Zračno/oljno hlajenje in navpično razdeljeno ohišje motorja.

Zračno/oljno hlajenje in navpično razdeljeno ohišje motorja.

»Big Boxer« ima zračno/oljno hlajenje. Njegovo aluminijasto ohišje motorja je navpično razdeljeno. Ročična gred, kovana iz kaljenega jekla, ima v sredini dodaten glavni ležaj, ki preprečuje neželene vibracije upogiba. Dve ojnici iz kaljenega jekla z I-gredjo sta nameščeni drsno kot ročična gred. Bati so liti iz aluminija, tekalna plast valja iz lahke kovine je prevlečena z NiCaSil premazom. Mazanje z mokrim karterjem zagotavlja preskrbo z oljem za mazanje in hladilnim oljem.

+ Izvedi več

Klasični OHV sistem ventilov združen z moderno tehniko.

Klasični OHV sistem ventilov združen z moderno tehniko.

»Big Boxer« ima štiri ventile. Za najboljši prenos navora ter optimalne vrednosti porabe in emisij.  Dvojni vžig, moderna arhitektura zgorevalne komore, pa tudi vbrizgavanje sesalnega razdelilnika in sistem upravljanja motorja BMS-O. Legendarna zgradba motorjev BMW Motorrad je navdih za poganjanje ventilov: dvocilindrični bokser motor R 5/R 51 med letoma 1936 do 1941 in R 51/2 od leta 1950 do 1951. V nasprotju z drugimi zgradbami ohv iz BMW Motorrad ima Big Boxer - podobno kot zgodovinski model - dve odmični gredi, ki ju poganja ročična gred z ročno verigo. Za trdnejše poganjanje ventilov z izboljšano natančnostjo upravljanja in višjo doslednostjo števila obratov. Ali: za več čustev na ulici.

+ Izvedi več

Nagibna ročica vilic in ročno nastavljiva kompenzacija zračnosti ventila.

Nagibna ročica vilic in ročno nastavljiva kompenzacija zračnosti ventila.

Prav tako čista zgradba BMW Motorrad bokser motorja: Oba odmična droga aktivirata potisna droga, ki se za dovodno in odvodno stran, ki se nahajata na zgornji strani valja v zatesnjeni batni cevi.  Dva sesalna in izpušna ventila v glavi valja se sprožita v paru prek ročic vilic. Kompenzacija zračnosti ventila se ne izvaja s pomočjo hidravličnih elementov, temveč z nastavitvenim vijakom z zaporno matico na ventilu. Tako kot je že več desetletij običajna za večino klasičnih BMW dvovaljnih bokser motorjev z zračnim hlajenjem. Na ta način je mogoče v zelo kratkem času doseči nastavitev zračnosti ventila (0,2 - 0,3 mm) tudi z »Big Boxer«. Tako vrnemo zgodovino konstrukcije nazaj na ulico – opazno po celotnem ohišju.

+ Izvedi več

Šeststopenjski sinhronizirani menjalnik s funkcijo Anti-Hopping.

Enokolutna suha sklopka na menjalnik prenaša navor, ki ga ustvari motor: značilno za veliko večino naših bokser motorjev. Po drugi strani je nova funkcija Anti-Hopping, ki preprečuje zdrs zadnjega kolesa pri hitrem prestavljanju v nižjo prestavo.  Za večjo varnost in udobje vožnje.

Šeststopenjski sinhronizirani menjalnik je nameščen v dvodelnem aluminijastem ohišju. Zasnovan je kot menjalnik s štirimi gredmi s spiralnimi pari zobnikov. Kot možnost je na voljo vzvratna prestava. Ta ima pogon preko predležja in električnega motorja in jo je možno ročno preklapljati.

Kot pri vseh motornih kolesih BMW z bokser motorjem prenos navora iz menjalnika na zadnje kolo poteka preko kardanske gredi ali kardanskega pogona z univerzalnim zgibom.  Tripoidni spoj na strani menjalnika zagotavlja vzdolžno kompenzacijo. Z motorjem Big Boxer – kot je pri BMW Motorrad bilo običajno do vključno leta 1955 – sta kardanska gred in križni zglob svetleče nikljana v smislu očarljive klasične motociklistične tehnologije. Razen tega so odprti – pravi vizualni užitek.

+ Izvedi več

Zvočna kulisa – vedno.

spinner