Motor upravlja interaktivni krmilni sistem, ki ga sestavljajo Motronic, katalizator in tipalo kisika ter deluje na izjemno učinkovit način, da zagotovi optimalno zmanjšanje količine škodljivih snovi v izpušnih plinih. Za nadzor emisij se uporablja katalizator s kovinskim nosilcem in žlahtnimi kovinami, kot sta paladij in rodij.
Te žlahtne kovine imajo katalitičen učinek, s katerim pretvarjajo škodljive snovi, kot so ogljikov monoksid, ogljikovodiki in dušikov oksid, v manj škodljive snovi. Za učinkovitost katalitičnega pretvornika je ključno razmerje med zrakom in gorivom v procesu zgorevanja. Idealno razmerje je 14,7 delov zraka in en del goriva.
Tipalo kisika meri preostalo vsebnost kisika v izpušnem plinu in zagotavlja potrebne popravne signale krmilni enoti za sestavo mešanice. Na ta način se zagotovi, da so značilnosti izpušnega plina ves čas okolju prijazne.
Nadzorovani katalizatorji, nameščeni v izpušne sisteme, ki temeljijo na učinkovitosti, s svojim prijetnim zvokom predstavljajo idealno sožitje pri sodobnih motornih kolesih, tako za motoriste kakor tudi za okolje.
+ Izvedi več

Dodatne podrobnosti o tehnologiji

spinner