu se uporablja poseben komplet za zniževanje, ki je na voljo v tovarni.
Višina sedeža voznika se lahko nastavlja ločeno s pomočjo nastavljive konzole za sedlo enojnih sedežev. To se lahko izvede v nekaj preprostih korakih brez orodja in odrekanja udobju. Na ta način se lahko sedež zniža za največ 30 mm.
BMW Motorrad ponuja tudi različno visoke sedeže (nizek sedež, ponovno oblazinjen ali visok sedež, dodatno oblazinjenje). Brezplačno jih lahko naročite neposredno v tovarni. Namestijo se lahko tudi kot izbirna dodatna oprema. Omogočajo prilagajanje višine sedeža za 30–40 mm.
+ Izvedi več

Dodatne podrobnosti o tehnologiji

spinner