Tri funkcije uravnavanja za varno vožnjo

Nova funkcija ACC ima tri funkcije uravnavanja. Dynamic Cruise Control (DCC) uravnava hitrost vožnje, ki jo nastavi voznik. Aktivni tempomat (ACC) uravnava izbrano hitrost, pri čemer upošteva razdaljo do spredaj vozečih vozil, ki jo določi voznik. Tudi v ovinkih poskrbi za varno vožnjo: Če je potreba po uravnavanju v ovinkih, funkcija ACC samodejno zmanjša hitrost in vozniku nudi udoben položaj nagiba. Pri tem je dinamika zaviranja in pospeševanja omejena z naraščajočim kotom nagiba. To poskrbi za stabilno vožnjo in zagotavlja občutek varnosti.

Pri tem funkcija ACC omogoča popoln nadzor. Odgovornost ostaja pri vozniku in mu daje možnost, da kadar koli posreduje.

 

+ Izvedi več

Preprosta nastavitev

Hitrost in razdaljo do spredaj vozečega vozila lahko primerno nastavite s tipko na krmilu. Razdaljo lahko nastavite v treh stopnjah, želeno hitrost pa med 30 in 160 km/h - posamezna nastavitev je ves čas vidna na TFT zaslonu.

Dve lastnosti uravnavanja »udobno« in »dinamično« zagotavljata bolj uravnoteženo ali dinamično pospeševanje in upočasnjevanje.

Uravnavanje razdalje lahko izklopite, tako da lahko tempomat Dynamic Cruise Control (DCC) uporabljate tudi posamično. Samodejno uravnava želeno hitrost v razponu med 15 do 220 km/h.

 

+ Izvedi več

Še več podrobnosti tehnike

spinner